Post by sifar » Wed Dec 23, 2009 6:09 pm

HI friends,
First i would like to congratulate for very nice product . It is simple and useful. I am newbie to opencart. I need help to customize this application.

My requirement is "while browsing through products at the end there are tabs named,
Description,Additional Images,Reviews, Related Products ". How can i add an extra tab to existing tabs.
example: i would like to add "specification" tab, and i would like to add .it should appear at the bottom
Thanking you,
afsar

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 23, 2009 5:52 pm

Post by voca » Sun Sep 05, 2010 9:51 am

Hi Afsar
Did you achieve your spec tab, Im working on that at the moment and would be happy to share if you (or anyone) want.
Regards
Kym

Active Member

Posts

Joined
Mon Aug 23, 2010 9:52 pm

Post by cevarief » Sun Sep 05, 2010 2:31 pm

Hi,

Why don't you look into the code? It's easy to modify anyway. Just duplicate an existing tab code. But you need some effort for the tab content, since you would need to edit product controller, product model as well as the backend for spec entry.

Cheers!

Active Member

Posts

Joined
Wed Jun 02, 2010 10:52 pm

Post by mamacass » Thu Oct 07, 2010 1:44 am

Hi Afsar
Did you achieve your spec tab, Im working on that at the moment and would be happy to share if you (or anyone) want.
Regards
Kym
Voca/Kym -

I am just starting to dig into the Opencart code on my first implementation for a store front. I am very interested in having you share what you have done for setting up a Specifications tab on the product page. I would like very much for it to have the same functionality as the Description tab. I know that I could eventually get it done by digging into the code on my own, but I would like to leverage what you have learned since you are offering!

Thanks!

Newbie

Posts

Joined
Thu Oct 07, 2010 1:38 am

Post by OC2PS » Thu Oct 07, 2010 4:14 am

/catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl (i assume you are using default theme)

Start by copying an existing tab and changing its name.

You may also need to edit:
/catalog/model/catalog/product.php
/catalog/controller/product/product.php
/catalog/language/english/product/product.php (and this file for other languages you may have installed)

OC2PS
OC 2.3.0.2, vQmod 2.6.2, Journal2 theme
Arcfesték, Csillámtetoválás, Henna
Image
Check out: All my extensions | My FREE extensions


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jul 22, 2009 4:15 am
Location - Hungary

Post by johnmac » Sat Jan 08, 2011 8:13 pm

hi all,

did anyone sort this ? you would need to add tables in the database too.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 5:31 am

Post by jcgadgets » Fri Jan 14, 2011 5:47 am

Hi,

I am extremely interested in this too! Has anyone been able to come up with anything complete?


Thank you,
Jared

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 31, 2010 4:49 pm

Post by promofire » Thu Feb 10, 2011 4:50 am

Another vote for knowing how to do this. I could probably guess on part but not how to add a field to backend or the database, that's over my head.

Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 27, 2011 2:00 am

Post by jcgadgets » Thu Feb 10, 2011 2:14 pm

Hi everyone,

I PM'd member bull5-i and ended up paying $10 via PayPal for this. It works flawlessly, has a backend admin section for easy editing using the ckeditor, etc. I'd recommend it!


Thank you,
Jared

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 31, 2010 4:49 pm

Post by T3Kaos » Mon Sep 05, 2011 4:29 am

jcgadgets wrote:Hi everyone,

I PM'd member bull5-i and ended up paying $10 via PayPal for this. It works flawlessly, has a backend admin section for easy editing using the ckeditor, etc. I'd recommend it!


Thank you,
Jared
Do you have a contact email address for bull5-i? Please PM me it so I can get the additional tabs problem sorted also.

Thanks

New member

Posts

Joined
Fri Sep 02, 2011 9:31 pm
Location - London, UK

Post by OC2PS » Sun Sep 11, 2011 11:25 pm

It doesn't get simpler than this! Did you check out the files I indicated?

OC2PS
OC 2.3.0.2, vQmod 2.6.2, Journal2 theme
Arcfesték, Csillámtetoválás, Henna
Image
Check out: All my extensions | My FREE extensions


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jul 22, 2009 4:15 am
Location - Hungary

Post by tmart » Wed Oct 05, 2011 5:55 am

Hi, Can you please tell us in a little more detail please? For eg.,

1. Go to /catalog/model/catalog/product.php and find <a tab="#tab_description">... to till the line we have to duplicate.
2. then Go to /catalog/controller/product/product.php and find ....
3. then go to /catalog/language/english/product/product.php and find ... to till the line we have to duplicate.

This way it would be extremely easy for us. Please!
Thanks in advance and best regards
Tissy

Image
Logo Printed / Embroidered T-Shirts
Polo Shirts, Sweatshirts & Hoodies

http://www.tmart.in


New member

Posts

Joined
Fri Jan 21, 2011 2:02 am


Post by Eva30 » Wed Oct 05, 2011 6:09 am

http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC
small (just names)change at it works as charm.

5 min even for a girl;)

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Sep 09, 2011 4:17 pm

Post by tmart » Wed Oct 05, 2011 7:15 am

Hello! Thanks Ma',! I will try and let you know please!

Best regards / Tissy

Image
Logo Printed / Embroidered T-Shirts
Polo Shirts, Sweatshirts & Hoodies

http://www.tmart.in


New member

Posts

Joined
Fri Jan 21, 2011 2:02 am


Post by OC2PS » Sat Oct 08, 2011 5:28 am

Open /catalog/view/theme/default/product/product.tpl
Line 233-235 should be

Code: Select all

    <?php if ($products) { ?>
    <a href="#tab-related"><?php echo $tab_related; ?> (<?php echo count($products); ?>)</a>
    <?php } ?>
After this, add

Code: Select all

<a href="#tab-extra"><?php echo $tab_extra; ?></a>
Open /catalog/language/english/product/product.php
Line 40 should be

Code: Select all

$_['tab_review']        = 'Reviews (%s)';
After this, add

Code: Select all

$_['tab_extra']        = 'My cute tab';
Open /catalog/controller/product/product.php
Line 176 should be

Code: Select all

$this->data['tab_related'] = $this->language->get('tab_related');
After this, add

Code: Select all

$this->data['tab_extra'] = $this->language->get('tab_extra');
Save and upload all edited files.

This should create your tab called "My cute tab". Obviously, it would be empty. I don't know what you want to put in there, but you should be able to add content based on your needs by editing the aforementioned files.

Hope this helps.

OC2PS
OC 2.3.0.2, vQmod 2.6.2, Journal2 theme
Arcfesték, Csillámtetoválás, Henna
Image
Check out: All my extensions | My FREE extensions


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jul 22, 2009 4:15 am
Location - Hungary

Post by Zakash » Sun Jan 15, 2012 10:53 pm

sooskriszta wrote:Open /catalog/view/theme/default/product/product.tpl
Line 233-235 should be

Code: Select all

    <?php if ($products) { ?>
    <a href="#tab-related"><?php echo $tab_related; ?> (<?php echo count($products); ?>)</a>
    <?php } ?>
After this, add

Code: Select all

<a href="#tab-extra"><?php echo $tab_extra; ?></a>
Open /catalog/language/english/product/product.php
Line 40 should be

Code: Select all

$_['tab_review']        = 'Reviews (%s)';
After this, add

Code: Select all

$_['tab_extra']        = 'My cute tab';
Open /catalog/controller/product/product.php
Line 176 should be

Code: Select all

$this->data['tab_related'] = $this->language->get('tab_related');
After this, add

Code: Select all

$this->data['tab_extra'] = $this->language->get('tab_extra');
Save and upload all edited files.

This should create your tab called "My cute tab". Obviously, it would be empty. I don't know what you want to put in there, but you should be able to add content based on your needs by editing the aforementioned files.

Hope this helps.
i did what you said, but how should i edit the content inside? can i create in the admin - product same field as the description that i can be able to edit it for any product?

thanks!

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 15, 2012 10:48 pm

Post by straightlight » Sun Jan 15, 2012 10:56 pm

It wouldn't be suggested to apply such request from core files but, yes, from VQMod - this shouldn't be a problem to accomplish.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Zakash » Mon Jan 16, 2012 12:33 am

straightlight wrote:It wouldn't be suggested to apply such request from core files but, yes, from VQMod - this shouldn't be a problem to accomplish.
any help? :-\

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 15, 2012 10:48 pm

Post by straightlight » Mon Jan 16, 2012 2:31 am

Here's an example.

Attachments


The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Zakash » Mon Jan 16, 2012 3:01 am

can you help me via email or gmail chat? i added the script but i have some problems.. thanks.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 15, 2012 10:48 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests