Post by Rainforest » Mon Dec 18, 2017 5:20 am

So, I've edited
catalog/view/theme/default/mail/order.tpl

I replaced the scr=logo text
with my https://logo location

The only thing that comes up is a broken image. But when I go to that URL the image works fine (it's on a amazon AWS bucket)
I put it on the local server and changed the text to
/catalog/image/logo/filename.png
and the same thing. broken image.

Any ideas?

Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 28, 2011 3:50 am

Post by straightlight » Mon Dec 18, 2017 5:39 am

Rainforest wrote:
Mon Dec 18, 2017 5:20 am
So, I've edited
catalog/view/theme/default/mail/order.tpl

I replaced the scr=logo text
with my https://logo location

The only thing that comes up is a broken image. But when I go to that URL the image works fine (it's on a amazon AWS bucket)
I put it on the local server and changed the text to
/catalog/image/logo/filename.png
and the same thing. broken image.

Any ideas?
If you refer to the config.php and admin/config.php files, neither or none of them indicates the catalog at the front of the path. It should rather be:

Code: Select all

<your_server_path>/image/logo/filename.png
which <your_server_path> should contain the original domain path leading to your store.

Second, the catalog/model/checkout/order.php file:

Code: Select all

$data['logo'] = $this->config->get('config_url') . 'image/' . $this->config->get('config_logo');
which defines the logo of your mail/order.tpl file refers to the database for your configuration URL which originally is configured from your admin - > systems - > settings - > edit settings page for your store URL. As you can see in the defined path above, it does neither begin with /catalog folder. Your logo should also be configured on the same location as the store URL.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Rainforest » Mon Dec 18, 2017 6:22 am

Thanks. Unfortunately, I believe you are incorrect.
The code in order tpl is a "img src="
So, I should be able to put https://wherever-the-image-is-located in the ""
Looking in the config and that location has nothing to do with it.

Thank you anyway,

Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 28, 2011 3:50 am

Post by straightlight » Mon Dec 18, 2017 6:24 am

Although, you missed the part where the /catalog folder in front of the image folder does not exist despite the fact that you have entered any type of URLs between the "" . If I were incorrect at this point, the config.php and admin/config.php files would not demonstrate these facts.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Rainforest » Mon Dec 18, 2017 8:21 am

that was a typo. image/catalog/

But still your post doesn't explain why an img scr https://www.file-location wouldn't work.
Sorry, I do appreciate your input but I don't think it makes much sense in explaining this situation.
Can't solve them all. ;)

Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 28, 2011 3:50 am

Post by Rainforest » Mon Dec 18, 2017 8:33 am

The issue actually stems from Google appending a Google User Content url to the image.
When I right-clicked the broken image, the link had https://ci4.googleusercontent.com/proxy/# <my image URL>

Seems to be a longstanding issue.
https://stackoverflow.com/questions/209 ... newsletter

Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 28, 2011 3:50 am

Post by straightlight » Mon Dec 18, 2017 9:09 pm

But still your post doesn't explain why an img scr https://www.file-location wouldn't work.
Sorry, I do appreciate your input but I don't think it makes much sense in explaining this situation.
Especially when posting fake URLs. It does not seem to help the situation for others when encountering the same issue. Although, it is good to know you did solved the problem on your own.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON
Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 25 guests