Post by techhelp » Thu Feb 23, 2012 12:32 pm

15.1.3.
Autocomplete function for all drop downs has ceased working such as featured, attributes, product serach etc. Is there a way of enabling this or installing over the original without effecting the store

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 09, 2011 9:52 am

Post by NTCommerce » Fri Feb 24, 2012 8:47 am

Hi did you find a resolve for this? I am having the same issue

New member

Posts

Joined
Tue Jun 14, 2011 7:51 pm

Post by techhelp » Fri Feb 24, 2012 9:14 am

No not as yet was hoping someone else had fixed the issue prior. seems like an issue in latest version.

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 09, 2011 9:52 am

Post by NTCommerce » Fri Feb 24, 2012 9:41 am

Harriet03 wrote:ImageThere has some useful
???

Where has something useful ?

New member

Posts

Joined
Tue Jun 14, 2011 7:51 pm

Post by TAC » Mon Apr 16, 2012 8:15 pm

Having the same trouble here too. Anyone found anything out? :)

User avatar
TAC
Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 26, 2010 1:33 am
Location - England

Post by platypuspuzzles » Sun May 13, 2012 3:00 pm

Same problem here too and can't find any related posts with a working outcome.

Anyone???

Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 23, 2011 8:11 pm

Post by Avvici » Sun May 13, 2012 3:08 pm

techhelp wrote:15.1.3.
Autocomplete function for all drop downs has ceased working such as featured, attributes, product serach etc. Is there a way of enabling this or installing over the original without effecting the store
Ceased working after working with same version? Did you make custom changes of any type of upgrade anything?

User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 12:09 pm
Location - Asheville, NC

Post by pratik.shah » Mon May 14, 2012 12:24 pm


Corel Insight Store


Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 23, 2011 6:51 pm

Post by Avvici » Thu Nov 29, 2012 3:56 am

This was just released. It will solve your issues by removing the auto complete:
http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=9366

User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 12:09 pm
Location - Asheville, NC

Post by sundev » Fri Sep 27, 2013 12:42 am

I use version 1.5.5.1, after much search, finally this is working for me. Go to your directory folder open admin/model/catalog/product.php.

Now depending on the version you're using in my version on line 671 you will find

if (!empty($data['filter_name'])) {

$sql .= " AND pd.name LIKE ' " . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'";
}

Simply add symbol % between the single and double quotation mark immediately after LIKE.

BEFORE looks like this:
if (!empty($data['filter_name'])) {

$sql .= " AND pd.name LIKE ' " . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'";
}

AFTER looks like this:
if (!empty($data['filter_name'])) {

$sql .= " AND pd.name LIKE '%" . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'";
}

Save it back. It enhances the work of auto complete. GoodLuck.

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 19, 2013 12:13 am

Post by snowdrift » Sat Nov 09, 2013 2:25 pm

This helped me tonight. I was having trouble getting dashes and slashes to show up in the category list (eg. 1-8 scale or 1/8 scale). My change was in a different place, but the same idea. Thanks for posting this! I have just installed v1.5.4.

Line 211.

( I got the line number by searching for ".name LIKE" )

Before:

Code: Select all

if (!empty($data['filter_name'])) {
                        $sql .= " AND cd2.name LIKE '%" . $this->db->escape($da$
                }
After: (the % just after the single quote after the LIKE)

Code: Select all

if (!empty($data['filter_name'])) {
                        $sql .= " AND cd2.name LIKE '%" . $this->db->escape($da$
                }

Newbie

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 2:18 pm

Post by skunks » Tue Apr 01, 2014 3:27 pm

After upgrade from 1.5.2.0 to 1.5.6.1 autocomplete was not working for me too (no related, no manufacturers, no categories, no options). My solution was this:

go to these files:

admin/model/catalog/product.php
admin/model/catalog/category.php
admin/model/catalog/manufacturer.php
admin/model/catalog/attribute.php
admin/model/catalog/download.php
admin/model/catalog/filter.php
admin/model/catalog/option.php

find code:

Code: Select all

... name LIKE '" . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'"
add % in quotes after LIKE.
Your code should look like this:

Code: Select all

... name LIKE '%" . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'"
Please note, edit mentioned files.

In my opinion, this opencart autocomplete feature is not perfect and sometimes headache. Assigning product to manufacturer I should write case sensitive as You added manufacturer (for example, I added manufacturer Lego, so if I want asign product to this manufacturer and enter "le" it doesn't displays this manufacturer..).

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 2:00 pm
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 42 guests