Post by knight_47 » Thu Aug 20, 2015 6:09 am

I've been using the USPS alternate extension for a while now and it was working flawlesly, but now I've been getting this error: "Error getting rates from USPS. If this error persists please contact us for a quote.", I haven't made any changes whatsoever, and I believe this started happening after the USPS API was changed in May, but does anyone know of a way to get this fixed please?

Here is the generated error log:

Code: Select all

2015-08-19 15:05:14 - USPS Boxes: array (
  1 => 
  array (
    'product_count' => 1,
    'weight' => 6,
    'volume' => 294,
    'value' => 399,
    'length' => 7,
    'width' => 6,
    'height' => 7,
  ),
)
2015-08-19 15:05:14 - allow small:
2015-08-19 15:05:14 - allow medium:
2015-08-19 15:05:14 - allow large:
2015-08-19 15:05:14 - USPS DATA SENT: API=RateV4&XML=<RateV4Request USERID="449AMERI2988">	<Package ID="1">		<Service>ALL</Service>		<ZipOrigination>85226</ZipOrigination>		<ZipDestination>85226</ZipDestination>		<Pounds>6</Pounds>		<Ounces>0</Ounces>		<Container>VARIABLE</Container>		<Size>REGULAR</Size>		<Width>6</Width>		<Length>7</Length>		<Height>7</Height>		<Girth>33</Girth>		<Machinable>true</Machinable>	</Package></RateV4Request>
2015-08-19 15:05:14 - USPS DATA RECV: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<RateV4Response><Package ID="1"><ZipOrigination>85226</ZipOrigination><ZipDestination>85226</ZipDestination><Pounds>6</Pounds><Ounces>0</Ounces><Size>REGULAR</Size><Machinable>TRUE</Machinable><Zone>1</Zone><Postage CLASSID="3"><MailService>Priority Mail Express 1-Day</MailService><Rate>27.45</Rate></Postage><Postage CLASSID="2"><MailService>Priority Mail Express 1-Day Hold For Pickup</MailService><Rate>27.45</Rate></Postage><Postage CLASSID="23"><MailService>Priority Mail Express 1-Day Sunday/Holiday Delivery</MailService><Rate>39.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="1"><MailService>Priority Mail 1-Day</MailService><Rate>9.60</Rate></Postage><Postage CLASSID="6"><MailService>Media Mail Parcel</MailService><Rate>5.22</Rate></Postage><Postage CLASSID="7"><MailService>Library Mail Parcel</MailService><Rate>4.99</Rate></Postage></Package></RateV4Response>
2015-08-19 15:05:14 - USPS Quote: array (
  'code' => 'usps',
  'title' => 'United States Postal Service',
  'quote' => NULL,
  'sort_order' => '0',
  'error' => 'Error getting rates from USPS.  If this error persists please contact us for a quote.',
)
Thanks in advance for any help

New member

Posts

Joined
Fri Mar 11, 2011 2:45 pm

Post by knight_47 » Sat Aug 29, 2015 5:32 pm

Sorry to double post, but anything? I'm sure others have ran into the same problem especially since this is a fairly popular mod used by many, as the default USPS just doesn't work. No replies from the comment section. Any help please? The shipping factor is a major limiting factor for our small site, any help would be greatly appreciated, thank you!

New member

Posts

Joined
Fri Mar 11, 2011 2:45 pm

Post by straightlight » Sat Aug 29, 2015 10:12 pm

Hi,

did you configured your USPS settings under the admin as domestic or international settings? Which one do you currently use?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by knight_47 » Sun Aug 30, 2015 4:49 am

straightlight,

we don't usually ship internationally, so no international shipping services are offered, here are the current settings.

Image

Thanks in advance!

New member

Posts

Joined
Fri Mar 11, 2011 2:45 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests