Post by Saile » Mon Oct 01, 2012 1:57 pm

How can you change the URL of the website to include SEO,

so instead of:

www.domain.com/index.php?route=common/home

it will just be:

www.domain.com/
or
www.domain.com/whatever-you-want

I want to be able to put the business name hard coded SEO in the template for better search engine results

Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 19, 2012 8:19 am

Post by dirtboy » Mon Oct 01, 2012 2:05 pm

this vqmod does that

http://www.opencart.com/index.php?route ... ogo&page=3


if you want to hard code the link then find this file catalog > view > theme > YOUR THEME > template > common > header.tpl

find this line of code

Code: Select all

<div id="logo"><a href="<?php echo $home; ?>"><img src="<?php echo $logo; ?>" title="<?php echo $name; ?>" alt="<?php echo $name; ?>" /></a></div>
add your link like this

Code: Select all

<div id="logo"><a href="http://YOUR LINK HERE.com"><img src="<?php echo $logo; ?>" title="<?php echo $name; ?>" alt="<?php echo $name; ?>" /></a></div>

“Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.”
- Henry Ford


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 07, 2012 3:04 pm

Post by Axansh » Mon Oct 01, 2012 3:34 pm

HI,

By this module you can optimize home page URL and other pages as well.

Have a look module -extension for SEO- to make it easy for seller.

This module helps you with optimizing the url's of all your website pages , categories , products , manufacturers , information pages,account pages .

you can also optimize the titles , meta tag keywords , meta tag descriptions of all the links , categories , products , manufacturers , information pages .

If you add new links or catalog data - they can be optimised as well .

All optimizations can be done for multiple languages .

Image names can also be optimized .

For fast results , less data entry - you can use auto generate facility .

Thanks and Best Regards,
Axansh Sheth

Our Opencart Module
All in ONE SEO |
Multi-purpose pop |
Restaurant theme |
Store time save module


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 06, 2012 3:07 pm

Post by Saile » Mon Oct 01, 2012 5:48 pm

dirtboy wrote:this vqmod does that

http://www.opencart.com/index.php?route ... ogo&page=3


if you want to hard code the link then find this file catalog > view > theme > YOUR THEME > template > common > header.tpl

find this line of code

Code: Select all

<div id="logo"><a href="<?php echo $home; ?>"><img src="<?php echo $logo; ?>" title="<?php echo $name; ?>" alt="<?php echo $name; ?>" /></a></div>
add your link like this

Code: Select all

<div id="logo"><a href="http://YOUR LINK HERE.com"><img src="<?php echo $logo; ?>" title="<?php echo $name; ?>" alt="<?php echo $name; ?>" /></a></div>
Thanks a lot, changing the head.tpl did do the job great.

although, the domain is different to the business name. Is it possible to add the business name somewhere in the index page so that the SEO can find it?

When people type the business name, the link should come up on google?

Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 19, 2012 8:19 am

Post by dirtboy » Mon Oct 01, 2012 10:23 pm

you can use the title tag and hard code the company name and a title if you want

Code: Select all

<title> Creating Title Tags for Search Engine Optimization & Web Usability </title>

“Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.”
- Henry Ford


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 07, 2012 3:04 pm

Post by safarovitch » Tue Jan 19, 2021 9:41 pm

Saile wrote:
Mon Oct 01, 2012 5:48 pm
You

You can also change the

Code: Select all

$data['home'] = $this->url->link('common/home');
to

Code: Select all

$data['home'] = $this->config->get('config_url'); 
in

Code: Select all

controller/common/header.php
file in order to apply index reoute solution to global use.

And don't forget to change

Code: Select all

	$data['redirect'] = $this->url->link('common/home');
to

Code: Select all

	$data['redirect'] =$this->url->link('common/home');
in

Code: Select all

 controller/common/language.php
file.

This will apply fix to all templates that use $home variable as index URL.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jul 19, 2020 11:13 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests