Post by Runes » Fri Jan 21, 2022 8:59 pm

Hello, hello.

After some hours spent trying to do an upgrade, I deleted all the opencart files from the server, ready to do a clean install of the latest version (3.0.3.8 )

All files and directories in the UPLOAD folder was transfered to the server.
Renamed the config - files both in the root- and the admin directory.
Renamed the .htaccess -file.

After openeing up MS EDGE and typing in the store http, the Install- window comes up, "1/4 License agreement". Looking good.

After pressing the "Continue" button, it stalls. " This page isn’t working right now" and this shows at the URL- adress: ."...install/index.php?route=install/step_1"

Anyone have any idea to get it running?

Thanks
RS

New member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 6:26 pm

Post by Runes » Fri Jan 21, 2022 9:13 pm

BTW: "ERR_EMPTY_RESPONSE"

BTW: Tried Chrome- as well as Edge- browser.

New member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 6:26 pm

Post by Runes » Fri Jan 21, 2022 11:32 pm

Well- tried some different things... No luck; BUT:

Installing using same MySql database as last install: Maybe I have to delete all files present there?
Update:
Deleted everything in previous database. No difference. Downloaded the install file again and uploaded it. No difference.

PLZ help before I go to WooCommerce...
Last edited by Runes on Sat Jan 22, 2022 12:20 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 6:26 pm

Post by ADD Creative » Sat Jan 22, 2022 12:06 am

Try looking in your server error logs.

www.add-creative.co.uk


Expert Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by EvolveWebHosting » Sat Jan 22, 2022 8:21 am

Runes wrote:
Fri Jan 21, 2022 8:59 pm

All files and directories in the UPLOAD folder was transfered to the server.
Renamed the config - files both in the root- and the admin directory.
Renamed the .htaccess -file.
You should be using your exsiting config files if you're doing an upgrade. The install URL will detect that and take you to the upgrade screen instead of the install screen.

Image
$2.75 per month hosting w/ DirectAdmin - free transfers
$14.99 .com Domain Renewal (includes Whois privacy protection)


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by Runes » Sat Jan 22, 2022 8:23 pm

Hello & thank you.

First; the error log only show previous messages I got on screen while trying to do the upgrade. Nothing on the new install. I treid to do the install once more today; same things happen. Nothing in the error- log.

I could try with the old files, but as I have said, the upgrade has been abandoned.

Could itr be a problem with only MySql and not MySqli on the server?

New member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 6:26 pm

Post by JNeuhoff » Sat Jan 22, 2022 9:18 pm

Chances are there are some entries in your server's error log, ask your webhost for it, for the exact time the error happened.

Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster * Survey Plus


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by Runes » Tue Jan 25, 2022 2:44 am

Hi.

Thanks; I've contacted the server administration, and I'll know more in a few days.

New member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 6:26 pm

Post by EvolveWebHosting » Tue Jan 25, 2022 7:47 am

Runes wrote:
Tue Jan 25, 2022 2:44 am
Hi.

Thanks; I've contacted the server administration, and I'll know more in a few days.
A few days - that's a long time when you need to have your site working and reliable

Image
$2.75 per month hosting w/ DirectAdmin - free transfers
$14.99 .com Domain Renewal (includes Whois privacy protection)


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests