Post by donwhite » Sun Jan 02, 2011 11:11 pm

Happy New Year everyone! I made the switch to OC 1.4.9.1 a few months back. Everything seems to be working perfect with the exception that Paypal does not get any shipping info when I receive orders (so I am unable to select the radio button to print a label thru Paypal). I am using Paypal Pro. Also have USPS configured.
Any help or suggestions with something I may have overlooked would be greatly appreciated
Thanks
Last edited by i2Paq on Mon Jan 03, 2011 12:21 am, edited 1 time in total.
Reason: Topic moved

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by cartchap » Tue Jan 04, 2011 5:59 pm

hi Donwhite can u please explain to me how u got the payment gateway working?
Coz i wanted it for my test site. in opencart(1.9.4.1)

thanks

New member

Posts

Joined
Fri Nov 26, 2010 3:02 pm

Post by donwhite » Thu Jan 06, 2011 9:04 am

Hi cartchap
I already had alll my API credentials from PayPal Pro. I was using Shopsite (everything worked fine) before OC and when I configured OC I went to Paypal, clicked "get credentials" and just copied and pasted them into the OC fields. I have had no issues with PayPal getting the funds for orders. It will just not give me the option to "print shipping label" in the pulldown like it used to with my old cart. It now only gives me the option to "issue refund". Further investigation shows that Paypal is not receiving any shipping address from OC (however that info is xmitted... not sure if it is from OC or USPS). I use USPS and called them during the install for the user ID and password. I also asked to be moved from the test sandbox to the production server and he assured me he did. The shipping costs calculate correctly but for some reason no shipping info gets to Paypal...

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by donwhite » Thu Jan 06, 2011 9:27 am

Not sure what this means but up until recently during checkout and also on invoicing "shipping" always showed as "Priority Mail". Now it shows "Priority Mail<sup>&reg;</sup>" on the checkout screen and also on invoices...

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by Qphoria » Thu Jan 06, 2011 10:30 am

disable shipping in the paypal preferences so that opencart can pass in the shipping value. More info here:
http://www.opencart.com/index.php?route ... h=32_35_60

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by donwhite » Thu Jan 06, 2011 11:26 am

I just checked.. i do not have any custom shipping options selected in Paypal shipping. I have USPS selected for my shipping in Paypal. The shipping charges are being passed thru, just not the shipping address

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by Qphoria » Thu Jan 06, 2011 11:55 am

donwhite wrote:I just checked.. i do not have any custom shipping options selected in Paypal shipping. I have USPS selected for my shipping in Paypal. The shipping charges are being passed thru, just not the shipping address
ohh.. you are the second person to ask about this. Most payment gateways uses the billing address.. paypal tries to be different because they use the shipping address for other things. Perhaps I should add that as an option in the config

For now you can do
1. EDIT: catalog/controller/payment/pp_standard.php

2. FIND all places that say "payment_"

3. REPLACE WITH "shipping_"

examples

payment_city
payment_address_1
etc

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Chell » Thu Jan 06, 2011 4:18 pm

donwhite wrote:Not sure what this means but up until recently during checkout and also on invoicing "shipping" always showed as "Priority Mail". Now it shows "Priority Mail<sup>&reg;</sup>" on the checkout screen and also on invoices...
I had the same problem, out of the blue. I haven't looked at where to do this for invoicing, but you might be able to get the proper character to show instead of html on the checkout page by editing your template/checkout/shipping.tpl file (back it up first, just in case). Around line 47 where it says

Code: Select all

<?php echo $quote['title']; ?>
replace it with

Code: Select all

<?php print str_replace('<sup>&reg;</sup>','<sup>&reg;</sup>',$quote['title']); ?>
That should put the proper symbol there.

Also, if you use the cart module in the sidebar, you can edit template/module/cart.tpl around line 23. Replace

Code: Select all

<?php echo $total['title']; ?>
with

Code: Select all

<?php print str_replace('<sup>&reg;</sup>','<sup>&reg;</sup>',$total['title']); ?>

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 9:07 am
Location - MN, US

Post by Chell » Thu Jan 06, 2011 4:35 pm

Edited that last post. Sorry- I blame the hour.

Soaper ~ Soap


Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 9:07 am
Location - MN, US

Post by joxxxe » Sat Jan 08, 2011 6:32 am

worked!!

also don't forget to change the file:

guest_step_2.tpl on line 48

New member

Posts

Joined
Mon Jul 13, 2009 1:53 pm

Post by Chell » Sat Jan 08, 2011 6:47 am

joxxxe wrote:worked!!

also don't forget to change the file:

guest_step_2.tpl on line 48
There has since been a patch posted by Qphoria at http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=114&t=25128. It seems to work great.

Soaper ~ Soap


Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 9:07 am
Location - MN, US

Post by donwhite » Sat Jan 08, 2011 9:51 pm

Hi qphoria
I just want to be sure before I make any edits... I am using PP Pro. You mentioned to edit PP_Standard. Should I follow your instructions to replace "payment" with "shipping" in PP_Pro_php file instead? Or still make the changes in PP_Standard_ php?
Thanks a ton for all your help.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by Qphoria » Sat Jan 08, 2011 9:56 pm

make the changes in pro

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by donwhite » Sat Jan 08, 2011 11:04 pm

Hi Qphoria
First. I downloaded, unzipped, then FTPd the two patch files to my store root directory. That worked. Shipping now shows "Priority Mail" rather than code. Thanks...

As far as editing PP_Pro.. Are these the only fields I should replace the word "Payment" with "Shipping" to resolve the PP issue with "no shipping address:

'FIRSTNAME' => $order_info['payment_firstname'],
'LASTNAME' => $order_info['payment_lastname'],
'EMAIL' => $order_info['email'],
'PHONENUM' => $order_info['telephone'],
'IPADDRESS' => $this->request->server['REMOTE_ADDR'],
'STREET' => $order_info['payment_address_1'],
'CITY' => $order_info['payment_city'],
'STATE' => ($order_info['payment_iso_code_2'] != 'US') ? $order_info['payment_zone'] : $order_info['payment_zone_code'],
'ZIP' => $order_info['payment_postcode'],
'COUNTRYCODE' => $order_info['payment_iso_code_2'],
'CURRENCYCODE' => $order_info['currency']

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by donwhite » Sun Jan 09, 2011 11:07 pm

I made the changes listed above (change the word "payment" with "Shipping" but still no shipping info is transmitted to Paypal Pro...

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 02, 2011 11:03 pm

Post by Qphoria » Mon Jan 10, 2011 12:24 am

Yes those are the fields. I dont see any other options for address override in the spec.. tho the virtuemart module has an option for "use shipping address" (tho i found it on a forum post saying it doesn't work).

Come to think of it... this is "PP Pro" you said.. I think PP Pro requires "billing" address and doesn't have an option for shipping. Shipping is handled through the cart

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by jel » Mon Jan 10, 2011 1:21 pm

is there a way to get the item information into PayPal to print the shipping labels? I tried to modify the paypal_pro file but it's not working correctly. has anyone gotten this to work?

jel
Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 06, 2011 3:39 am

Post by tampadesign » Tue Feb 01, 2011 8:07 am

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=23&t=17841

I was about to post the same fix but someone beat me to the punch. Thanks!

Freelance Web Designer & Developer
tampadesign.net


Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 06, 2011 6:56 am

Post by petloverof5 » Wed Jun 15, 2011 11:32 am

I am using 5.0x. What line do I enter the code into on that version?

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 15, 2011 1:41 am

Post by CarpeNoctumDC » Mon Jun 27, 2011 8:03 am

The PayPal Website Payments Pro (DoDirectPayment API) actually has a separate set of fields for shipping information....

in catalog\controller\payment\pp_pro.php

Code: Select all

   'FIRSTNAME'      => $order_info['payment_firstname'],
   'LASTNAME'       => $order_info['payment_lastname'],
   'EMAIL'          => $order_info['email'],
   'PHONENUM'       => $order_info['telephone'],
   'IPADDRESS'      => $this->customer->getRealIP(),
   'STREET'         => $order_info['payment_address_1'],
   'CITY'           => $order_info['payment_city'],
   'STATE'          => ($order_info['payment_iso_code_2'] != 'US') ? $order_info['payment_zone'] : $order_info['payment_zone_code'],
   'ZIP'            => $order_info['payment_postcode'],
   'COUNTRYCODE'    => $order_info['payment_iso_code_2'],
All pertain to the payment addresss... If you want to capture address information you need to also send the shipping information...

(I just typed this quickly.. didnt test it... ) The keys are correct per the PPL documentation.. I just quickly updated the values based on the payment values...

Code: Select all

'SHIPTONAME' => $order_info['shipping_firstname'] . ' ' . $order_info['shipping_lastname'],
'SHIPTOSTREET' => $order_info['shipping_address_1'],
'SHIPTOSTREET2' => $order_info['shipping_address_2'],
'SHIPTOCITY' => $order_info['shipping_city'],
'SHIPTOSTATE' => ($order_info['shipping_iso_code_2'] != 'US') ? $order_info['shipping_zone'] : $order_info['shipping_zone_code'],
'SHIPTOZIP' => $order_info['shipping_postcode'],
'SHIPTOCOUNTRY' => $order_info['shipping_iso_code_2']

I have been working on an updated PayPal Pro extension... May get around to posting it some day...

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 29, 2011 3:17 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests