Post by Jackcohen » Wed Aug 31, 2011 5:28 am

I have the default theme, how can i change the buttons like "Add too cart" i right click it and see it's in this directory
catalog/view/theme/default/image/button-right-active.png
If I'm not mistaken i just took that image photoshopped it with a different color and reuploaded it same name but the button still appears to be the same? I don't know if I'm doing this correctly; Correct me if I'm wrong. Does anyone know how i can change the buttons on my site?

Edit: If you also know how i can change the blue texts everywhere like Login, Product Title the color/font of the text please let me know as well.

Thanks

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Wed Aug 31, 2011 5:52 am

If you view that folder catalog/view/theme/default/image

You will see what images are for what.

The button is made up of multiple images which create an expandable background depending on what text is on the button

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Jackcohen » Wed Aug 31, 2011 10:07 am

I'm on images, i even tried deleting all the images and reload my site and buttons still appeared that made me think the buttons are not in the image directory may you tell me exactly where it is

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Wed Aug 31, 2011 3:24 pm

Images displayed in the layout are stored in the theme's image directory.

If you have a custom theme, you may be looking in the wrong image directory. However, you may also need to look and edit the default theme images too since the default theme acts as a fallback for template files that dont exist in the custom theme and therefore may be grabbing it's images from the default theme image directory.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Jackcohen » Wed Aug 31, 2011 9:13 pm

I have the default theme, i am reuploading them too the image directory but nothing happens

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Thu Sep 01, 2011 2:42 am

They may be cached in your browser.

Give us a link and tell us what colour you are expecting them to be.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Jackcohen » Thu Sep 01, 2011 12:38 pm

Classic brown color like croscill.com main page you'll see a "Learn more" button like that exactly very similar too that
Last edited by Jackcohen on Sat Sep 03, 2011 2:25 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Thu Sep 01, 2011 2:09 pm

So, you have created:

button-left.png
button-left-active.png
button-right.png
button-right-active.png

And uploaded them to catalog/view/theme/default/image directory overwriting the originals?

Because if you have, then they should be showing. All I see is the originals.

So either you have named your new buttons incorrectly or have uploaded them to the wrong directory.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Jackcohen » Fri Sep 02, 2011 4:26 am

That's exactly what i did and they still won't change

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Fri Sep 02, 2011 5:01 am

Then there seems to be a roblem with your server because the buttons are still the default ones.

Have you tried deleting the current ones first?

Also double-check the file/folder permissions.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Jackcohen » Fri Sep 02, 2011 7:52 am

Yes, i did try deleting then uploading, it. What permissions should it be set too?

Edit: So i changed the button put permissions too 777 on my FTP. When i change it i click view image on my FTP it views my new button i wanted. But when i go too the button on the site it's the same then i go to View Background Image it shows the old button

Active Member

Posts

Joined
Sun Aug 07, 2011 1:08 pm

Post by uksitebuilder » Fri Sep 02, 2011 4:43 pm

In that case, the only possible answer is that your are uploading to the wrong directory in your ftp.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Josign » Mon May 14, 2012 3:21 pm

Accually it is correct that even if you upload the new images in the directory, it wont change.
I tried it too but it just doesnt work, the only thing I can get to work is to change the color background on the buttons in CSS.

Has someone found out why this is happening?

Newbie

Posts

Joined
Mon Apr 09, 2012 7:01 pm

Post by Vectra » Fri May 18, 2012 9:57 am

I agree. For one, there no longer seems to be left and right artwork (in v1.5.2.1). Making new png files with names of button.png and button-active.png and putting them in both default and mytheme/image folders does not change the color of "add to cart" buttons. I don't know why.
Here is some of the stylesheet.css that does not list the entire url but just ../image/button.png:

Code: Select all

/* button */
a.button, input.button {
	cursor: pointer;
	color: #FFFFFF;
	line-height: 12px;
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 12px;
	font-weight: bold;	
	background: url('../image/button.png') top left repeat-x;
	-webkit-border-radius: 7px 7px 7px 7px;
	-moz-border-radius: 7px 7px 7px 7px;
	-khtml-border-radius: 7px 7px 7px 7px;
	border-radius: 7px 7px 7px 7px;
	-webkit-box-shadow: 0px 2px 2px #DDDDDD;
	-moz-box-shadow: 0px 2px 2px #DDDDDD;
	box-shadow: 0px 2px 2px #DDDDDD;	
}
a.button {
	display: inline-block;
	text-decoration: none;
	padding: 6px 12px 6px 12px;
}
input.button {
	margin: 0;
	border: 0;
	height: 24px;
	padding: 0px 12px 0px 12px;
}
a.button:hover, input.button:hover {
	background: url('../image/button-active.png') repeat-x;
Last edited by Vectra on Sat May 19, 2012 5:42 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Sat May 12, 2012 3:32 am

Post by ilikemmohome » Fri May 18, 2012 3:10 pm

I am reuploading them too the image directory but nothing happens

RS Gold
Runescape Gold


Newbie

Posts

Joined
Fri May 18, 2012 2:45 pm

Post by Vectra » Tue May 22, 2012 3:45 am

A few days ago I posted that this did not work for me. I had made new from scratch png swatch color files, the same 24 x 24 pix, 70dpi, but 24 bit depth instead of the origininal's 32 bit depth. My file size was 144 bytes, but the originals are a strangely high 48.8 kilobytes. The above parameters (bit depth and file size) were the only differences I could find.
Anyway, instead of using the new color file, I edited the original color file in Gimp (free and similar to photshop). It gave me a 32 bit depth file but a normal file size of 2.4 kilobytes, even after setting compression during saving to zero (I still don't know how the originals are so big in file size).
Anyway part 2: It worked and it worked by only changing /catalog/view/theme/mytheme/image/button.png and button-active.png.

New member

Posts

Joined
Sat May 12, 2012 3:32 am

Post by vik007 » Wed Mar 06, 2013 8:17 pm

Hi,

I have a similar situation whereas on my homepage the buttons are grey buttons but on other pages it appears the right side of the box is missing??

http://www.splay.co.uk (buttons are visible but grey??)

http://www.splay.co.uk/index.php?route=checkout/cart (Buttons is half shown only - orange)

Any ideas please? it was fine on version 1.4 but now i have upgraded to 1.5.5.1 it has messed up the buttons??

New member

Posts

Joined
Sun Jul 25, 2010 4:03 am

Post by kirkyskreations » Thu May 09, 2013 12:34 pm

I deleted both button.png files from the default template and my new template and then uploaded them again and I got it to work. :)

It's just the one file - button.png and it has two boxes of colour above and below. I edited them in photoshop and the file did remain the same size but I'm not sure if that has anything to do with it not working.

I did have trouble getting it to work but once I deleted button.png from the default image folder, I uploaded my new colours to that folder too (just wanted to try anything to get it to work! ;) . Then once it was working I went back to default and uploaded the original blue colours and it works off my new template. Delete before uploading the new files, don't override and see how it goes.

Keep trying :)

Kirsten ;D


Posts

Joined
Thu May 09, 2013 12:23 pm
Location - Australia

Post by vik007 » Fri May 10, 2013 12:20 am

Ill give that a go thanks:-)

New member

Posts

Joined
Sun Jul 25, 2010 4:03 am

Post by butte » Fri May 10, 2013 12:43 am

Where we're reading "strangely high 48.8 kilobytes" and "uploaded them again and I got it to work," it may be that the ftp client is error-prone (either itself or in relation to the particular server). In at least one instance recently, switching to freeware FileZilla Client (sourceforge.net) for ftp abruptly stopped upload corruptions.

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests