Post by Flyboy » Wed Nov 07, 2018 2:10 pm

Hi all, I am fairly new to Opencart so be gentle.

all up and running and so far fairly happy with it. Love the layout having come from Zencart.

Anyway, i am on Version 3.0.2.0 and have installed the Update patch for update currency Cleared the cache, Refreshed the modifications, and refreshed the currencies. I currently only have two currencies, GBP and USD with GBP as default - they are set as per the ISO standards. GBP is set as 1.000000 and i have tried setting an initial figure for USD, Setting it to 0 etc but it will not update.

Any thoughts or help gratefully received.

Many thanks

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 07, 2018 2:02 pm

Post by paulfeakins » Wed Nov 07, 2018 8:58 pm

What is your default currency?
Don't set it to 0 because that obviously wouldn't be accepted, try 2.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by dejohnson21 » Thu Nov 15, 2018 8:30 pm

Hello,
I am having the same issue. Have set my default currency COP to 1.00000, that works. Deleting and creating other currencies, setting any value, and then trying to update does not work, the values for those currencies remain the same. I am working on a local OC installation, how can I check if the server is being able to fetch the currency values from the internet?
What is this currency update patch you are talking about?
Any other help I can get?
thanks,

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 05, 2018 9:00 pm

Post by paulfeakins » Wed Dec 05, 2018 11:55 pm

dejohnson21 wrote:
Thu Nov 15, 2018 8:30 pm
then trying to update does not work, the values for those currencies remain the same
What OC version?
What happens?

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by Flyboy » Thu Apr 11, 2019 1:46 pm

Hi, I didn't see the reply to this but it still does not update.

Default is GBP

other currency is US$
settings:
Currency Title: US Dollar
Code: USD
Symbol Left: $
Symbol right: blank (as in no entry)
Decimal Places: 2
Value: 1.25000000
Status: Enabled

Hope that helps.

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 07, 2018 2:02 pm

Post by paulfeakins » Thu Apr 11, 2019 4:07 pm

Flyboy wrote:
Thu Apr 11, 2019 1:46 pm
Symbol Left: $
You put this: "Symbol Left: $"
Why not try: "Symbol Left: $ "

If that doesn't work, try: "Symbol Left: $ "

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by Flyboy » Thu Apr 11, 2019 5:55 pm

Hi,

I tried both options, with a space and nbsp; behind the $ symbol without any change.

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 07, 2018 2:02 pm

Post by thekrotek » Thu Apr 11, 2019 6:30 pm

Flyboy wrote:
Thu Apr 11, 2019 5:55 pm
I tried both options, with a space and nbsp; behind the $ symbol without any change.
If you simply can't get any currency rates, then right/left symbol has nothing to do with it. OC 3.0.2.0 still uses Yahoo Finance service, which is dead for like 1.5 years.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by xxvirusxx » Thu Apr 11, 2019 6:35 pm

But you can test @thekrotek extension :)
https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=32355

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed.


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by paulfeakins » Thu Apr 11, 2019 6:46 pm

Flyboy wrote:
Thu Apr 11, 2019 5:55 pm
Hi,

I tried both options, with a space and nbsp; behind the $ symbol without any change.
Apologies, I was getting this confused with another thread.

If you're still stuck, you could pay a developer from Commercial Support.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by Flyboy » Thu Apr 11, 2019 6:58 pm

Ok, thanks for all your help, and thanks to thekrotek, whilst i had already read your response about Yahoo currency update being dead and found https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=32352 and installed it, the default options did nothing, tried XE.com, which set the currencies to 0! not what was required, so tried the alphavantage option, got the API, applied it, updated currencies and there it was. I will bear your app in mind as well thekrotek.
Thanks for all of your help.

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 07, 2018 2:02 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests