Post by deanfourie » Sun Sep 07, 2014 5:18 pm

So, running some page load tests on my site, absolutely ridiculous results!

Some times up to 6 - 7 seconds to pull the page according to http://tools.pingdom.com/fpt/

Looking at the results, it would seem it is server related! Also, I am running VQMOD with a few modules and addons installed!

Also, making changes in the back end, adding, editing products and options etc, VERY slow. Takes almost 7 - 10 seconds for a product changes to save!

Website is www.quadscene.co.nz

Anyone got any ideas? Any suggestions!

Thanks!

New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by imdevlper18 » Sun Sep 07, 2014 7:25 pm

Here is something you can do to further improve your results:

1) Optimize images with adding width and height in controller html itself.

2) Minimize css and combine.

3) Minimize javascript and combine.

4) Make use of browser caching using htaccess.

Opencart Extensions | Professional opencart support | Support Ticket | support@cartbinder.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun May 11, 2014 2:04 pm

Post by IP_CAM » Mon Sep 08, 2014 12:47 am


I'm rarely active at the OC Forum lately. To reach me, contact: jti@jacob.ch
A Demoversion of my free OpenCart LIGHT v.1.5.6.5 Software Edition
can be seen in real Action here: http://www.jti.li/shop/
---
1'300+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up,
on the world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
---
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Dhaupin » Mon Sep 08, 2014 2:05 am

The hops and IP response seems ok, its speedy enough:
http://network-tools.com/default.asp?pr ... cene.co.nz

If this site is accurate it seems your host may be overloading your shared IP 184.170.252.36:
http://www.tcpiputils.com/browse/ip-add ... 170.252.36

If the database keys IP_CAM suggested dont work i would talk to your host about getting a less packed server or a small VPS, or move hosts :)

https://creadev.org | support@creadev.org - Opencart Extensions, Integrations, & Development. Made in the USA.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue May 13, 2014 3:45 am
Location - PA

Post by IP_CAM » Mon Sep 08, 2014 9:48 am

Dhaupin wrote:If the database keys IP_CAM suggested dont work i would talk to your host about getting a less packed server or a small VPS, or move hosts :)
hi all,

just to note: I added a table to the DB by PHP_Admin, then I used the ATOMIX Turbo-PHP, because I wanted to index the additional Tabe to match the setup. I did NOT change the Engine to InnoDB on this DB yet, because during my tests, I could not see a dramatic increase of speed, compared with the default MySQLi MyISAM engine setup.

After doing the indexing routine, I was suprised to find MyISAM as well as InnoDB entries, when the turbo.php listed all the DB Sections after indexing! Those InnoDB Lines seemed to have been created, when installing certain VQMOD-supported Modifications. Then, I checked some of them and I found them to be InnoDB-written...

Therefore, I assume, it works, but it would be much better not to have such in a DB, when peeking for best performance. An 'turbo.php engine-update' after installation of any DB-related Mod should therefore be made.

BTW: the french 1.5.6.1 OC version had a 'two way switchable DB-engine' Admin Option. (but no indexing!)

Am I right?

Ernie
openshop.li

I'm rarely active at the OC Forum lately. To reach me, contact: jti@jacob.ch
A Demoversion of my free OpenCart LIGHT v.1.5.6.5 Software Edition
can be seen in real Action here: http://www.jti.li/shop/
---
1'300+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up,
on the world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
---
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Dhaupin » Mon Sep 08, 2014 11:56 am

About that thought...We used 2 dev stores, both were identical. Ran turbo fully on one, ran only critical keys on the other -- both ran same speed (way faster). So you dont really need to key all tables, but the turbo is nice and easy. Doesnt "hurt" persay.

Next we made 1 of them inno with that turbo tool. Extremely minute difference. Its not worth the switch really unless you have a very specific use case. If you didnt know one was different, visited the sites side by side, you would never be able to tell one was slightly faster without multiple loads using a performance measuring tool...its not worth it :)

https://creadev.org | support@creadev.org - Opencart Extensions, Integrations, & Development. Made in the USA.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue May 13, 2014 3:45 am
Location - PA

Post by Tazz » Mon Sep 08, 2014 1:49 pm

Hey mate. I'm also in NZ and it's loading fine for me? Who is your host?

I used godaddy for a while and found it very slow here.

http://www.pearls.kiwi


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 08, 2014 11:11 am
Location - Picton, New Zealand

Post by deanfourie » Mon Sep 08, 2014 9:50 pm

Hey thanks for check.

Im hosting with OnlyDomains who use hostingww.com and my ISP is orcon.

Maybe you could try at peak hour time cause ive noticed its quite intermittent

Cheers

New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by thekremlin » Tue Sep 09, 2014 10:53 pm

My site was very slow and it turned out to be the product count. Try one of these:

http://www.opencart.com/index.php?route ... ve%20count

Newbie

Posts

Joined
Thu Jul 25, 2013 5:22 pm

Post by Tazz » Wed Sep 17, 2014 2:14 pm

Sorry, I keep on forgetting my logins for this website haha.

Sure. When are your peak traffic times? Just had another look now and the first 2 pages I loaded took a good 5 seconds then it was plain sailing.

Cool machines too btw. I'd love one if I had the cash. Helicopter pilots that do film work probably aren't fans haha

Give me a yell if you've ever got a bit of time to kill on your way through Picton.

http://www.pearls.kiwi


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 08, 2014 11:11 am
Location - Picton, New Zealand

Post by deanfourie » Thu Sep 18, 2014 7:33 pm

Yea I gave them a ring. Maybe thyve done something on the hosting end.

Ill be sure to drop by. Get some sick footage!!

Cheers :)

New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by deanfourie » Sat Sep 20, 2014 12:05 pm

So here we go again, literally took a client over 30 minutes to login, add items to cart and checkout and pay via paypal today right in front of my eyes.

Some results. Can someone tell me if this is server related or what in earth is going on, this is NOT a good look and quite honestly if I came across a website like this, id be gone after the first page view simply for the speed factor!

I dont believe its DNS related, but im getting a 5+ second wait time on receiving the data. Whether this is server or page related im not sure but these times are ridiculous!
1.jpg

1.jpg (294.31 KiB) Viewed 1789 times

2.jpg

2.jpg (267.53 KiB) Viewed 1789 times

Thanks!

New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by deanfourie » Sat Sep 20, 2014 12:19 pm

Just looking at Ernie's earlier post. Looking at opencart-turbo.

Does this support 1.5.6 and what are the possibilities of things going tits up? The last thing I feel like doing is restoring all databases and the root directory.

New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by deanfourie » Sat Sep 20, 2014 7:56 pm

Another test
pagetest.jpg

pagetest.jpg (33.62 KiB) Viewed 1771 times


New member

Posts

Joined
Sat Mar 22, 2014 9:01 pm

Post by IP_CAM » Sun Sep 28, 2014 11:43 am

read my final post on speed here:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 42#p514037

Ernie
openshop.li/cart

I'm rarely active at the OC Forum lately. To reach me, contact: jti@jacob.ch
A Demoversion of my free OpenCart LIGHT v.1.5.6.5 Software Edition
can be seen in real Action here: http://www.jti.li/shop/
---
1'300+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up,
on the world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
---
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Dhaupin » Tue Sep 30, 2014 9:59 pm

deanfourie wrote:Just looking at Ernie's earlier post. Looking at opencart-turbo.

Does this support 1.5.6 and what are the possibilities of things going tits up? The last thing I feel like doing is restoring all databases and the root directory.
Turbo helps, ran it in a test store. You dont need to convert it to Inno though, there is almost no difference in speed even on a large inno db.

For the live store we were more conservative. This dudes comment has a good starting point: http://bloke.org/php/opencart-is-slow-w ... mment-3993

https://creadev.org | support@creadev.org - Opencart Extensions, Integrations, & Development. Made in the USA.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue May 13, 2014 3:45 am
Location - PA
Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 43 guests