Page 1 of 1

Remove or move the search bloc

Posted: Mon Mar 29, 2010 8:47 pm
by p4m
Hi,

Since my web site contains few products, I don't need the search option in the page?
This bloc is taking a huge place in the layout for an unecessary fonction and I would like either move it in the center part of the footer or delete it from the page.
Could someone please let me know what to do to achieve that.

I join to this message a capture of my website OC modifications after hours of guessing because no information.
I am still wondering how to move the switcher bloc over the right side of the store logo.

By the way, It would have been very usefull to put in the documentation the complete instructions on how to modify the layout. So, everyone could make transformation to match their existing website.


Many thanks

Re: Remove or move the search bloc

Posted: Tue Mar 30, 2010 12:15 am
by rph
/catalog/view/theme/[theme]/template/common/header.tpl

Re: Remove or move the search bloc

Posted: Tue Mar 30, 2010 2:51 am
by p4m
Thank you but I don"t understand enough php code to know what to modify,
Could someone let me know exactly what to do?

Thanks

Re: Remove or move the search bloc

Posted: Tue Mar 30, 2010 3:24 am
by rph
Delete

Code: Select all

        <div id="search">
          <div class="div8"><?php echo $entry_search; ?>&nbsp;</div>
          <div class="div9">
            <?php if ($keyword) { ?>
            <input type="text" value="<?php echo $keyword; ?>" id="filter_keyword" />
            <?php } else { ?>
            <input type="text" value="<?php echo $text_keyword; ?>" id="filter_keyword" onclick="this.value = '';" onkeydown="this.style.color = '#000000'" style="color: #999;" />
            <?php } ?>
            <select id="filter_category_id">
              <option value="0"><?php echo $text_category; ?></option>
              <?php foreach ($categories as $category) { ?>
              <?php if ($category['category_id'] == $category_id) { ?>
              <option value="<?php echo $category['category_id']; ?>" selected="selected"><?php echo $category['name']; ?></option>
              <?php } else { ?>
              <option value="<?php echo $category['category_id']; ?>"><?php echo $category['name']; ?></option>
              <?php } ?>
              <?php } ?>
            </select>
          </div>
          <div class="div10">&nbsp;&nbsp;<a onclick="moduleSearch();" class="button"><span><?php echo $button_go; ?></span></a> <a href="<?php echo str_replace('&', '&', $advanced); ?>"><?php echo $text_advanced; ?></a></div>
        </div>

Re: Remove or move the search bloc

Posted: Tue Mar 30, 2010 3:36 am
by p4m
Thank you so much, very helpful ;)