Post by Frustrated » Mon Feb 08, 2010 8:45 pm

I am using the latest Opencart version and can not get email to work at all.
Tried mail, smtp, with and without passwords the cart message is always the same telling me mail has been sent , Nothing arrives and no error log on server. Arggggggggg please help, i have searched the forum pasted a few of the other mail.php fixes but nothing i try will work.

My email works fine from everything else except opencart
.
Regards
Extremly frustrated
Frustrated wrote: Finally solved it, i now have it sending emails on linux server here was the solution.
in mail.php find the line

Code: Select all

mail($to, $this->subject, $message, $header);
and change to this

Code: Select all

mail($to, $this->subject, $message, $header, "-fyouremailaddress@yourdomain.com");
it was the -f switch with a valid sending domain that was the issue, the domain with the -f switch has to be hard coded in for the mailserver security.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Mon Feb 08, 2010 10:36 pm

From the front end, contact us email message says success but no mail arrives no error log, password reminder gives same result.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Mon Feb 08, 2010 11:43 pm

Update *****
I have now discovered that it is sending mail to hotmail and gmail addresses but nothing else, any clues please?

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 1:16 am

Can nobody cast any ideas on this problem as i notice there are several unconclusive posts on this subject that just seem to get left alone?

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Qphoria » Tue Feb 09, 2010 1:36 am

If you are getting it at gmail and hotmail then it seems to be sending. Check with your host for error logging at the server level to see if they are getting rejected from other servers.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 1:45 am

Why would other servers be rejecting them?
This guy here seems to be having similar problems
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 54&p=49686

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 4:08 am

Oh my god Fasthosts support,on the phone for 45mins result is 'no visible errors at their end', guru needed please.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 5:38 am

Not being very good with php i'm wondering if this faq from my provider outlining phpmail compiance might be the reason my site is not sending email.
http://www.fasthosts.co.uk/knowledge-ba ... icle_id=70
Could someone please check it and let me know if i need to alter mail.php.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 7:18 am

bump

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by djcraig49 » Tue Feb 09, 2010 7:41 am

Hi Frustrated,

Thank god someone else is having this problem. It's driving me round the twist and nobody has replied to my threads.

Can't anybody help with this problem?

New member

Posts

Joined
Fri Nov 06, 2009 1:49 am

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 1:55 pm

Hi djcraig49
Are you by any chance hosting with Fasthosts? There has to be some common factor if we have the same problem.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by richard211986 » Tue Feb 09, 2010 6:45 pm

your owner store email address in the settings is it a hotmail account?

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 20, 2009 5:34 am

Post by djcraig49 » Tue Feb 09, 2010 8:44 pm

My sites are hosted with streamline.net on linux servers.

Its really strange, if i go in admin>sales>mail and email 2 customers (both me) my @kent.ac.uk and another email address ie. my sites email address or another of my shops email address or even btconnect.com they dont receive the email but my kent email or google or hotmail do. Same case with automated emails...

It doesn't seem to matter what my store owner email address is or even if i use my kent smtp server rather than the mail function i have the same problem.

New member

Posts

Joined
Fri Nov 06, 2009 1:49 am

Post by Frustrated » Tue Feb 09, 2010 10:45 pm

My store owner email address is the same as the domain my store is located towertiles.co.uk, From the front end it will only send mail to hotmail addresses tho i get the success message no matter what email address i put in.
From admin only the customers with hotmail addresses get their email. No errors on site, no error in server logs, no errors from hosting company support.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by cpozzer » Wed Feb 10, 2010 12:23 am

I have the same problem, no way to recieve emails from contact form and no way to send email to my customers, i contacted my hosting company and they told me that php sendmail is active on my plan.

Anyone have idea's?

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 09, 2010 4:21 pm

Post by Frustrated » Wed Feb 10, 2010 4:50 am

Determined to get an answer to this. Its not just me as you can see from this thread.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by cpozzer » Wed Feb 10, 2010 5:57 am

Actually i recived one of the emails that i tried sending using the contact form, its just that it took like 5 hours to arrive >:(

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 09, 2010 4:21 pm

Post by Frustrated » Wed Feb 10, 2010 6:21 pm

bump

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm

Post by djcraig49 » Thu Feb 11, 2010 2:21 am

Ok I have managed to get my sites emails fully working. I swapped from linux to a windows server and now everything works. Strange because I used linux previously, i presume my host has changed something.

New member

Posts

Joined
Fri Nov 06, 2009 1:49 am

Post by Frustrated » Thu Feb 11, 2010 3:35 am

I'm just going to dump OC and find something where you get support when you need it. Switching servers should not have to be the solution but it appears that no-one knows whats wrong with the email.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 08, 2010 8:42 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests