Post by Todd Young » Sat Oct 17, 2015 1:17 am

When enabling ebay feed in OC 2.1.0.1, system crashes with the following error:

Fatal error: Call to undefined method Loader::library() in /xyz/system/library/openbay/ebay.php on line 146 Commenting out line 27 of ebay.php gets the site back:

Code: Select all

if ($this->logging == 1) {
   //$this->setLogger();
}
Last edited by Todd Young on Sat Oct 17, 2015 2:13 am, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Wed Feb 20, 2013 12:55 pm

Post by straightlight » Sat Oct 17, 2015 10:29 pm

In system/library/ebay.php and system/library/etsy.php file,

replace:

Code: Select all

$this->load->library('log');
with:

Code: Select all

require_once(DIR_SYSTEM . 'library/log.php');
This should resolved the problem. One thing I did discovered, however, is the Log instance is initialized from both index files but are not loaded from system/startup.php file other than a possible detection from the system/modification folder for an unknown reason. Although, since log.php file does not exist in system/modification folder, I fail to see how this will be loaded in the first place.
Last edited by straightlight on Sun Feb 14, 2016 3:21 am, edited 1 time in total.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by cannon.gallery » Mon Dec 14, 2015 10:29 pm

straightlight wrote:In system/library/ebay.php and system/library/etsy.php file,

replace:

Code: Select all

$this->load->library('log');
with:

Code: Select all

require_once(DIR_SYSTEM . 'log.php');
This should resolved the problem. One thing I did discovered, however, is the Log instance is initialized from both index files but are not loaded from system/startup.php file other than a possible detection from the system/modification folder for an unknown reason. Although, since log.php file does not exist in system/modification folder, I fail to see how this will be loaded in the first place.
so you know i tried your fix and it now gave me this
Warning: require_once(/home/sirfrogg/public_html/system/log.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/xyz/public_html/system/library/openbay/ebay.php on line 146
Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/sirfrogg/public_html/system/log.php' (include_path='.:/opt/alt/php55/usr/share/pear:/opt/alt/php55/usr/share/php') in /home/xyz/public_html/system/library/openbay/ebay.php on line 146

this was fixed by just putting an empty file named log.php into the system folder. Now the site seems to load both the store page and admin pages again with no errors.

Thanks for the first part of that fix :)


Posts

Joined
Mon Dec 14, 2015 6:15 am

Post by straightlight » Sun Feb 14, 2016 3:21 am

Instructions updated above.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by elvindesign » Tue Jun 07, 2016 3:09 am

In system/library/ebay.php and system/library/etsy.php file,

replace:

Code: Select all

$this->load->library('log');
with:

Code: Select all

require_once(DIR_LOGS . 'log.php');
and make empty log.php filie in directory
system/storage/logs

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 07, 2016 3:01 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests