Post by airsoft4you » Mon Feb 27, 2012 5:46 am

Hello

I am having some issues with my sitemap and I am not sure how to fix it, I have recently submitted my sitemap to google using webmaster tools. I then have checked the sitemap to find that none of the urls in the sitemap point to anything apart from product not found.Can anyone help with this?

http://www.airsoft4you.com/index.php?ro ... le_sitemap

Kind Regards

Toby

New member

Posts

Joined
Tue Jun 01, 2010 11:55 pm

Post by eddie_d » Mon Feb 27, 2012 7:01 am

Hi airsoft4you,

I had this problem and found that its because SEO url was turned on and the SEO keywords boxes on ALL products and categories were not filled in, either turn off SEO url option and delete and re-submit the sitemap or put in the SEO keywords in ALL products and categories. I deleted and re-submitted after filling in the keywords.

Regards

Eddie

Our online shop using OpenCart http://www.enscomputers.co.uk


New member

Posts

Joined
Fri Feb 03, 2012 4:28 am
Location - Somerset UK

Post by airsoft4you » Mon Mar 05, 2012 3:04 am

I have tried the above fix and it hasn't worked does anyone know of any other fixes

Kind Regards

Toby

New member

Posts

Joined
Tue Jun 01, 2010 11:55 pm

Post by uksitebuilder » Mon Mar 05, 2012 3:17 am

it is the '&'s - This is the correct way for entering ampersands in an XML document.

Is Google saying that all URLs you have submitted are 404's ?

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by airsoft4you » Mon Mar 05, 2012 6:19 am

Google webmaster tools says that no errors have been found in the sitemap, however when I try and visit the urls in the sitemap it produces a 404

Kind Regards

Toby

New member

Posts

Joined
Tue Jun 01, 2010 11:55 pm

Post by uksitebuilder » Mon Mar 05, 2012 6:55 am

That is as I said because of the converted ampersands.

Google will convert them back from & to & and the links will be fine.

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by eddie_d » Mon Mar 05, 2012 4:14 pm

I think you could be over analysing. Look at the dates of the 404. I have the same but the dates of the 404 errors are before i re-submitted the sitemap.

unless you delete the sitemap from google and re-submit it after a clear period it wont change overnight

Eddie

Our online shop using OpenCart http://www.enscomputers.co.uk


New member

Posts

Joined
Fri Feb 03, 2012 4:28 am
Location - Somerset UK

Post by airsoft4you » Tue Mar 06, 2012 2:12 am

I have deleted the sitemap and then resubmitted it using the webmaster tools and no luck.

How long does it take for the ampersands to change?

Toby

New member

Posts

Joined
Tue Jun 01, 2010 11:55 pm

Post by eddie_d » Tue Mar 06, 2012 2:46 am

I submitted mine last month on the 26th it eventually found 466 after about 3 days and so far it has only indexed 251 of them so you need to be patient and forget it for now.

What I have read it wont go crawling over your site in one day as that could eat your bandwidth so it takes it slowly... someone said on a Google forum that it could take a year to fully index a site but I think that may of been a slight exaggeration.

Eddie

Our online shop using OpenCart http://www.enscomputers.co.uk


New member

Posts

Joined
Fri Feb 03, 2012 4:28 am
Location - Somerset UK
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests