Post by iplocker » Wed Oct 14, 2020 5:00 am

Hello.
Is it possible please after I made a search to have an empty the search field and not keeps the text I have search about in the search results ?? http://prntscr.com/uyr2yr
Using Opencart 3.0.3.6
Thanks
Last edited by iplocker on Wed Oct 14, 2020 5:35 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Sun May 26, 2013 6:39 pm


Post by sw!tch » Wed Oct 14, 2020 5:12 am

Just remove the default value {{search}} from your twig.

https://github.com/opencart/opencart/bl ... ch.twig#L2
Last edited by sw!tch on Wed Oct 14, 2020 5:19 am, edited 1 time in total.

Full Stack Web Developer :: Send a PM for Custom Work.
Backup and learn how to recover before you make any changes!


Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 28, 2012 2:32 pm
Location - USA

Post by iplocker » Wed Oct 14, 2020 5:18 am

Thanks for the reply.
But the search.php is already with this code !
Thanks

Active Member

Posts

Joined
Sun May 26, 2013 6:39 pm


Post by sw!tch » Wed Oct 14, 2020 5:20 am

See my revised post. That way you don't have to touch the controller.

Full Stack Web Developer :: Send a PM for Custom Work.
Backup and learn how to recover before you make any changes!


Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 28, 2012 2:32 pm
Location - USA

Post by iplocker » Wed Oct 14, 2020 5:29 am

Change search.twig to

Code: Select all

<div id="search" class="input-group">
  <input type="text" name="search" value="" placeholder="{{ text_search }}" class="form-control input-lg" />
  <span class="input-group-btn">
    <button type="button" class="btn btn-default btn-lg"><i class="fa fa-search"></i></button>
  </span>
</div>
But nothing happend (I have clear cache too )

Thanks

Active Member

Posts

Joined
Sun May 26, 2013 6:39 pm


Post by sw!tch » Wed Oct 14, 2020 5:30 am

Clear theme cache

Admin ->Dashboard -> Cog Icon on top right ...

Full Stack Web Developer :: Send a PM for Custom Work.
Backup and learn how to recover before you make any changes!


Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 28, 2012 2:32 pm
Location - USA

Post by iplocker » Wed Oct 14, 2020 5:34 am

Ohh it was Journal3 theme !
So I made your magic to /catalog/view/theme/journal3/template/common/search.twig and guess what ?
Its working!!
You re awesome and so FAST ! :)
Thank you !!!!!!!

Active Member

Posts

Joined
Sun May 26, 2013 6:39 pm


Post by buypowerbg » Tue Jan 12, 2021 3:54 pm

what about the version 2.3.0.2 ?
how to solve this problem?

Newbie

Posts

Joined
Fri Dec 04, 2020 12:00 am

Post by fegdeed » Thu Jan 14, 2021 6:30 am

buypowerbg wrote:
Tue Jan 12, 2021 3:54 pm
what about the version 2.3.0.2 ?
how to solve this problem?
Assuming you are using default theme....Find catalog/view/theme/default/template/common/search.tpl
And change to

Code: Select all

<div id="search" class="input-group">
  <input type="text" name="search" value="" placeholder="<?php echo $text_search;?>" class="form-control input-lg" />
  <span class="input-group-btn">
    <button type="button" class="btn btn-default btn-lg"><i class="fa fa-search"></i></button>
  </span>
</div>

Active Member

Posts

Joined
Fri Sep 21, 2018 12:01 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests