Post by Redblob » Fri Feb 13, 2009 11:34 pm

Hi,

I have a product in 2 languages (English and Italian )

This product is OK in English but in Italian I see only the preview in the list of bestsellers and in last products.
When I try to click on the Italian data sheet of product OC tell me product not found !
I have checked the Mysql and in the table there is all two language definition for this product.

I use the 1.1.5 version.

The products is :
http://www.professional-instruments.com ... duct_id=49

If you switch in English the product is ok
If you switch in Italian the product is not found !

What is wrong ?

Thank you.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by Daniel » Sat Feb 14, 2009 1:06 am

can i have access to ur admin?

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 1:18 am

Tell me your personal e-mail to send you the login in safe mode.

Thanks

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 5:19 pm

This morning I have found a new version ..... there are news about the problem of product not find in different languages ?

Thanks

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by CChris » Sat Feb 14, 2009 5:36 pm

Asaf the new version (1.1.7) has only a very small fix for displaying the Prices, when you set the german number format with a point for thousands and a commata for decimal.

You should update to this version because there are some changes between 1.1.5 and 1.1.6 also - with some other bugfixes.

New member

Posts

Joined
Tue Feb 10, 2009 8:36 am

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 5:45 pm

I have checked but no bux fixes in 1.1.6 and 1.1.7 are referred to my problem.
I presume that the problem is not a bug but a strange confuguration of my cart.

Now I will update the version but I think the problem is not a bug .... I think that I have something wrong ..... but I don't understand what !.

In your cart this function work well in all languages ?

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by CChris » Sat Feb 14, 2009 5:48 pm

I havn't install any other languages - because there are no languagefiles for german available yet...
And I have had some troubles, that sounds similar to yours with the OC 0.7.9

If you can create an admin account for me, then i could have a look about your settings -> maybe we can find something ?!

New member

Posts

Joined
Tue Feb 10, 2009 8:36 am

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 6:04 pm

Also for Italian language there is not a language pack,
I have created it .... you can duplicate the english pack and edti the php files with your language.
It work.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by CChris » Sat Feb 14, 2009 8:10 pm

I've added a copy of the english langfile as "german" -> it does all works fine... ?!

New member

Posts

Joined
Tue Feb 10, 2009 8:36 am

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 8:35 pm

Yes,

you must copy the two folders "english" in catalog and admin.

Rename the folders in "german"
Rename the two files english.php to german.php.

Add a new language in admin->configuration->localisation.

It work fine .....
The only problem is the "product sheet" that don't work well..... I'm waiting an help from Daniel for this issue.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by CChris » Sat Feb 14, 2009 8:46 pm

I'm in contact with him for this -> the problem is, you must set the default language to english -> then you can edit the Categories and Product Data for every language you have installed.

if you don't do this, there is no product or categorie for the selected language in the DB and the Admin CP searches ffor products in the activated language... :-(

New member

Posts

Joined
Tue Feb 10, 2009 8:36 am

Post by Redblob » Sat Feb 14, 2009 9:14 pm

Probably we we don't refer to the same problem.

I have set the English like standard language.
The problem is not that OC don't find product in italian language...
If you go on my site ( the page is on the first post ) you will see that the product TI-25M is present in english and in italian.
In italian in present also in lastest products and in bestsellers ( so OC find the products in the database ).

The problem is that when I click on the product in english all is ok, when I click on the product in italian OC tell me that the products is not found and the description is not present ( but in mysql there is the translating for this products ).

I have checked in all page of admin panel and english is the default language for site.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by CChris » Sat Feb 14, 2009 9:39 pm

I'm sorry - but i can't open your Page!
I'll get a timeout from my browser when i try it

New member

Posts

Joined
Tue Feb 10, 2009 8:36 am

Post by checho » Sun Feb 15, 2009 12:01 am

Hello, i have the same problem... but i create the spanish language (same thing, copy and rename) but the products don't appears... just like Redblob... someone fix it?

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 14, 2009 11:59 pm

Post by Daniel » Sun Feb 15, 2009 1:03 am

1. Setup the new language.
2. Go over all the products and every other language dependent pages filling in your own language text.
3. Change the language via the settings.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Redblob » Sun Feb 15, 2009 1:09 am

For the product not found I have the translation for all 2 languages ( english and italian )
I have also verified that the translation is on mysql ..... ad it is present.

I have tried also on another shop on other server .... the result is the same.

What I wrong ?

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by Daniel » Sun Feb 15, 2009 3:12 am

It took me a while to wortk this one out.

You have a missing tag somewhere in your html.

The page is hidden.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Redblob » Sun Feb 15, 2009 3:39 am

Sorry but  I don't understand.

Where I wrong ?

The same problem have also checho.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy

Post by Daniel » Sun Feb 15, 2009 5:01 am

Can you PM me the detaisl to your admin and phpmyadmin?

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Redblob » Sun Feb 15, 2009 5:07 pm

Dear Daniel,
I think this is a bug.
I have read this morning another user with the same problem.

So this morning I have tried to intall a new version of OC on a my internal server an I have tried to simulate the problem also with the normal products you insert in the base package (demo product).

And every time I add a new language and I translate the products this product is visible in English, is visible in other languages but only in bestsellers and latest products ..... if I try to show the product data OC tell me product don't find.
I think you can replay the bug on a local machine.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2009 1:09 am
Location - Italy
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests