Post by grapple » Fri Jul 02, 2010 5:32 am

Hello:

I have just installed Opencart and i;m having a problem with the images. The actual images do upload, however they wont display in the image manager.

Are there any solutions to this?

Thanks,

Newbie

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 5:30 am

Post by Moggin » Fri Jul 02, 2010 11:42 pm

Hi grapple
A search for 'image manager' will yield a few solutions to try. It depends on the problem. Can you see any images in the image manager, or none at all?

The most common solution is to change permissions, ie chmod the image folders to 777 as detailed here http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... t=0#p73043

Good luck

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by grapple » Sat Jul 03, 2010 1:02 am

The permissions are set to 777. The images themselves upload and can be seen through FTP. THe problem is they are not seen through the Image Manager and therefore they cant be selected.

Thanks,

Newbie

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 5:30 am

Post by Qphoria » Sat Jul 03, 2010 2:57 am

be sure all cache folders are also 777. if 777 doesn't work try 755

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by grapple » Sat Jul 03, 2010 10:54 am

I tired mutiple things. Replaced the filemanager.php file, reupload the images, recreated the folders, etc but nothing seemed to work.

What i did to fix the issue was:
-Decreased the size of each photo
-Uploaded the files manually via FTP.

This allowed the files to show-up and be selected for the store.

Thanks.

Newbie

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 5:30 am

Post by wkkapr » Mon May 02, 2011 1:04 am

My image manager files just disappeared, and I found that one of them had somehow became a zero filesize. This must have been corrupted. As soon as I replaced that corrupted image with the original from the opencart upload data files, the image manager started working again.

Look at your filesizes with your FTP client. If any of them are zero (0), it's corrupted.

Newbie

Posts

Joined
Sat Apr 30, 2011 10:24 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests