Post by xsaintzx » Tue Jun 24, 2014 9:10 am

Hello all,

Is there anyway I can do a price slash on normal price and show only the discounted price?
I would like to do this on all products in my store (more than 500), and I would like to keep the SPECIALS for clearance sale.

Is there any free mod that can do this or what files should I edit?
Maybe just a mod that allows me to add a new field in data for Price and Discounted Price.

Using the Opencart "discount" don't work so well so I'm looking for alternative.

New member

Posts

Joined
Wed Apr 14, 2010 10:48 pm

Post by raikage » Tue Jun 24, 2014 1:04 pm

Hello,
u just need use the standard option in OC called SPECIAL, in your admin product tab u have more option,the option u have used "Discount " this option need for multiple purchases example u have 1 unit cost $150.00 whit this option u can set a multiple purchase 10 unit instead of $1500.00 u can set 10 unit $1200.00 in automatic the client when buy 10 unit the cost total is $1200.00.
the special option is created for discount.

https://www.informaticazone.it
Consulenza,Sviluppo Extension per: Opencart,Magento,Prestahop,Wordpress,Ocart,Zencart,Joomla,Multimerch e SEO Specialist Certified

Info e Contatti

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Jun 03, 2013 3:04 pm

Post by Johnathan » Tue Jun 24, 2014 11:35 pm

There's no easy way to get the slashed through price without using Specials. I would recommend setting a Special for each product, and then set a second Special (with higher priority) for ones on clearance sale.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by Brettster » Wed Jun 25, 2014 3:39 am

Hi,
There's no easy way to get the slashed through price without using Specials. I would recommend setting a Special for each product, and then set a second Special (with higher priority) for ones on clearance sale.
Wow, really? I wondered this myself. I'm used to using a cart that has 3 prices: Standard Retail Price, Public Price, and Sale Price. This would be very useful to have something similar in OpenCart. It's truly the way to go, you want to have a Retail Price, then you want to offer it to the public at a lower price (so it looks discounted), THEN you also want to enter a Sale Price, IF you do like I do, and have my products ALWAYS on sale, as it encourages purchases.

Finally, when you run a discount coupon, you lower the price even more - when you show it discounted from Retail it looks like a huge discount, but you can also show it discounted from the Sale Price (so it looks more realistic), and even more of a bargain, for example 50% off of the Sale Price, sounds even better then Special Price - Coupon (as in OpenCart).

It works better to have 3 prices continuously for me, so you don't have to setup Specials that run all the time!

Thanks,
-Brett

Newbie

Posts

Joined
Mon Mar 03, 2014 2:14 pm

Post by Johnathan » Thu Jun 26, 2014 1:52 am

Check the extension store -- I haven't seen anything like that, but it's possible somebody has created something that would work for you.

If you don't find anything and want to hire someone for a custom modification, I recommend you post a request in the OpenCart "Commercial Support" forum (forum.opencart.com/viewforum.php?f=88), which is checked by a number of OpenCart developers. You can also try checking out the OpenCart "Partners" area (http://www.opencart.com/index.php?route=partner/partner).

Best of luck

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by xsaintzx » Thu Jun 26, 2014 8:30 pm

I've decided to go with the Specials, at the moment.
However, now I'm having another problem.
I've contacted the mod developer and theme developer but all are either not replying / not helping...
I'm using an extension which help to display the discount percentage for Specials product.

The percentage display just fine in homepage, category and product page.
But when tried with the product filter that I have, it display the following error:

SAVE Notice: Undefined index: saving in /home/jefferso/public_html/test/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_pav_fashion_template_product_category.tpl on line 147%

You can see it on http://jefferson.com.my/test/index.php? ... rProduct=1

I've tried clearing vqmod cache, try look into the file but I have no idea what went wrong, anyone can help me with this?

Additionally, I'm also looking for a better Product Filter extension that works with this mod:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=14468

Please let me know if you can help, I can pay for your trouble, and I need it really fast.

New member

Posts

Joined
Wed Apr 14, 2010 10:48 pm

Post by Johnathan » Thu Jun 26, 2014 11:10 pm

You'll need to contact the author of that extension to fix the issue, as it would be due to their code. If they can't help you, you may need to hire someone to take a look for you, using the links I gave above.

If you're handy with code yourself, that error means that some array is trying to use a "saving" index without it being defined first. You may be able to fix it by looking at that line, and then adding something to specify an empty value right above that if it's not defined. For example, if that line has $var['saving'] in it, right above it you'd add:

if (!isset($var['saving'])) $var['saving'] = '';

That may or may not fix the issue, depending on how it's coded. If you'd like me to take a look for you, contact me at www.getclearthinking.com/contact. I'll let you know my rates and you can decide if you want to hire me or post in the Commercial Support forum.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by straightlight » Fri Jun 27, 2014 12:16 am

Odd. I'm registered into this topic for posting but I can't see my post(s) anywhere.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by xsaintzx » Fri Jun 27, 2014 1:19 pm

Johnathan wrote:You'll need to contact the author of that extension to fix the issue, as it would be due to their code. If they can't help you, you may need to hire someone to take a look for you, using the links I gave above.

If you're handy with code yourself, that error means that some array is trying to use a "saving" index without it being defined first. You may be able to fix it by looking at that line, and then adding something to specify an empty value right above that if it's not defined. For example, if that line has $var['saving'] in it, right above it you'd add:

if (!isset($var['saving'])) $var['saving'] = '';

That may or may not fix the issue, depending on how it's coded. If you'd like me to take a look for you, contact me at www.getclearthinking.com/contact. I'll let you know my rates and you can decide if you want to hire me or post in the Commercial Support forum.
That didn't work, it simply add that sentence as a text on front end.
I've contacted you via the website, please let me know ASAP as this is urgent.
If you didn't receive please PM me.

New member

Posts

Joined
Wed Apr 14, 2010 10:48 pm
Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 56 guests