Page 9 of 13

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Sat Jan 12, 2013 12:20 am
by rph
i2Paq wrote:I see log-files created in the log-folder but no log-messages show in the vQmod manager itself.
Upgrade to 2.0 beta. 1.x can't handle the new logging scheme.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Sat Jan 12, 2013 3:24 am
by i2Paq
rph wrote:
i2Paq wrote:I see log-files created in the log-folder but no log-messages show in the vQmod manager itself.
Upgrade to 2.0 beta. 1.x can't handle the new logging scheme.
VQMM 2.0 Beta requires the PHP ZipArchive class to be installed ( http://php.net/manual/en/class.ziparchive.php ). If not available in your server environment you must either have your host install it or stick with VQMM 1.0.1.
I'll ask my hoster.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Mon Jan 21, 2013 6:52 pm
by JFOC
Using newest opencart with newest VQMod giving me :

Code: Select all

Fatal error: Call to undefined method Loader::language() in /Users/admin/Sites/home/xxxx/upload/admin/controller/module/vqmod_manager.php on line 34

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Mon Jan 21, 2013 7:05 pm
by rph
Yes, it screwed up the old quick method of loading language text. I probably won't have time to go through and add in all the manual loading for a while.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Mon Jan 21, 2013 7:07 pm
by JFOC
rph wrote:Yes, it screwed up the old quick method of loading language text. I probably won't have time to go through and add in all the manual loading for a while.
Any Idea to fix this mess ?

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Mon Jan 21, 2013 7:19 pm
by rph
Yes, change the load method and manually call every single language text.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Mon Jan 21, 2013 9:12 pm
by JFOC
rph wrote:Yes, change the load method and manually call every single language text.
change from $this->load->language to $this->language->load do the tricks

I dont know if changing this will makes some error or affecting to other things or not

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 4:48 am
by rph
That's only part of it. Either /system/library/language.php has to be altered to return an array like the old method or all the text has to be manually loaded. There's a bug in 1.5.5 which completely breaks multi-language so I'm not changing anything right now.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 11:24 am
by JAY6390
Attached is a vQmod to put back the $this->load->language() for everyone finding this to be a right pain in the ass

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 11:25 am
by JAY6390
rph wrote:That's only part of it. Either /system/library/language.php has to be altered to return an array like the old method or all the text has to be manually loaded. There's a bug in 1.5.5 which completely breaks multi-language so I'm not changing anything right now.
It's not a bug - it's intentionally been removed :( I can see a lot of developers having trouble with this

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 3:27 pm
by Xsecrets
JAY6390 wrote:
rph wrote:That's only part of it. Either /system/library/language.php has to be altered to return an array like the old method or all the text has to be manually loaded. There's a bug in 1.5.5 which completely breaks multi-language so I'm not changing anything right now.
It's not a bug - it's intentionally been removed :( I can see a lot of developers having trouble with this
Well yes it was intentionally removed, but when he removed it he actually created a bug that made it so that no language other than english works, so it's both a stupid decision to remove the method then a bug created when he striped out the return array as well.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 5:39 pm
by JFOC
Now it doesnt working at all within latest github version.

Code: Select all

Notice: Undefined property: Loader::$language in /Users/admin/Sites/home/xxx/upload/vqmod/vqcache/vq2-system_engine_loader.php on line 34
Fatal error: Call to a member function load() on a non-object in /Users/admin/Sites/home/xxx/upload/vqmod/vqcache/vq2-system_engine_loader.php on line 34

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Tue Jan 22, 2013 8:20 pm
by JAY6390
Xsecrets wrote:
JAY6390 wrote:
rph wrote:That's only part of it. Either /system/library/language.php has to be altered to return an array like the old method or all the text has to be manually loaded. There's a bug in 1.5.5 which completely breaks multi-language so I'm not changing anything right now.
It's not a bug - it's intentionally been removed :( I can see a lot of developers having trouble with this
Well yes it was intentionally removed, but when he removed it he actually created a bug that made it so that no language other than english works, so it's both a stupid decision to remove the method then a bug created when he striped out the return array as well.
Ah I see :crazy:

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Wed Jan 23, 2013 12:40 am
by rph
1.5.5.1 fixes the multi-language bug and returns the language data array so I've updated VQMod Manager.

OpenCart's release cycle is just absurd.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Wed Jan 23, 2013 12:45 am
by JAY6390
Couldn't agree more! :)

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Wed Jan 23, 2013 2:34 am
by OSWorX
rph wrote:1.5.5.1 fixes the multi-language bug and returns the language data array so I've updated VQMod Manager.

OpenCart's release cycle is just absurd.
Aja?
This is not really new to me.
Before you were active here, I had several discussions (too many) with this guy.
Result was, that he kicked my out of the mods team.

Poor what he is publishing - and the worst of all: he is doing that with nearly every release!

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Wed Jan 23, 2013 8:05 am
by rph
I've been around since 0.x (remember the motorcycles? :laugh: ). I lost my old screen name when the forum changed to phpBB. This is just the straw that broke the camel's back.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Thu Jan 24, 2013 10:33 pm
by crykister
When installing a check should be made if the user renamed the admin folder and changed the path of the HTTP_SERVER into something different then admin.

Is a common practice and can be simply integrated into the code by subtracting $opencart_path variable from HTTP_SERVER in config.php from presumably root.

Great job with this. Great idea! Great implementation!

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Fri Jan 25, 2013 12:32 am
by rph
Not sure what you're talking about. VQMM works just fine with modified Admin paths as long as you rename the upload folder appropriately. That's the only way you can handle an extension.

Re: [MOD] VQMod Manager

Posted: Fri Jan 25, 2013 1:51 am
by JAY6390
Also as of the next version of vQmod you will be able to automatically rewrite paths for say admin in your vQmods without having to edit them. It should be released next Monday :)