Post by Qphoria » Thu Jun 02, 2011 9:03 pm

Yea.. there is a new .htaccess file inside of the vqmod folder that just prevents people from browsing your file index. That shouldn't cause any ISE 500's unless servers are that poorly configured. But removing the .htaccess file or renaming it may resolve it.

The installation process wasn't rushed at all, tho I did work on the latest vQmod class file last night while drinking so who knows :drunk:

All I know is it works for me on 1.4.x and 1.5.x on my windows localhost and my linux shared host

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by webpie it. » Thu Jun 02, 2011 9:20 pm

Sorry guys did not realise.
I tried the suggestion of JAYG
f you open vqmod/.htaccess and put a # before Options Indexes and save does it work then?
But still get a server error.

For me its not a big deal, i prefer the manual install.

Possibly my server setup. even deleted the .htaccess file but still spilled out a server error.

Regards

Chris


Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 31, 2011 7:28 pm

Post by JAY6390 » Thu Jun 02, 2011 9:23 pm

very bizarre. The php script won't cause the server error, they're caused before php gets a look in

ImageImageImage

SEO MEGA KIT PLUS - Get your site ranking higher in the search engines
Better Product SEO URL's - Perfectly structured product links
SEO URL's Route Editor PRO - Make ANY url on your site have clean keywords - even third party extensions (remove index.php)


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by Qphoria » Thu Jun 02, 2011 9:41 pm

JAY6390 wrote:very bizarre. The php script won't cause the server error, they're caused before php gets a look in
Yea.. usually caused by .htaccess parameters that your host doesn't allow

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by webpie it. » Thu Jun 02, 2011 9:46 pm

No worries, i prefer the old fashioned way anyway!:) Thanks guys for making this available, like i said I see VQMOD as part of the Core, for every build now for myself.

Can't tell you how many times it's saved my projects!

Thanks for all the hard work here!

Regards

Chris


Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 31, 2011 7:28 pm

Post by hellogoodbye » Thu Jun 02, 2011 11:40 pm

ok autoinstall didn't work with renaming etc. i just followed the manual install. so that's it? i can edit the files and templates?

New member

Posts

Joined
Wed May 04, 2011 6:33 am

Post by 5ulo » Fri Jun 03, 2011 5:09 am

I like vQmod, very helpful mod. He works without any error until now.. It's weird.. my vqmod seems to work, but.. it doesn't work. Take a look at this..
test.xml

Code: Select all

<modification>
  <id>Test OC 1.5.0</id>
  <version>1</version>
  <vqmver>1.0.9</vqmver>
  <author>5ulo</author>
  <file name="catalog/view/theme/default/template/common/footer.tpl">
    <operation>
      <search position="after"><![CDATA[<div id="powered"><?php echo $powered; ?></div>]]></search>
      <add><![CDATA[just testing]]></add>
    </operation>
  </file>
</modification>
vqmod shows, that substitution was ok

Code: Select all

2011-06-02 20:49:17.7178910 - +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
2011-06-02 20:49:17.7179230 - VQMOD 1.1.0 INITIALIZED
2011-06-02 20:49:17.7179360 -   virtualMode: TRUE
2011-06-02 20:49:17.7179470 -   vqCachePath: vqmod/vqcache
2011-06-02 20:49:17.7179570 - LIST OF SOURCE FILES TO MODIFY:
2011-06-02 20:49:17.7179680 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/catalog/view/theme/default/template/common/footer.tpl
2011-06-02 20:49:17.7179790 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/startup.php
2011-06-02 20:49:17.7179890 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/engine/controller.php
2011-06-02 20:49:17.7179990 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/engine/front.php
2011-06-02 20:49:17.7180120 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/engine/loader.php
2011-06-02 20:49:17.7180230 -   /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/library/language.php
2011-06-02 20:49:17.7180330 - LIST OF NON-EXISTANT SOURCE FILES REFERENCED IN THE SCRIPTS:
2011-06-02 20:49:17.7180440 - BEGIN MODS...
2011-06-02 20:49:17.7183800 - -----------------------------------------------------
2011-06-02 20:49:17.7184010 - SOURCEFILE:  /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/startup.php
2011-06-02 20:49:17.7184110 - MODFILE:     /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/xml/vqmod_opencart.xml
2011-06-02 20:49:17.7184220 - TEMPFILE:    /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/vqcache/vq-system_startup.php
2011-06-02 20:49:17.7191350 -   OPERATION...
2011-06-02 20:49:17.7191630 -     ERROR:      
2011-06-02 20:49:17.7191740 -     SEARCH:     require_once(DIR_SYSTEM . 'engine/action.php');
2011-06-02 20:49:17.7191850 -       POSITION: replace
2011-06-02 20:49:17.7191970 -       OFFSET:   
.
.
.
.
.
2011-06-02 20:49:17.7396180 -   OPERATION COMPLETED SUCCESSFULLY!
2011-06-02 20:49:17.7399450 - TEMPFILE UPDATED WITH MODIFIED CODE
2011-06-02 20:49:17.7400550 - SUBSTITUTION COMPLETE!
2011-06-02 20:49:17.7434410 - -----------------------------------------------------
2011-06-02 20:49:17.7434700 - SOURCEFILE:  /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/system/library/language.php
2011-06-02 20:49:17.7434830 - MODFILE:     /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/xml/vqmod_opencart.xml
2011-06-02 20:49:17.7434940 - TEMPFILE:    /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/vqcache/vq-system_library_language.php
2011-06-02 20:49:17.7442220 -   OPERATION...
2011-06-02 20:49:17.7442490 -     ERROR:      skip
2011-06-02 20:49:17.7442600 -     SEARCH:     require($default);
2011-06-02 20:49:17.7442700 -       POSITION: before
2011-06-02 20:49:17.7442820 -       OFFSET:   
2011-06-02 20:49:17.7442920 -       INDEX:    
2011-06-02 20:49:17.7443030 -       REGEX:    
2011-06-02 20:49:17.7443130 -     ADD:        global $vqmod; $default = $vqmod->modCheck($default);
2011-06-02 20:49:17.7444830 -   OPERATION FAILED: NO MATCH FOR SEARCH!
2011-06-02 20:49:17.7444970 -     SKIPPED!
2011-06-02 20:49:17.7446230 -   OPERATION...
2011-06-02 20:49:17.7446370 -     ERROR:      
2011-06-02 20:49:17.7446470 -     SEARCH:     require($file);
2011-06-02 20:49:17.7446580 -       POSITION: before
2011-06-02 20:49:17.7446690 -       OFFSET:   
2011-06-02 20:49:17.7446790 -       INDEX:    
2011-06-02 20:49:17.7446890 -       REGEX:    
2011-06-02 20:49:17.7447000 -     ADD:        global $vqmod; $file = $vqmod->modCheck($file);
2011-06-02 20:49:17.7449010 -   OPERATION COMPLETED SUCCESSFULLY!
2011-06-02 20:49:17.7451320 - TEMPFILE UPDATED WITH MODIFIED CODE
2011-06-02 20:49:17.7451980 - SUBSTITUTION COMPLETE!
2011-06-02 20:49:17.7885580 - -----------------------------------------------------
2011-06-02 20:49:17.7885790 - SOURCEFILE:  /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/catalog/view/theme/default/template/common/footer.tpl
2011-06-02 20:49:17.7885910 - MODFILE:     /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/xml/test.xml
2011-06-02 20:49:17.7886010 - TEMPFILE:    /home/enjoy/www/devel/opencart15/upload/vqmod/vqcache/vq-catalog_view_theme_default_template_common_footer.tpl
2011-06-02 20:49:17.7890570 -   OPERATION...
2011-06-02 20:49:17.7890800 -     ERROR:      
2011-06-02 20:49:17.7890910 -     SEARCH:     <div id="powered"><?php echo $powered; ?></div>
2011-06-02 20:49:17.7891020 -       POSITION: after
2011-06-02 20:49:17.7891120 -       OFFSET:   
2011-06-02 20:49:17.7891230 -       INDEX:    
2011-06-02 20:49:17.7891340 -       REGEX:    
2011-06-02 20:49:17.7891450 -     ADD:        just testing
2011-06-02 20:49:17.7894200 -   OPERATION COMPLETED SUCCESSFULLY!
2011-06-02 20:49:17.7896960 - TEMPFILE UPDATED WITH MODIFIED CODE
2011-06-02 20:49:17.7897960 - SUBSTITUTION COMPLETE!
vqcache/vq-catalog_view_theme_default_template_common_footer.tpl looks also good.. the substitution is in the code

Code: Select all

<!-- 
OpenCart is open source software and you are free to remove the powered by OpenCart if you want, but its generally accepted practise to make a small donatation.
Please donate via PayPal to donate@opencart.com
//-->
  <div id="powered"><?php echo $powered; ?></div>
just testing
<!-- 
OpenCart is open source software and you are free to remove the powered by OpenCart if you want, but its generally accepted practise to make a small donatation.
Please donate via PayPal to donate@opencart.com
//--></div>
</body></html>
so why I can't see this change on the page? It looks like my fresh install OC 1.5.0 is ignoring vqcache files. Thanks

CID, VAT ID / ICO, DIC (vQmod) for OC 1.5.x
Autofill SEO field (vQmod) for OC 1.4.x-1.5.x


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Oct 21, 2010 6:47 am
Location - Trnava, Slovakia, EU

Post by Qphoria » Fri Jun 03, 2011 8:05 am

are you sure you are using the default theme on your site?

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by 5ulo » Fri Jun 03, 2011 3:35 pm

As I wrote, it is fresh install, so there is only one template - default. I tried this again.. downloaded fresh copy of OC150, extracted, chmoded, installed, installed vqmod and copied the test xml shown above - without success.
Tried also on admin/view/template/common/footer.tpl.. it was the same as above... vqcache is generated but not showing.
There is OC1495 on my localhost and the mod is working like a charm on it.

CID, VAT ID / ICO, DIC (vQmod) for OC 1.5.x
Autofill SEO field (vQmod) for OC 1.4.x-1.5.x


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Oct 21, 2010 6:47 am
Location - Trnava, Slovakia, EU

Post by 5ulo » Fri Jun 03, 2011 4:02 pm

Fresh copy on webhosting server did the same.

CID, VAT ID / ICO, DIC (vQmod) for OC 1.5.x
Autofill SEO field (vQmod) for OC 1.4.x-1.5.x


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Oct 21, 2010 6:47 am
Location - Trnava, Slovakia, EU

Post by spitos » Fri Jun 03, 2011 5:02 pm

I also had a similar problem.

log file shows the change was successful, cached file exists with change in place but it doesn't seem to read the cache file.
vqmod/vqcache set to 777.

I had this problem with the xml file in my other posts in this thread, it doesn't read from the cached 'admin/view/template/common/header.tpl' to insert the new link for the mod in admin.

Here are the full files to test the mod I was working on before for yourself (and complete css/js changes if you have time :-* ), you will see that the 'New Order' link isn't visible but the operation was susccessful in the log and the text is in the correct file. If you manually enter the same code into the template it works fine ???

Image
Google Analytics Expert - Advanced e-commerce tracking, Product & options reporting, transaction/conversion reporting, Google Adwords conversion & profit reporting, goal & funnel reporting, event tracking, site search tracking, multi-store compatibility, EU Cookie Law compliance and works with any theme or checkout! Easy vqmod install. Get it here


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon May 23, 2011 6:19 pm
Location - UK

Post by Qphoria » Fri Jun 03, 2011 9:34 pm

Ok i see the problem. Not sure why daniel changed the standardized formatting of the render function. May be better to just fix it in opencart. For now i've updated the vqmod_opencart.xml file to fix it. Redownload vqmod 1.1.0 from the first post and just copy the main vqmod_opencart.xml file to your server

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by seanmichael » Sat Jun 04, 2011 12:00 am

Hey guys...
I feel like I've read the threads on VQMod and i understand what it does, but I don't get how to use it. I installed it and nothing has changed in my admin section. I don't understand how to use this extension to make other extensions. I feel pretty stupid right now, but I just don't get it. Can someone here explain to me how to use VQMod. some sort of short tutorial would be great.

thanks to anyone who is willing to help.

New member

Posts

Joined
Thu Oct 14, 2010 2:02 am

Post by Qphoria » Sat Jun 04, 2011 1:56 am

seanmichael wrote:Hey guys...
I feel like I've read the threads on VQMod and i understand what it does, but I don't get how to use it. I installed it and nothing has changed in my admin section. I don't understand how to use this extension to make other extensions. I feel pretty stupid right now, but I just don't get it. Can someone here explain to me how to use VQMod. some sort of short tutorial would be great.

thanks to anyone who is willing to help.
Try this:
http://vqmod.com/pages/example-of-use.php

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by seanmichael » Sat Jun 04, 2011 9:54 am

oh wow...thank you

New member

Posts

Joined
Thu Oct 14, 2010 2:02 am

Post by jty » Sat Jun 04, 2011 5:19 pm

can someone please confirm whether using index comma delimited works or doesn't work please.

The doco states
Optional attribute "index" for specifying which instances of a search tag should be acted on
* - If the search string is "echo" and there are 5 echos in the file, but only want to replace the 1st and 3rd, use index="1,3"
* - Comma delimited for multiple instances starting with "1"
but if I use the comma, vqmod is ignoring my comma delimited index and applying the change to all instances

jty
Active Member

Posts

Joined
Sat Aug 30, 2008 8:19 am

Post by madimar » Sun Jun 05, 2011 2:58 am

Q,
I'm experiencing what it seems a serious issue with vqmod. I hope I'm wrong and you are right as usual!!!
First of all, environment: fresh install of OC 1.4.9.5 and vqmod 1.0.9. (didn't tried yet with 1.1.0). Only one additional module installed: payjunction module for credit card payment.
At the end of checkout, at order confirm, the page doesn't change with payment processing message in infinite loop:
"Please wait, we are processing your payment".
Debugging things with codelobster I realize that everything works up to a curl_exec transaction:

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 30);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, false);
$txResult = curl_exec ($ch);

System goes in loop at the last line. $url seems correctly build, by the way. Codelobster also gives me following cryptic errore message at thi stage:

"Xml Exception: Invalid Xml format"

Now the important thing... if I disinstall vqmod (restoring fresh index.php file) everything works properly!!!!

Any idea, or clue, how to solve the problem? Just for your confidence, vqmod was properly installed and used for several mods and time without particular issues before.

Let me know your opinion,

regards,

M

-----------------------------------------------------------------------
My last mods: Partita IVA e CF | Pro EU VAT Number | Sales Agents | Pricelist Pro
-----------------------------------------------------------------------


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Sep 24, 2009 6:27 pm


Post by Qphoria » Tue Jun 07, 2011 10:40 am

that is interesting. Really can't understand how that could be. Are you running a vQmod script on the payment file at all? I use curl on my site for live shipping quote and payment and have never seen this. do other payments work? Try the UPS module. that use xml over curl. Does that work?

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by madimar » Tue Jun 07, 2011 1:45 pm

Thank you for your answer Q, I'm not using any vqmod xml script with the only exception of opencart one.
I could send you also the entire contribution if you prefer to have the possibility to check directly.

By the way, it doesn't use xml over curl, but a standard url. I'm in fact not understanding why codelobser pops up that kind of error. I think the only xml file in the system is your "vqmod_opencart.xml"... is it possible vqmod intervenes in that curl call, and for any reason, it causes some issues?

Thank you so much,

M

-----------------------------------------------------------------------
My last mods: Partita IVA e CF | Pro EU VAT Number | Sales Agents | Pricelist Pro
-----------------------------------------------------------------------


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Sep 24, 2009 6:27 pm


Post by Qphoria » Tue Jun 07, 2011 11:37 pm

Ok.. if you are getting "Internal Server Error 500" while trying to use the vqmod installer, this is because your host is not running php as phpsuexec, which means that you need to set the vqmod folder to 755 instead of 777. If you use 777, it causes ISE 500. That goes for any folder or file, not just limited to vqmod's files.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests