Post by SoulV » Tue Nov 08, 2011 8:02 am

I keep getting this error:
public_html/flowershop/system/library/tax.php on line 17

I have tried re installing ... playing with all the settings ...
I just cant make it go away!

Any ideas?

http://www.bleujenflorist.com/flowershop/

Opencart Version 1.5.1.3

[solved] I changed the class and rate settings... the deleted my cookies. Worked and never found out exactly why it went wrong in the 1st place.
Last edited by SoulV on Wed Nov 09, 2011 2:48 am, edited 1 time in total.

Solve


User avatar
New member

Posts

Joined
Tue May 04, 2010 10:57 pm
Location - UK

Post by i2Paq » Tue Nov 08, 2011 3:19 pm

When do you get this error?

What steps to reproduce this?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Kim_A » Tue Nov 08, 2011 6:18 pm

(1.5.1.3 clean install)

I had that yesterday. I think i got it when i changed the country of my test customer in the backend a few times. Deleted that account and made a new one and it was fine.

Code: Select all

......
-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 23
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 23
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:41 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 31
2011-11-07 21:32:42 - PHP Notice:  Undefined index: country_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
2011-11-07 21:32:42 - PHP Notice:  Undefined index: zone_id in /home/beamingwhite/public_html/system/library/tax.php on line 17
.......

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 08, 2011 6:10 pm

Post by SoulV » Tue Nov 08, 2011 7:07 pm

I get this error on every page all of the time. I havent yet got to the stage of adding a test customer and so thats not it. I tried adding one.. nope! Baffeling!

Solve


User avatar
New member

Posts

Joined
Tue May 04, 2010 10:57 pm
Location - UK

Post by rph » Tue Nov 08, 2011 11:13 pm

Try deleting your cookies.

-Ryan


rph
Expert Member

Posts

Joined
Fri Jan 08, 2010 5:05 am
Location - Lincoln, Nebraska

Post by SoulV » Wed Nov 09, 2011 2:46 am

Ah the simple answers are the best!

Thanks! deleting cookies worked! So im sure what setting made it do that! But hey ho... works now. Shame I deleted my hours of changes before trying that! Learn the hard way!
Last edited by SoulV on Sat Dec 17, 2011 7:29 pm, edited 1 time in total.

Solve


User avatar
New member

Posts

Joined
Tue May 04, 2010 10:57 pm
Location - UK

Post by i2Paq » Wed Nov 09, 2011 3:40 am

This error has to do with the fact that the customer who gets this error has NO address in his account!

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by rph » Wed Nov 09, 2011 8:49 am

Well, sorta. This happens when you have a cookie with user info but no actual user account/address to go with it. OpenCart forces users to keep at least one address on file so a missing address could only come into play if it was deleted directly from the database, the account was deleted altogether, or the user was modding the store to remove addresses as mandatory on sign-up.

In my experience this usually happens when a person re-installs the store but doesn't recreate the user account.

-Ryan


rph
Expert Member

Posts

Joined
Fri Jan 08, 2010 5:05 am
Location - Lincoln, Nebraska
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests