Post by Pieter ten Cate » Tue Oct 31, 2017 11:50 pm

Hi. tried everything on the forum. so far no luck.

Im running opencart 3.0.2.0
Its a near fresh install (live webshop) with Journal theme.

Whenever I try update status of order I get the following popup:

Internal Server Error
Internal Server Error

See attachment.

Attachments

internal-server-error-opencart.png

error popup - internal-server-error-opencart.png (57.03 KiB) Viewed 2672 times



Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by phinq1910 » Wed Nov 01, 2017 5:37 pm

On myself it working fine. Try check your extension which installed or your custom code

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jun 11, 2016 11:43 am
Location - Hanoi

Post by straightlight » Wed Nov 01, 2017 9:15 pm

What are the recent error logs indicates from the admin - > system - > maintenance - > error logs page about the order history?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Thu Nov 02, 2017 12:01 am

@phinq1910

Deleted all extensions and switched between https & http. Alas no difference. It doesnt seem to be be caused by this. (or maybe some residual changed files)

@straightlight

It does not generate new logs when i try to change the status. But here's the errors that were in there.

2017-11-01 1:23:04 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509502984): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 1:23:11 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509502991): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 1:23:50 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509503030): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 1:23:52 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509503032): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 5:22:58 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509517376): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 9:52:26 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509533535): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 11:42:10 - PHP Warning: unlink(/home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/storage/cache/cache.catalog.language.1509540130): No such file or directory in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/system/library/cache/file.php on line 68
2017-11-01 14:35:20 - PHP Notice: Undefined index: api_token in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/catalog/controller/startup/session.php on line 8
2017-11-01 14:35:20 - PHP Notice: Undefined index: username in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/catalog/controller/api/login.php on line 11
2017-11-01 14:39:16 - PHP Notice: Undefined index: api_token in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/catalog/controller/startup/session.php on line 8
2017-11-01 14:39:21 - PHP Notice: Undefined index: api_token in /home/vhosting/w/vhost0078855/domains/merinosokken.nl/htdocs/www/catalog/controller/startup/session.php on line 8
Deleted all extensions and switchy between https & http. Alas no difference. It doesnt seem to be be caused by this.


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Thu Nov 02, 2017 2:39 am

Ensure to create the API credentials from the admin-end before editing any orders. As for the cache error file, copy this raw file and replace it with your system/library/cache/file.php : https://github.com/opencart/opencart/bl ... e/file.php

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by phinq1910 » Thu Nov 02, 2017 12:23 pm

same @straightlight,
also, seems you are using module for login. Try contact with them for update to opencart 3 or make compatibility it. (PHP Notice: Undefined index: username in ) => try change to firstname + lastname

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jun 11, 2016 11:43 am
Location - Hanoi

Post by Pieter ten Cate » Thu Nov 02, 2017 8:09 pm

straightlight wrote:
Thu Nov 02, 2017 2:39 am
Ensure to create the API credentials from the admin-end before editing any orders. As for the cache error file, copy this raw file and replace it with your system/library/cache/file.php : https://github.com/opencart/opencart/bl ... e/file.php
@Straightlight: tnx for the file suggestion change. implemented it and will see if that notification stays gone now.

I made another API token (also did before) and assigned it in the shop settings.
cleared modification cache / cleared theme cache / cleared dashboard setting icon cache.

Still getting the 2 lines with internal error notification.

Extensions that could have caused (even though deleting m didnt change it):

Bulk Update Order Status
https://www.opencart.com/index.php?rout ... 693&page=2
All-In-One Order ID & Invoice No. Generator
https://www.opencart.com/index.php?rout ... 894&page=2


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Thu Nov 02, 2017 10:53 pm

In your PHPMyAdmin, ensure that in your API table, you have the api_id and username fields.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Fri Nov 03, 2017 2:36 am

straightlight wrote:
Thu Nov 02, 2017 10:53 pm
In your PHPMyAdmin, ensure that in your API table, you have the api_id and username fields.
yes there are. see screeny.

some extra background info:

- the domain used to be on a subdomain as a preview environment. I copied the files & db from there to main domain. Maybe there is some reference wrong somewhere.
- I can copy the site back to a preview environment if you wanna have a look.
Last edited by Pieter ten Cate on Fri Nov 03, 2017 4:17 am, edited 1 time in total.


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Fri Nov 03, 2017 2:46 am

I would highly suggest to change those API keys now that you have posted publicly ... just the fields page would of suffice.

As for the api errors, ensure to follow all these steps when creating new API credentials: viewtopic.php?f=191&t=142841&hilit=api+ ... 60#p592799 . Also, it has been known that the following steps did helped when using SSL: viewtopic.php?f=191&t=142841&hilit=api+error&start=80

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Fri Nov 03, 2017 4:25 am

straightlight wrote:
Fri Nov 03, 2017 2:46 am
I would highly suggest to change those API keys now that you have posted publicly ... just the fields page would of suffice.

As for the api errors, ensure to follow all these steps when creating new API credentials: viewtopic.php?f=191&t=142841&hilit=api+ ... 60#p592799 . Also, it has been known that the following steps did helped when using SSL: viewtopic.php?f=191&t=142841&hilit=api+error&start=80
Sorry getting desperate... removed and changed keys.

I have followed steps from guides . and just redid them on your advice. Still nothing.

About getting ready to pay someone for this..

Tnx alot sofar though! If anyone has another idea i would be very gratefull.


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Fri Nov 03, 2017 5:44 am

If none of the solutions above are working, ensure to use the latest patch from Github: https://raw.githubusercontent.com/openc ... /login.php for your catalog/controller/api/login.php file.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Fri Nov 03, 2017 6:57 pm

straightlight wrote:
Fri Nov 03, 2017 5:44 am
If none of the solutions above are working, ensure to use the latest patch from Github: https://raw.githubusercontent.com/openc ... /login.php for your catalog/controller/api/login.php file.
differed slightly. But uploading made no difference.


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Fri Nov 03, 2017 8:58 pm

On the same directory on Github, there has been several updates. Replace them all and see if that will fix the issue and also from the admin/controller/sale folder on Github.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Fri Nov 03, 2017 9:27 pm

Tnx!

Also didnt change anything.

So if you would install new opencart 3.x atm you would take the version displayed on:

https://github.com/opencart/opencart/tree/master/upload

?


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by straightlight » Fri Nov 03, 2017 9:32 pm

Yes, this is rather suggested as I pointed it out on the general discussion section of the forum for everyone. This is the best approach in order to be kept up-to-date since the Opencart team do seem to expect from their users to download Opencart on an everyday basis in order to fix the problems users encounters with the platform. The only disadvantage by doing that are the reinstallations of the extensions.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by straightlight » Fri Nov 03, 2017 11:05 pm

Deleted all extensions and switched between https & http. Alas no difference. It doesnt seem to be be caused by this. (or maybe some residual changed files)
Issue resolved. User claims on the topic that all extensions have been deleted. Although, uses Journal2 as well as other payment modules from Github.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Pieter ten Cate » Fri Nov 03, 2017 11:42 pm

Pieter ten Cate wrote:
Tue Oct 31, 2017 11:50 pm

Im running opencart 3.0.2.0
Its a near fresh install (live webshop) with Journal theme.
Issue was always surrounding Journal theme installed.

imo the name "theme" or "extension" mean different things. Thanks for having a look.

Error still remains.


Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 11:45 pm

Post by boredmind » Thu Feb 01, 2018 9:59 pm

hello,

I am having the same problem with OC 2.3.0.2 and journal2 theme. any suggestions, I changed all the files that you talked before but hte problems still the same

any suggestions?

New member

Posts

Joined
Sat Jul 12, 2014 4:26 pm
Location - Metamorfosi,Athens,Greece
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests