Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 5:04 am

Hello, Folks
I'm having a issue and hoping someone can help me out. I just uploaded the "Upload file" to my server and now im on the pre installation page where it shows status with a green checked circles and on the bottom of the page where it says writable and unwritable....well next to the /home/antiques/public_html/store/image/cache/ it says unwritable. OpenCart tells me I need to make that writable in order for my store to work. Im using hostgator for the server...so how do I change the /home/antiques/public_html/store/image/cache/ to writable. Feel free to email me at

Code: Select all

alphabravo1989@yahoo.com
. Thank you
Last edited by i2Paq on Fri Apr 16, 2010 3:29 pm, edited 1 time in total.
Reason: Hide your e-mail


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

Post by Qphoria » Fri Apr 16, 2010 9:58 am

Using any FTP program to login to your host. Right click on the folder and choose "chmod" or "permissions" or something along those lines and change to 755

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 10:41 am

Thank You for your response, but im having a little problem finding "chmod" or permission. The Ftb program that im using is FileZilla. When I right click on the folder the only options it gives me are as follows: Upload, Add files to queue, Enter directory, Open, Create directory, Refresh, Delete and rename. Thats all it gives me. So any other help would be appreciated.


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 10:52 am

Hello, I fiqured out where the file permissions are...I right clicked on the folder and went to file permssions and check all the boxes where it says "read" "write" and "excute" I check all 9 boxes and clicked ok. Now when I go to my store it is now giving me an error message Saying 500 Internal Server Error. So any help on fixing this issue would be appreciated. Thank you again for your help.


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

Post by Qphoria » Fri Apr 16, 2010 10:53 am

I said 755. not 777 There should be a numerical legend that changes as you check boxes

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 10:55 am

I also did the 755 and it still is giving me an error message.


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 11:06 am

Should I delete all the files that I uploaded to the server....then re upload the same files. Then go to the folder that needs to be "chmod" then type in 755 again. Or are there any other suggestions.


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

Post by Qphoria » Fri Apr 16, 2010 11:16 am

This is the only way. This is how it works on every system. I use hostgator and this is exactly how it works.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by alphabravo1989 » Fri Apr 16, 2010 11:21 am

Ok becuase im getting a error message saying 500 Internal Server Error...then should I delete the upload folder files then re upload them....then go to the file permissions and put in "755". I am currently using hostgator also. Thank you for your responses Qphoria.


Posts

Joined
Fri Apr 16, 2010 4:51 am

Post by MrSmileyJr » Wed Jul 06, 2011 7:29 pm

I'm trying to install 1.4.9.5 on arvixe host.

I uploaded the installation zip, then extracted it directly on the server, then moved the upload folder to the root folder. So permissions should have been identical to whatever they were in the zip file.

Step 2 says everything is a go, and all folders writable.

I click next, nothing happens for 5 minutes.. then 500 internal server error...

tried again on a different host, this time did not even attempt to move the upload folder. Same problem.

xampp works fine... so there's something w/ the hosts..

I then manually checked the permission, and saw that admin/config.php was at 0644 I changed it to 0755 and tried again... still won't go to step 3.

Never lose data again! Use Dropbox - DO THIS BEFORE YOU SIGNUP for Extra Space!!
http://db.tt/inKP3mv Signing up via this link gives you a bonus of 256 MB
More Bonuses: http://www.dropbox.com/free .5 GB
http://www.dropbox.com/edu = double your bonus referrals by giving an edu address.
Total ~ 3gb


New member

Posts

Joined
Fri Mar 11, 2011 5:07 am

Post by MrSmileyJr » Wed Jul 06, 2011 8:08 pm

problem solved: apparently its a latency issue btwn me & the server. try to change to step_3 manually in the adress bar and go from there...

Never lose data again! Use Dropbox - DO THIS BEFORE YOU SIGNUP for Extra Space!!
http://db.tt/inKP3mv Signing up via this link gives you a bonus of 256 MB
More Bonuses: http://www.dropbox.com/free .5 GB
http://www.dropbox.com/edu = double your bonus referrals by giving an edu address.
Total ~ 3gb


New member

Posts

Joined
Fri Mar 11, 2011 5:07 am
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 45 guests