Post by The Alchemist » Sun Nov 29, 2009 9:55 am

Hello,

Im trying to get google to index my site using this new program. So far it hasnt been to fruitful.

I submitted the sitemap on the actual open cart site itself. http://www.randomwebsite.com/index.php? ... on/sitemap.

Its apparently a HTML document.

Google needs an XML document.

I tried the previous XML site map generator I used before switching over to Open cart. I had a hand full of indexed pages on it. But now when I upload it to google webmaster, it comes back as an error. Im assuming its because open cart, is canceling it out. I can still access it if I go to www.randomsite.com/sitemap.xml.

But google isn't taking, I can only wonder why.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by The Alchemist » Mon Nov 30, 2009 11:56 am

Does anyone have any insight as to why google doesnt index this type of site?

I got the XML to work, but it only index's one page.

Each item page I have submitted has different content in it that goes into googles terms for duplicate pages.

My business is based off SEO guide lines, if I cant get google to index this, its pretty pointless.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by mendozal » Tue Dec 01, 2009 10:20 pm

I'd like to know how it works too.

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 31, 2009 4:10 am

Post by readyman » Tue Dec 01, 2009 11:09 pm

How do you know google isn't indexing it? What's the url?

http://www.alreadymade.com
Follow me on twitter.com/alreadymade


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Wed May 20, 2009 5:16 am
Location - Sydney

Post by Qphoria » Tue Dec 01, 2009 11:27 pm

The Alchemist wrote:I submitted the sitemap on the actual open cart site itself. http://www.randomwebsite.com/index.php? ... on/sitemap.

Its apparently a HTML document.

Google needs an XML document.
It is an xml document


Seems to work ok for me.. indexes better:
Image

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by The Alchemist » Wed Dec 02, 2009 10:00 am

Hello,

I have pretty much got the site situated to the way I want to change my site to, except for the XML site map.

Google doesnt accept the site map address you can get on the actual site.

I manually uploaded an XML file to the internet sever and still webmaster is giving me a big fat red X for being able to use it.

I think this is my last issue with this shopping cart for the time being. Can someone tell me how I can get a good xml map?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by Qphoria » Wed Dec 02, 2009 10:39 am

a new topic is not the answer. Merged

Google happily accepts the sitemap so you have something wrong somewhere.

Attachments

sitemap2.jpg

sitemap2.jpg (56 KiB) Viewed 3745 times


Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by The Alchemist » Wed Dec 02, 2009 11:02 am

My bad, I forgot I did this post.

This is the error I get.
Sitemap is HTML
Your Sitemap appears to be an HTML page. Please use a supported sitemap format instead.

I am using this site map submission
http://www.xxxxx.com/index.php?route=in ... on/sitemap

I typed in your web address and submitted it. I didnt know where the google site map was located at. Thanks

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by Qphoria » Wed Dec 02, 2009 11:31 am

Ah.. ok.. yea the normal sitemap is local to the store. You want the google sitemap.. but you need to install it from the admin area under Extension->Feeds. Then use the url I used

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Donce » Mon Dec 07, 2009 9:37 pm

hi,

when i want to enable product feed, i get an error: No results!

why it is so?

New member

Posts

Joined
Fri Aug 28, 2009 8:22 pm

Post by The Alchemist » Thu Dec 31, 2009 2:46 am

Still getting this random code. Google is complaining that Im not using www. in my addresses and is not indexing them.

Image

As shown circled in red above.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by Xsecrets » Thu Dec 31, 2009 3:56 am

in your config.php what do you have for

Code: Select all

define('HTTP_SERVER', 'http://yourdomain.com/');
the links should follow the format of that config be it with or without www.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by The Alchemist » Thu Dec 31, 2009 5:08 am

So If I change the config file to

Code: Select all

define('HTTP_SERVER', 'http://www.yourdomain.com/');
It will be fine.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by Xsecrets » Thu Dec 31, 2009 5:44 am

The Alchemist wrote:So If I change the config file to

Code: Select all

define('HTTP_SERVER', 'http://www.yourdomain.com/');
It will be fine.
well I'm not going to say it will be fine without knowing all the details of your google accounts etc, but it will make the links come out as

Code: Select all

http://www.yourdomain.com/product-name
or whatever the trailing portion is.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by The Alchemist » Thu Dec 31, 2009 8:56 am

So where is the config flie located at. The one in the route file is empty. I looked around a bit and noticed a handful empty.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by Xsecrets » Thu Dec 31, 2009 9:50 am

should be in the root folder of the store.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by Qphoria » Thu Dec 31, 2009 10:03 am

There are no empty files. The config.php and admin/config.php are only empty if it is a newly uploaded and not installed yet.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by The Alchemist » Thu Dec 31, 2009 12:55 pm

Ok I got it, and re submitted site map.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 22, 2009 11:04 am

Post by OC2PS » Sat Jan 02, 2010 4:44 am

Qphoria wrote:You want the google sitemap.. but you need to install it from the admin area under Extension->Feeds. Then use the url I used
How do I install it? When I go to Extension > Product feeds, I dont see anything there...
Image

OC2PS
OC 2.3.0.2, vQmod 2.6.2, Journal2 theme
Arcfesték, Csillámtetoválás, Henna
Image
Check out: All my extensions | My FREE extensions


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jul 22, 2009 4:15 am
Location - Hungary

Post by Xsecrets » Sat Jan 02, 2010 5:49 am

sooskriszta wrote:
Qphoria wrote:You want the google sitemap.. but you need to install it from the admin area under Extension->Feeds. Then use the url I used
How do I install it? When I go to Extension > Product feeds, I dont see anything there...
what version are you running. If it's a new version you must not have uploaded all the files, or you deleted the files, because google sitemap and google base are supposed to be in there on the latest versions.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 37 guests