Page 1 of 1

SSL Enabled: Images disappear [SOLVED]

Posted: Fri Jan 20, 2012 11:06 pm
by tobychin
Okay. So, I finally have SSL enabled AND working on my site. Now, however, the images that are being served from Opencart aren't displayed. The links are good, though. I can view the page source and click on the link and voila! Image. HTTPS and all. But, it doesn't show on pages like: https://accents.jbsfurniture.com/account/login. Any ideas??

Let me just say, I love this forum. This group of users/coders/developers is awesome! Always someone willing to help!

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Fri Jan 20, 2012 11:31 pm
by florinsith
In the config.php try setting the define('HTTPS_IMAGE', 'https:// with http at the adress instead of https.

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Fri Jan 20, 2012 11:44 pm
by tobychin
Already done... Images aren't displaying in the admin section either... Here's my root config file:

Code: Select all

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://accents.jbsfurniture.com/');
define('HTTP_IMAGE', 'http://accents.jbsfurniture.com/image/');
define('HTTP_ADMIN', 'http://accents.jbsfurniture.com/admin/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://accents.jbsfurniture.com/');
define('HTTPS_IMAGE', 'https://accents.jbsfurniture.com/image/');
And my config.php file in my admin:

Code: Select all

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://accents.jbsfurniture.com/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://accents.jbsfurniture.com/');
define('HTTP_IMAGE', 'http://accents.jbsfurniture.com/image/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://accents.jbsfurniture.com/admin/');
define('HTTPS_IMAGE', 'https://accents.jbsfurniture.com/image/');

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Sat Jan 21, 2012 12:17 am
by tobychin
florinsith wrote:In the config.php try setting the define('HTTPS_IMAGE', 'https:// with http at the adress instead of https.
Sorry, just reread your post. Wouldn't that break the SSL certificate and make the page not secure?

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Sat Jan 21, 2012 1:35 am
by florinsith
Yes , you are right. Its weird , sometimes the images work and sometimes they dont. Try contacting godaddy, maybe its because of them.

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Sat Jan 21, 2012 5:42 am
by victorj
opencart does apply ssl only to the sensitive parts op the website witch is making a account and checking out.
If you want your shop completely under Ssl it is a total other game.
Not impossible but takes some hard work

Re: SSL Enabled: Images disappear

Posted: Tue Jan 24, 2012 12:01 am
by tobychin
Turns out it was a hotlink issue on my host. They're resolved it and it's all good now. Their response to my issue:
I've corrected your hotlink protection rules and now see the images displayed on the secure pages of your site, as you were previously missing the https URL's in the hotlink protection exclude list.