Post by Qphoria » Thu Jun 03, 2010 4:48 am

We are very close!

While we finish a few last pieces, we would like to let the community play with the demo version of v1.4.8 and play with it from a user point of view with hopes of finding any last minute bugs that we may have missed in our testing.

There are only 3 things missing from this pre-release demo version:
1. New Improved Paypal,
2. Admin Order Edit/Entry (The entry part is a pain and is holding it up)
3. Admin Token/CSRF security (Currently the user entry is secure, but the token system will ensure full security)

Things to keep in mind:
- Allowing the entire community to work on the same site at the same time will likely cause conflicts. Person A might edit a product at the same time as Person B, so you may need to double check and test changes quickly.
- Please reply to this thread to post any problems you find so we can fix them quickly before release.
- Don't use any personal info for payment gateways as other people can see it.
- Don't try to pay with a real payment gateway, just in case someone sneakily entered their payment info into the module. Use only the non-live transactions like Cash On Delivery.

Hopefully we can all be civilized and not get flooded with porn and ads. I will take down this demo if it is abused.

Test out all the new features and bug fixes from here:
http://www.opencart.com/index.php?route ... &blog_id=9

DEMO:

Code: Select all

http://www.unbannable.com/v148rc1
http://www.unbannable.com/v148rc1/admin
u: admin
p: admin
One thing to note. The small "Add to Cart" buttons on all pages/products now cannot be done with ajax for security reasons at this time. For example, if you were on the checkout/confirm page and clicked the add button from one of the sideboxes, then it could update the cart but not the payment form, allowing people to add products after the payment form was created. So for now, it takes you to the basket which forces the shipping and payment info to be re-calculated. So just to be clear, it is not a bug. It is intentional.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Moggin » Thu Jun 03, 2010 7:52 am

Wow! Many thanks for the preview.

The shopfront is showing considerable finesse now, with that highly usable, beautifully-designed basket, and the neat little add to cart buttons in category/featured view etc. Doesn't matter about the ajax effect there: the customer still gets feedback, yet stays on the page.
I know it's taking loads of work, and I haven't stress-tested it, so no bug reports here. But these are my first impressions, and I love what I've seen.

Active Member

Posts

Joined
Wed May 05, 2010 4:56 am

Post by carpin » Thu Jun 03, 2010 9:28 am

No bug reports here.

Nice new options ;D

New member

Posts

Joined
Sun May 09, 2010 8:10 am
Location - Netherlands

Post by cmebd » Thu Jun 03, 2010 10:18 am

Brilliant upgrade so many fixes and some great additions - thanks for all the hard work.

Cheers

A stupid question is the one you -don't- ask.........(Anon)

)C1.5.0.1 (IN devel)
OC V1.4.9.5
OC V1.4.9.2
OC V1.4.7
OC V1.3.4


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 13, 2009 11:17 am
Location - Tasmania, Australia

Post by Johnathan » Thu Jun 03, 2010 11:34 am

Everything looks excellent. There were just two things I noticed:

1. People might be confused by the minimum quantities when using the small "Add to Cart" button, since it doesn't tell you about minimum quantities when adding. I thought it was a bug for the Apple Cinema Display until I looked at the product page. Not necessarily something that needs to be changed, but at least something to think about for the future.

2. For some reason AdBlock in Google Chrome (Mac version) blocks all product images on the home page, categories, etc. It might just be your test server, since my live site works fine with it.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by Qphoria » Thu Jun 03, 2010 11:56 am

odd. Chrome and FF with adblock don't block for me on Windows. Perhaps its because of my stat/counters at the bottom, since they advertise their sites.

I agree with the min qty thing too. I did it in a very creative, easy to do way at the cart class level. To show a message it would require a bit more code in other files but I was hoping nobody would notice :) Probably won't worry about it for this version but will keep it on the list to be improved in later versions.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by konk » Thu Jun 03, 2010 12:28 pm

Can't wait for the 1.4.8. Really interested to see how the new paypal module works :)


And good work! Love the new ajax cart

Newbie

Posts

Joined
Sat Apr 24, 2010 12:08 am

Post by Killerj » Thu Jun 03, 2010 3:11 pm

Great Work :-) Really love the new features. Now am interested to see the Paypal Module.

Bug List:

1) SEO: I can see the "Harmon kardon Amplifier" URL like this http://unbannable.com/v148rc1/Harmon-Kardon
but, If i check "Apple Cinema 30' " Its this way http://unbannable.com/v148rc1/index.php ... duct_id=50

Is this intentional? Or a Bug/Error?

P.S: Never used the SEO feature before. Never used the 1.4.x till date. Just tested, But certainly not the SEO.

New member

Posts

Joined
Wed Nov 04, 2009 10:04 am

Post by fido-x » Thu Jun 03, 2010 3:45 pm

Killerj wrote:1) SEO: I can see the "Harmon kardon Amplifier" URL like this http://unbannable.com/v148rc1/Harmon-Kardon
but, If i check "Apple Cinema 30' " Its this way http://unbannable.com/v148rc1/index.php ... duct_id=50

Is this intentional? Or a Bug/Error?
Not a bug, just no SEO entry for this product.

Image
Modules for OpenCart 2.3.0.2
Homepage Module [Free - since OpenCart 0.7.7]
Multistore Extensions
Store Manager Multi-Vendor/Multi-Store management tool

If you're not living on the edge ... you're taking up too much space!


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 28, 2008 1:09 am
Location - Tasmania, Australia

Post by JJJaved » Thu Jun 03, 2010 7:14 pm

Many thanks for the very hard and dedicated work but with due respect I must say, for many reasons, I believe the “Apply Coupon” should stay on the confirm page as on 1.4.7.

New member

Posts

Joined
Tue Jul 07, 2009 12:57 am
Location - Cardiff - UK

Post by Qphoria » Thu Jun 03, 2010 7:36 pm

Coupon was moved because if you have a 100% off coupon, then customers will be confused as to why they have to choose a payment option. By putting it on the payment page, they can enter a coupon code and when they apply it, it can change the resulting payment modules. So if you enter a code for 100% off, then Free Checkout will appear and allow you to choose that. Perhaps it would just be best to make it configurable to be on either page. Perhaps something that can be added for 1.4.9

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Qphoria » Thu Jun 03, 2010 7:38 pm

Bugs Fixed:
- Guest Checkout now uses Thickbox T&C just like normal payment does. Surprised nobody noticed this inconsistency with 1.4.7 but 2 people within 4 hours caught it and left comments about it.
- Comments weren't saving if you clicked continue on the payment page without checking the "agree" box. Another one that has been like that since v1.0 but nobody has caught. The same 2 people that noticed the Thickbox issue commented on this one as well.

Funny how that works :P

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by JAY6390 » Thu Jun 03, 2010 11:38 pm

I noticed the AdBlock today also. It's part of the EasyList (USA) subscription, due to the x120.jpg extension - very frustrating

Nice work on the new version, can't wait to get a hold of a copy

Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by JJJaved » Fri Jun 04, 2010 12:51 am

When using a coupon for example 10% discount on dresses and you add trousers; discount will be given on dresses prices. In Admin-Orders-Products, if you have to make a refund, it will only show Coupon (-10%), you would not know from which item/s price discount had been given.

I believe it is necessary to identify the discounted items in the Admin-Orders-Products to make a correct refund. Also it should be identifiable in the Checkout Confirmation & Basket or wherever it needed to be identified.

It would be OK if it could be marked with red stars as in checkout (First Name-Last Name). Thanks

Please check the Order ID: #58 in ADMIN

New member

Posts

Joined
Tue Jul 07, 2009 12:57 am
Location - Cardiff - UK

Post by Josemi » Fri Jun 04, 2010 1:25 am

Thanks for the demo preview!


I want to make a little feature request, I hope you are in time to include it on this release. :)

Please, add the option to configure the Order and Invoice IDs to a Random number.


Thanks for all your work.

Image


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 04, 2010 1:21 am
Location - Sevilla-Spain

Post by rock304 » Fri Jun 04, 2010 1:49 am

is the option to sort the latest products on the front page available in 1.4.8
and is there a way to sort out the zones to include just what you may want like just USA--I saw the sql command but thought maybe there would be something in 1.4.8

thanks

New member

Posts

Joined
Tue Mar 23, 2010 9:38 pm

Post by celestial » Fri Jun 04, 2010 1:53 am

Daniel and Q

the same big problem with Option Value in Products

Celestial - Martín Abel Rosales
Email: martinrosales2012@hotmail.com
Skype: martin.abel.rosales
San José , Costa Rica


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Mar 20, 2010 4:19 am
Location - Costa Rica

Post by i2Paq » Fri Jun 04, 2010 1:58 am

Josemi wrote:Thanks for the demo preview!


I want to make a little feature request, I hope you are in time to include it on this release. :)

Please, add the option to configure the Order and Invoice IDs to a Random number.


Thanks for all your work.
You can start the invoice from any number you like, check System -> Local -> Invoice Start No.:

To change the ordernumber you need o change your db via phpMyAdmin

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by celestial » Fri Jun 04, 2010 2:01 am

Daniel & Q sorry for my bad english

1. I add items in my cart
2. checkout
3. guest checkout
4. i want see my account (nop i need an account)
5. create an account
6. i cant find my items
7. new order, new items, checkout with account, etc

in admin

8. i find my items in the 1st order (step 1)
9. the new order


10. change Options Value for an Product and is the same big BUG.

Thanx a lot

Celestial - Martín Abel Rosales
Email: martinrosales2012@hotmail.com
Skype: martin.abel.rosales
San José , Costa Rica


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Mar 20, 2010 4:19 am
Location - Costa Rica

Post by Josemi » Fri Jun 04, 2010 2:09 am

i2Paq wrote:
Josemi wrote:Thanks for the demo preview!


I want to make a little feature request, I hope you are in time to include it on this release. :)

Please, add the option to configure the Order and Invoice IDs to a Random number.


Thanks for all your work.
You can start the invoice from any number you like, check System -> Local -> Invoice Start No.:

To change the ordernumber you need o change your db via phpMyAdmin
Thanks, for the fast answer, but I need random.

Greetings, and Thanks, again.

Image


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 04, 2010 1:21 am
Location - Sevilla-Spain
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests