Post by labeshops » Tue Sep 24, 2019 8:27 pm

I seem to have weird caching issues with oc3.0.3.2 - I can refresh over and over again both mod cache & template/saas ones and things do not show up. Had an extension not show in the modules list until the next day! Most things show up after multiple refreshes. Some changes I make like in a product and saved do not show up when I re-open it for editing until I refresh the page - sometimes several times or only after I logout/log back in.

I don't get why and don't know if it is normal for 3.0.3.2 or something is goofy. Is there a cache setting somewhere that might need adjusting? I've never had this happen with oc before - it doesn't happen on my v2.2 store on the same server. I do not have any caching plugins installed and it was happening with just the stock 3.0.3.2 installed without any mods at all. I also tried disabling my chrome browser cache and that isn't it. It's definitely annoying and slowing me down.

Running Opencart v2.2 with multi-stores from http://www.labeshops.com which has links to all my stores.

Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Thu Aug 04, 2011 4:41 am
Location - Florida, USA

Post by Johnathan » Tue Sep 24, 2019 10:25 pm

I've seen issues like this from vQmod before, where it doesn't auto-clear its cache, so it shows old files. You can try disabling it or manually removing its cache files to see if that fixes it. If it doesn't, then it wouldn't be vQmod.

Other than that, some servers seem to have some weird caching mechanisms like this, but I haven't traced it to any particular server module before. That typically wouldn't suddenly appear, either, but you could ask your web host if they installed anything recently.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by ADD Creative » Wed Sep 25, 2019 12:57 am

There is an issue with cache control headers in version 3. It doesn't look exactly like your problem, but maybe worth a try even if it's just to eliminate it.

https://github.com/opencart/opencart/issues/7008
viewtopic.php?f=201&t=207498#p737430

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by paulfeakins » Wed Sep 25, 2019 5:41 pm

Johnathan wrote:
Tue Sep 24, 2019 10:25 pm
Other than that, some servers seem to have some weird caching mechanisms like this
Yep it seems to be really cheap hosts who are trying to reduce load on their servers and cram more sites on than they should.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by labeshops » Thu Sep 26, 2019 4:25 am

Johnathan wrote:
Tue Sep 24, 2019 10:25 pm
I've seen issues like this from vQmod before, where it doesn't auto-clear its cache, so it shows old files. You can try disabling it or manually removing its cache files to see if that fixes it. If it doesn't, then it wouldn't be vQmod.

Other than that, some servers seem to have some weird caching mechanisms like this, but I haven't traced it to any particular server module before. That typically wouldn't suddenly appear, either, but you could ask your web host if they installed anything recently.
I am not using any vqmods in it - only ocmod.

I have a vps with litespeed on it though it is not yet set up in opencart and I have no other caching installed.

Running Opencart v2.2 with multi-stores from http://www.labeshops.com which has links to all my stores.

Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Thu Aug 04, 2011 4:41 am
Location - Florida, USA

Post by labeshops » Thu Sep 26, 2019 4:25 am

ADD Creative wrote:
Wed Sep 25, 2019 12:57 am
There is an issue with cache control headers in version 3. It doesn't look exactly like your problem, but maybe worth a try even if it's just to eliminate it.

https://github.com/opencart/opencart/issues/7008
viewtopic.php?f=201&t=207498#p737430
Thanks. I will look into that.

That didn't make any difference. Looks like that was an issue with IE and I am using chrome but tried anyway.

Running Opencart v2.2 with multi-stores from http://www.labeshops.com which has links to all my stores.

Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Thu Aug 04, 2011 4:41 am
Location - Florida, USA
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests