Post by deter » Tue Apr 28, 2009 5:38 pm

Hi,

i have problem with OpenCart. I was editing part of finalizing of order, but suddenly i lost listing of orders in admin: No results! text and also in Orders history in customer account: there i can see listing of items and pages but orders are missing. Orders are stored in database but arent listed. I wasn't changing enigine files, only views and language files, so it is very suprising for me.

thanks for help

Newbie

Posts

Joined
Tue Apr 28, 2009 5:26 pm

Post by Daniel » Tue Apr 28, 2009 6:20 pm

if you add a new language you need to go over every single page that uses multiple languages. Including order statuses, stock statuses and weights.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by deter » Thu Apr 30, 2009 5:09 pm

Daniel wrote:if you add a new language you need to go over every single page that uses multiple languages. Including order statuses, stock statuses and weights.
i am not sure if i understand you, i made new language from old one and implemented it. everything goes ok....

as i examined, in catalog->controller->account->history.php

there is $result variable, and this variable is empty, so i think that from some reason "$this->model_account_order->getOrders" returns nothing from database.

but i didnt make any changes in controller or model files......

if you still think that there is problem with language, please write me a details what i did wrong.

thank you very much

Newbie

Posts

Joined
Tue Apr 28, 2009 5:26 pm

Post by jbn » Sat May 30, 2009 5:22 am

I also have problem with this! Anyone knows what the problem is ??

I made a copy of the english Language pack on my harddrive and renamed only english.php and the foldername to my language etc swedish.php and swedish an then uploaded the folder to the server so I had now 2 languagesin my opencart.

jbn
Newbie

Posts

Joined
Sat May 30, 2009 5:17 am

Post by Daniel » Sat May 30, 2009 6:08 am

you are not translating all languages!

What do you expect? Ypou change a few language files and expect it all to work!

You need to go over every language page such as products, categories , stock statuses, weights, order statuses etc..

http://wiki.opencart.com/index.php?title=Languages

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by jbn » Sat May 30, 2009 11:05 pm

I have changed "language words" in all files in catalog/language/swedish/ and /admin/language/swedish/.

Catalog > Products <-- I have created new products
Catalog > Categories <-- I have created new categories
Catalog > Downloads <-- I have created new download products
Catalog > Information <-- I have created new informations pages
Admin > Configuration > Localisation > Stock Statuses <- <-- I have created stock statuses
Admin > Configuration > Localisation > Order Statuses <-- I have created order statuses
Admin > Configuration > Localisation > Weight CLasses <-- I have created new weight classes

Even when I change to english language my order listning doesn´t work.

jbn
Newbie

Posts

Joined
Sat May 30, 2009 5:17 am

Post by Daniel » Sun May 31, 2009 4:22 am

you need to first change back to english.

then go over everything translating.

i'm going to havce to add a guide for this sort of stuff.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by b-r-a-v-e » Tue Jun 02, 2009 1:31 am

deter wrote:Hi,

i have problem with OpenCart. I was editing part of finalizing of order, but suddenly i lost listing of orders in admin: No results! text and also in Orders history in customer account: there i can see listing of items and pages but orders are missing. Orders are stored in database but arent listed. I wasn't changing enigine files, only views and language files, so it is very suprising for me.

thanks for help
Hi, i am is the same problem with version 1.2.5
fixing problem --->
Open MySQL console and run DB query: update order set confirm=1;
All its OK. ;)

P.S. Sorry for my BAD English (am speaking russian, czech, bulgarian, serbian).

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 02, 2009 1:18 am

Post by fossy » Tue Jun 02, 2009 4:09 am

Same problem.
All is translated, I've created 3 new order_status items in my language DE
  • order_status_id language_id name
    1 1 Pending
    2 1 Processing
    2 4 Processing
    3 1 Shipped
    3 4 Shipped
    7 1 Cancelled
    5 1 Complete
    5 4 Complete
    8 2 offen
    9 2 bezahlt
    10 2 verschickt
and when I finished a new order-process the order_status_id in order-table shows 1:
The order_status "Pending" from language EN.

When I update the order_status_id in order-table to 8 (my new status) manually, my account show me the history and in admin I see the orders overview.
Don't know, what to do, I've created several orders but always the same values. ???

Dirk
--
...it' never too late!


User avatar
New member

Posts

Joined
Tue Jun 02, 2009 3:19 am

Post by Daniel » Tue Jun 02, 2009 5:32 am

Its just the way you are setting up the languages.

1. Install the language files.
2. Add the new language via admin.
3. Go over every multi-lingual page and translate:

Catalog > Products
Catalog > Categories
Catalog > Downloads
Catalog > Information
Admin > Configuration > Localisation > Stock Statuses
Admin > Configuration > Localisation > Order Statuses
Admin > Configuration > Localisation > Weight Classes

4. Goto the catalog and test each page.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Tue Jun 02, 2009 5:40 am

fossy,

What language did you make the order in?

If you made it in english the order status text will be saved in the order history.

It does not record order status id just the text from when the status was changed.

if people can edit the text it will effect all previous orders and could cause problems.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by fossy » Tue Jun 02, 2009 6:04 am

Hi,
no orders in english.
I've deactivate other languages and work only with Gernan language.
Latest translation files from here.
I'm not so clear with your statement... :-\
If you made it in english the order status text will be saved in the order history.
In my order_history I can only see order_status_id, not a text!?

Dirk
--
...it' never too late!


User avatar
New member

Posts

Joined
Tue Jun 02, 2009 3:19 am

Post by pee » Wed Jun 10, 2009 1:28 pm

Hi,

I've got the same problem with the german language. has anybody fixed it?

Thanks for your attention.

Professionelles Onlineshop-Design & -Programmierung: http://netzor.de


User avatar
pee
New member

Posts

Joined
Fri May 08, 2009 4:48 pm
Location - Germany

Post by pee » Wed Jun 10, 2009 2:04 pm

When I'm in the admin-menu at "customer > orders" so I have the filter-mask there. when I put some values in it and push the filter-button, so I get a white page with the following error:
Error: Unknown column 'o.firstname' in 'where clause'
Error No: 1054
SELECT COUNT(*) AS total FROM `order` WHERE order_status_id > '0' AND CONCAT(o.firstname, ' ', lastname) LIKE '%adfadsf%' AND DATE(date_added) = DATE('2009-06-10') AND total = '9999'
Maybe this helps anybody by giving a good tip.. :-\

Additional info:

I've tested that on two servers (managed hosting + root-server) and the bug is everywhere the same. For testing I was copying the english language-files in the german language-folder (without overwritting) to be sure, that there are all files. It wasn't helping.

Professionelles Onlineshop-Design & -Programmierung: http://netzor.de


User avatar
pee
New member

Posts

Joined
Fri May 08, 2009 4:48 pm
Location - Germany

Post by pee » Wed Jun 10, 2009 2:51 pm

Ok, I fixed it.

The problem was the order_status_id in the order-table. But there are needed order-statuses in your language (my is german) at first. they can be done by the admin-menu. I've done a new standard-id with phpMyAdmin: 9 for »not sended«.

Now it's working. O0

Professionelles Onlineshop-Design & -Programmierung: http://netzor.de


User avatar
pee
New member

Posts

Joined
Fri May 08, 2009 4:48 pm
Location - Germany

Post by cluv » Wed Jul 22, 2009 2:07 pm

Does anyone know how to fix this problem? On the Customers >> Orders

I use the filter on this page with a Customer Name value. With any Customer Name value it returns this URL:
shop/admin/index.php?route=customer/order&filter_name=Doug

And returns the following statement on a blank white page:

Error: Unknown column 'o.firstname' in 'where clause'
Error No: 1054
SELECT COUNT(*) AS total FROM `order` WHERE order_status_id > '0' AND CONCAT(o.firstname, ' ', lastname) LIKE '%Doug%'

Is there a fix for this?

Also, the Order ID is non-functional, no error, just no response from applying filter with any Order ID values.
However, Status, Date Added, and Total work just fine with any values, the filter works great and returns information.

Any help is greatly appreciated.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 22, 2009 1:59 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests