Page 1 of 1

Domain and Hosting Migration Issues

Posted: Thu Jun 07, 2018 3:36 am
by james1810
I'm trying to move a store from one domain to another. Not just a different domain but also on a different hosting server

Done all the usual when it comes to moving DB and files and making the quick edits to both config files but started with tons of errors and quickly realised that the old server and new serer had totally different home directories.

The working website on old domain and server config below

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/var/www/vhosts/domainname/httpdocs/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/var/www/vhosts/domainname/httpdocs/system/');
define('DIR_IMAGE', '/var/www/vhosts/domainname/httpdocs/image/');
define('DIR_STORAGE', '/var/www/vhosts/domainname/httpdocs/storage/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . 'language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/theme/');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . 'config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . 'cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . 'download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . 'logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . 'modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . 'upload/')

After making changes to the config I now have this config file setup on the new one below, i have also tried using absolute paths and not relative as other opencart sites on the new hosting server on a normal install use absolute paths so gave it a try to remove errors as you will see below.

The site now on new domain and server config below

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/domainname/public_html/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/domainname/public_html/system/');
define('DIR_IMAGE', '/home/domainname/public_html/image/');
define('DIR_STORAGE', '/home/domainname/public_html/storage/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . '/home/domainname/public_html/catalog/language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . '/home/domainname/public_html/catalog/view/theme//');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . '/home/domainname/public_html/system/config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . '/home/domainname/public_html/system/storage/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . '/home/domainname/public_html/system/storage/download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . '/home/domainname/public_html/system/storage/logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . '/home/domainname/public_html/system/storage/modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . '/home/domainname/public_html/system/storage/upload/');

With the config above I have removed all the cant find and cannot load errors but now have a vqmod error below

Notice: Error: Could not load config default! in /home/domainname/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_library_config.php on line 63

Does anyone know what im doing wrong, or what the next steps would be to get this migrated correctly so it loads ok?

thanks

James

Re: Domain and Hosting Migration Issues

Posted: Thu Jun 07, 2018 4:33 am
by IP_CAM
.... /view/theme//'); ???

Re: Domain and Hosting Migration Issues

Posted: Fri Jun 08, 2018 6:22 pm
by james1810
thanks :)

always the little things