Post by Dcru » Tue Jun 05, 2012 10:04 pm

I can't fix my IPN problem and think I'll have to give up - I can receive payments through Paypal Standard but all orders are created as 'abandoned'. I have cURL installed and Paypal supposedly uses port 80 for the IPN stuff so I can't see how it could be firewalled. The IPN history on the Paypal site shows 'retrying', I've spent 2weeks trying to get this working now. Payment is received but customers don't receive order confirmations and in debug mode there is no IPN traffic showing at all. OC version is 1.51.

Is there a way to force Paypal Standard to set all orders received as 'Pending' and send a confirmation email regardless? I know when I've been paid as I get an email and it shows up in Paypal.

Alternatively, any suggestions for fixing the problem rather than this dirty hack? I've just noticed that the notification URL being used by Paypal has a : after the TLD - http://site.com:/store/index.php?route= ... d/callback - could that break it?

Thanks in advance,
Last edited by Dcru on Tue Jun 05, 2012 10:54 pm, edited 2 times in total.

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 30, 2012 7:37 pm

Post by Avvici » Tue Jun 05, 2012 10:24 pm

Read this article. Also send use your error log just like in the post:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=40161

User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 12:09 pm
Location - Asheville, NC

Post by Dcru » Tue Jun 05, 2012 10:32 pm

Hi thanks for the reply - I've read the article (and many others on here) but it didn't help. My error log is blank except for a couple of 'permission denied' errors for /store/system/library/session.php. Debug has been on since day #1 as well. Paypal is not even giving a http response code which is making me think it's a problem with the notification URL?

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 30, 2012 7:37 pm

Post by Dcru » Tue Jun 05, 2012 10:49 pm

YES IT WORKS! I'm using a VPS and I installed OpenCart through CPanel. When it created the config files it put the URL as being http://shop.com:/store/ - note the colon after the TLD. I stripped all these out, put through a test order and everything worked! I guess the colon was breaking PayPal - the IPN history now shows 'sent' and the order is 'pending' in OC.

If this is the way WebFusion's VPS sets up OpenCart I guess there will be others with the same problem. I had a support ticket raised with them, I'll let them know the outcome. Thanks for being there to bounce ideas off, you honestly have no idea how happy I am right now! :)

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 30, 2012 7:37 pm

Post by sweetmolds » Sat Sep 22, 2012 7:07 am

Dcru, can you please let me know how you solved this issue? I cannot figure out what you did to fix the issue. PLEASE!
Thanks!

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 12, 2012 7:51 am

Post by rafaelfcxp » Fri Sep 20, 2013 3:00 am

I'm also having the same problem, my orders are showing as abandoned.

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 10, 2013 9:46 pm
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 58 guests