Post by sgower » Tue Mar 06, 2012 5:51 am

When I try to access my OpenCart website I get the follwong error:

Warning: require_once(/hermes/web08/b2200/blu.hornetperformance/OpenCart/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /hermes/waloraweb090/b2200/blu.hornetperformance/OpenCart/admin/index.php on line 15

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/hermes/web08/b2200/blu.hornetperformance/OpenCart/system/startup.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php-5.2.17/lib/php') in /hermes/waloraweb090/b2200/blu.hornetperformance/OpenCart/admin/index.php on line 15

I get a similar error when I try to open the OpenCart admin. The OpenCart was working Normally but for no reason quit. I check the paths indicated above and the startup.php file and directory do exist. I am using OpenCart 1.5.1.2.

Can anybody expalin what might have happen and How I can restore the OpenCart back into operation???

Thanks in advance...

Steve

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 06, 2012 5:44 am

Post by uksitebuilder » Tue Mar 06, 2012 7:16 pm

check your server paths in config.php and admin/config.php

you seem to have 2 different path 'web08' and 'waloraweb090'

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Qphoria » Tue Mar 06, 2012 9:58 pm

Please tell me what host this is for.
I've had to deal with this 'web08' vs 'waloraweb090' thing about 4 times now with clients.
This host uses some sort of symlinking that causes files to not update on the store
Something to do with ftp pointing to the "waloraweb" path
while the automatic detection of files points to "web08" path.
When you update files in ftp, you will find that they don't update on the site because of this.
And the webhost "claims" there is no linking or cache but they are obviously clueless of their own system.

Solution #1: Be sure you are always using the "waloraweb" path and don't use the "web08" path
Solution #2: Get rid of this shit hosting company

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by sgower » Fri Apr 06, 2012 7:16 am

www.bluedomino.com is the hosting service that we are using. We set up another OpenCart to work around it.

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 06, 2012 5:44 am

Post by sgower » Fri Apr 06, 2012 10:20 am

uksitebuilder wrote:check your server paths in config.php and admin/config.php

you seem to have 2 different path 'web08' and 'waloraweb090'

I went back to our original opencart setup and made the changes to both config files and the opencart now works again.

Thanks,

Steve

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 06, 2012 5:44 am

Post by DavidF » Wed Jul 04, 2012 5:47 am

Sorry to bump this thread.

I am the Customer Service Manager for a small company called simBOOT and we have been using Open Cart for about over two months and everything was working flawlessly. I checked our sales email and noticed we had a new order and when attempting to open the Open Cart Administration page and the regular cart page I received the same error as above.

Somehow the config.php file modified itself to say web05 (I believe) when the website itself was attempting to read from waloraweb026. We are using 'FatCow' for our hosting needs and it has never happened again. I have since gone in and adjusted the config.php file in both Admin and Index areas and it works as it used to do, we did not loose any data.

Just wanted to add more to this thread.

Newbie

Posts

Joined
Fri Apr 13, 2012 1:54 am

Post by lovol » Sun Dec 30, 2012 5:52 am

Thanks for this. I have this problem with the Grid Hosting at TSOHost. You can expect these types of problems when moving from 'standard' hosting to 'cloud' hosting. As long as we document the problems and solutions, there's no need to change hosts!

For future reference, the error I had was:

PHP Warning: require_once(/var/sites/o/oc1541.vinyldyeuk.com/public_html/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in \\PDC2\sites\o\oc1541.vinyldyeuk.com\public_html\admin\index.php on line 19 PHP Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/sites/o/oc1541.vinyldyeuk.com/public_html/system/startup.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in \\PDC2\sites\o\oc1541.vinyldyeuk.com\public_html\admin\index.php on line 19

the solution was to do a Find And Replace inside
\config.php
\admin\config.php

Find: /var/
Replace: //PDC2/

do this on both the above files, all working fine.

Also, for other's on TSOHost grid platform, you have to DELETE the php.ini files as well!

Actually, this fixes things when you visit the website root, but not when actually using the website (clicking on a category).. hmmmm

New member

Posts

Joined
Sat Feb 11, 2012 2:19 am

Post by suziekirk1962 » Thu Apr 18, 2013 3:30 am

So its over a year later and I am having this exact same problem... opencart store working fine one day and the next day can't open it... I came into this forum to try to find the solution and came upon this thread.

I updated my config.php and admin/config.php by changing web048 to bosoraweb140 for all instances, but its still not working. Here is my original error:

Warning: require_once(/hermes/bosweb/web048/b484/ipg.suziekirk/store/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /hermes/bosoraweb140/b484/ipg.suziekirk/store/admin/index.php on line 15

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/hermes/bosweb/web048/b484/ipg.suziekirk/store/system/startup.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php-5.2.17/lib/php') in /hermes/bosoraweb140/b484/ipg.suziekirk/store/admin/index.php on line 15

Can anyone help?? Thanks!!

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 18, 2013 3:20 am

Post by suziekirk1962 » Thu Apr 18, 2013 8:37 am

UPDATE: I installed a new instance of Opencart in a new directory called store2, and copied the contents of those new config.php files into my existing store's config.php files (minus the //DB section). I am now able to access my admin area of the store, but the store front is still down. entering the store creates this error:

Notice: Error: Table 'pnc_ib562d72nl.opn_category_path' doesn't exist
Error No: 1146
SELECT COUNT(DISTINCT p.product_id) AS total FROM opn_category_path cp LEFT JOIN opn_product_to_category p2c ON (cp.category_id = p2c.category_id) LEFT JOIN opn_product p ON (p2c.product_id = p.product_id) LEFT JOIN opn_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id) LEFT JOIN opn_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id) WHERE pd.language_id = '1' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0' AND cp.path_id = '60' in /hermes/bosoraweb140/b484/ipg.suziekirk/store/system/database/mysql.php on line 50

Does anyone have any ideas what is going wrong?? I would hate to have to recreate the whole store!

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 18, 2013 3:20 am

Post by butte » Thu Apr 18, 2013 9:29 am

Spanning 13 months we seem to have several things going on here, "'web08' and 'waloraweb090'" and hosts along with startup.php and config.php, with a long quiet spell till now, with a new wrinkle or two.

As to hosts, it can be a good idea to run THEM through whois to see which might be intertwined as in the instance noted by Qphoria last year. Whenever "Somehow the config.php file modified itself" the likelihood of a hacker's assistance looms (unless the wrong copies of the files were uploaded inadvertently), and accordingly more than fixing the config.php files probably must be done to correct everything and to prevent recurrences.

For suzikirk1962, you're showing "changing web048 to bosoraweb140" followed by "require_once(/hermes/bosweb/web048/b484/ipg.suziekirk/store/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such".

That suggests that your two config.php files' http, https, and particularly their directories and database sections should be edited to ensure that they conform to the present server and present database name (including prefix). The directory structure and database details are seen by the server itself (while it interacts with OC installed on it); the http and https paths are seen the server itself (while it interacts with both Apache and OC installed on it), and by Apache, by OC, and by browsers. All four sections are critically important.

See PM.

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by getwasimin » Tue Jan 28, 2014 9:08 pm

i am getting these errors

Warning: require_once(./vqmod/vqmod.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kombazaa/public_html/index.php on line 15

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './vqmod/vqmod.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /home/kombazaa/public_html/index.php on line 15

Please help me guys i am stuck....

Newbie

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 4:12 pm

Post by butte » Wed Jan 29, 2014 12:10 pm

Both lines refer to requiring /vqmod/vqmod.php and finding it not there. Either you did not (re)install vqmod or something happened to that file, it is missing or corrupted. Replace it and then flush /vqmod/mods.cache and /vqmod/cache/ files (leave the zero-byte index.html).

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by rajeevdutta » Thu Sep 24, 2015 7:47 pm

When I try to login my Admin account this message appears. Please give me the solution

Warning: require_once(/home/USERNAME/public_html/oc1551/system/startup.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/USERNAME/public_html/admin/index.php on line 17

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/USERNAME/public_html/oc1551/system/startup.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/USERNAME/public_html/admin/index.php on line 17 >:D

Regards

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 23, 2015 10:20 pm

Post by Qphoria » Thu Sep 24, 2015 10:23 pm

rajeevdutta wrote:When I try to login my Admin account this message appears. Please give me the solution

Warning: require_once(/home/USERNAME/public_html/oc1551/system/startup.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/USERNAME/public_html/admin/index.php on line 17

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/USERNAME/public_html/oc1551/system/startup.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/USERNAME/public_html/admin/index.php on line 17 >:D

Regards
This means your path isn't correct. Perhaps you moved the folders but didn't update the config.php to match the path

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by nmac » Mon Jan 04, 2016 2:46 pm

Hi,

Seems this fits my error mostly so would appreciate any help.

Built opencart on my computer then while transferring to Network Solutions (not my choice, just have to work with it) I've had this error:

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/htdocs/shop/system/startup.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/services/vux/lib/php') in /data/0/0/15/140/15792/user/16146/htdocs/shop/index.php on line 17

This is my first time doing this and I'm stuck. Any help appreciated.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 22, 2015 12:49 am

Post by kirkhall » Tue Jan 05, 2016 9:56 am

nmac wrote:Hi,

Seems this fits my error mostly so would appreciate any help.

Built opencart on my computer then while transferring to Network Solutions (not my choice, just have to work with it) I've had this error:

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/htdocs/shop/system/startup.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/services/vux/lib/php') in /data/0/0/15/140/15792/user/16146/htdocs/shop/index.php on line 17

This is my first time doing this and I'm stuck. Any help appreciated.

Thanks
Did you edit your config.php files to match up with the directory paths at your new host? It looks to me like you didn't.

Active Member

Posts

Joined
Thu May 22, 2014 11:31 am
Location - Missouri, USA

Post by nmac » Thu Jan 07, 2016 4:57 pm

Thanks

I thought I had but maybe I messed up somewhere. Any idea on what I'd be looking for?

Database information (hostname, username, password etc) all seems correct and i've updated DIR to htdocs/shopfolder....

config.php and admin/config.php are the same

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 22, 2015 12:49 am

Post by kirkhall » Fri Jan 08, 2016 12:52 am

nmac wrote:Thanks

I thought I had but maybe I messed up somewhere. Any idea on what I'd be looking for?

Database information (hostname, username, password etc) all seems correct and i've updated DIR to htdocs/shopfolder....

config.php and admin/config.php are the same
if you mean that config.php and admin/config.php are exactly the same then something is wrong. They are close but not ever exactly alike.

If I am understanding you correctly you built your store on a windows pc or server and then moved it to network solutions. Is that correct?

If the server you moved your site to is using apache and you built the store on a windows platform you are going to have issues.

Maybe post both of your config.php's here minus the username and passwords so we can have a look.

Active Member

Posts

Joined
Thu May 22, 2014 11:31 am
Location - Missouri, USA

Post by nmac » Fri Jan 08, 2016 2:02 pm

Thanks, they aren't exactly the same but passwords/db name etc are as I had read this is where most errors are.

Yes, I built on windows, then uploaded to Network Solutions using an online guide. No idea about apache :/

Here are the files.

config:

Code: Select all

<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://brownsfoodco.com');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://brownsfoodco.com');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/htdocs/cheeseshop/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/htdocs/cheeseshop/system/');
define('DIR_LANGUAGE', '/htdocs/cheeseshop/catalog/language/');
define('DIR_TEMPLATE', '/htdocs/cheeseshop/catalog/view/theme/');
define('DIR_CONFIG', '/htdocs/cheeseshop/system/config/');
define('DIR_IMAGE', '/htdocs/cheeseshop/image/');
define('DIR_CACHE', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/download/');
define('DIR_LOGS', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/logs/');
define('DIR_MODIFICATION', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/modification/');
define('DIR_UPLOAD', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/upload/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'mysqli');
define('DB_HOSTNAME', 'mysqlcluster4');
define('DB_USERNAME', 'xxx);
define('DB_PASSWORD', 'xxx');
define('DB_DATABASE', 'cheeseshop');
define('DB_PORT', '3306');
define('DB_PREFIX', 'oc_');
admin config:

Code: Select all

<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://brownsfoodco.com');
define('HTTP_CATALOG', 'http://brownsfoodco.com');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http:/htdocs/cheeseshop/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://htdocs/cheeseshop/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/htdocs/cheeseshop/admin/');
define('DIR_SYSTEM', '/htdocs/cheeseshop/system/');
define('DIR_LANGUAGE', '/htdocs/cheeseshop/admin/language/');
define('DIR_TEMPLATE', '/htdocs/cheeseshop/admin/view/template/');
define('DIR_CONFIG', '/htdocs/cheeseshop/system/config/');
define('DIR_IMAGE', '/htdocs/cheeseshop/image/');
define('DIR_CACHE', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/download/');
define('DIR_LOGS', '/htdocs/cheeseshop/system/storage/logs/');
define('DIR_MODIFICATION', '/htdocs/cheeseshop/opencart/system/storage/modification/');
define('DIR_UPLOAD', '/htdocs/cheeseshop/opencart/system/storage/upload/');
define('DIR_CATALOG', '/htdocs/cheeseshop/opencart/catalog/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'mysqli');
define('DB_HOSTNAME', 'mysqlcluster4');
define('DB_USERNAME', 'xxx');
define('DB_PASSWORD', 'xxx');
define('DB_DATABASE', 'cheeseshop');
define('DB_PORT', '3306');
define('DB_PREFIX', 'oc_');

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 22, 2015 12:49 am

Post by kirkhall » Sat Jan 09, 2016 1:36 am

nmac wrote:Thanks, they aren't exactly the same but passwords/db name etc are as I had read this is where most errors are.

Yes, I built on windows, then uploaded to Network Solutions using an online guide. No idea about apache :/

Here are the files.
[..]
So keep in mind I have no experience with Network solutions or configuring a site on windows and then uploading to a host. That said the paths in your configs are unlike any I have ever seen for OC or any other cart for that matter.

In my opinion for example your admin/config should look more like the following if your store is intended to run in the root directory at Network Solutions. Eg. public_html/. Where user on each line is the username giving to you by Network Solutions.
Also, there appears to be at least one line totally missing in both.

Code: Select all

<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://brownsfoodco.com');
define('HTTP_CATALOG', 'http://brownsfoodco.com');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://brownsfoodco.com/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://brownsfoodco.com');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/user/public_html/admin/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/user/public_html/system/');

define('DIR_DATABASE', '/home/user/public_html/system/database/');

define('DIR_LANGUAGE', '/home/user/public_html/admin/language/');
define('DIR_TEMPLATE', '/home/user/public_html/admin/view/template/');
define('DIR_CONFIG', '/home/user/public_html/system/config/');
define('DIR_IMAGE', '/home/user/public_html/image/');
define('DIR_CACHE', '/home/user/public_html/system/storage/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', '/home/user/public_html/system/storage/download/');
define('DIR_LOGS', '/home/user/public_html/system/storage/logs/');
define('DIR_MODIFICATION', '/home/user/public_html/system/storage/modification/');
define('DIR_UPLOAD', '/home/user/public_html/system/storage/upload/');
define('DIR_CATALOG', '/home/user/public_html/catalog/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'mysqli');
define('DB_HOSTNAME', 'mysqlcluster4');
define('DB_USERNAME', 'xxx');
define('DB_PASSWORD', 'xxx');
define('DB_DATABASE', 'cheeseshop');
define('DB_PORT', '3306');
define('DB_PREFIX', 'oc_');
I recommend you start a new thread to get some help with configuring your config.php's. You are probably going to have to give someone with some experience your FTP credentials.

Active Member

Posts

Joined
Thu May 22, 2014 11:31 am
Location - Missouri, USA
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests