Post by head_dunce » Thu Feb 20, 2020 7:21 pm

Oh boy, and trying to change this order's status all I get is a pop-up that says "Error"

Jim
https://www.carguygarage.com
Yahoo Store since 2006 moved to OpenCart on January 24, 2020


Active Member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2019 11:50 pm

Post by straightlight » Thu Feb 20, 2020 10:01 pm

head_dunce wrote:
Thu Feb 20, 2020 7:21 pm
Oh boy, and trying to change this order's status all I get is a pop-up that says "Error"
See your error / server access logs as well as your Developers Kit (F12) - > Console and Network - > XHR tabs. Any outputs? More information is needed.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by head_dunce » Thu Feb 20, 2020 10:36 pm

Nothing in the error logs. I ended up changing the status in the db and that worked. I'll look at the dev tools next time it happens.

Jim
https://www.carguygarage.com
Yahoo Store since 2006 moved to OpenCart on January 24, 2020


Active Member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2019 11:50 pm

Post by straightlight » Thu Feb 20, 2020 10:37 pm

If you were able to make the order status change manually from the DB and not from OC admin, it means something got interrupted in the process. Possibly an extension.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by head_dunce » Fri Feb 21, 2020 7:47 am

Yeah, changing the order status is the easy part. The hard part is making sure all the orders are accounted for -- I think it's going to be best if I write something to work with the Authorize.net API's that then cross checks with our order management system. That way I'll know all the orders are in our order management system, which was a concern on a previous post of mine since order numbers are not always chronological.

Jim
https://www.carguygarage.com
Yahoo Store since 2006 moved to OpenCart on January 24, 2020


Active Member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2019 11:50 pm

Post by straightlight » Fri Feb 21, 2020 7:54 am

In more recent OC versions, you could create Events which, in this case, could track the order activities in-between other activities.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by head_dunce » Fri Feb 21, 2020 11:03 am

I'm using 3.0.3.2 which is the latest release (and currently not enough hours in the day to keep up with minor GitHub updates)
I use an event trigger to send orders to our other systems, but sometimes things happen, so I need to double check they made it. I was going to use an API to cross check with OC, but now seeing this problem, it makes more sense to cross check with Authorize.net --- just learning the quirks to the new set up.

Jim
https://www.carguygarage.com
Yahoo Store since 2006 moved to OpenCart on January 24, 2020


Active Member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2019 11:50 pm

Post by prosenjeet123 » Wed Feb 26, 2020 2:28 am

For those of you facing issue with the "missed orders"

Solution:
Goto phpmyadmin> oc_order >
Look for the particular "Missed order" row and edit that table

Change the order_status_id to "1" (without quotes) that's it

it will be moved to the normal orders/dashboard.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 19, 2019 8:02 pm

Post by by mona » Wed Feb 26, 2020 2:58 am

prosenjeet123 wrote:
Wed Feb 26, 2020 2:28 am
Re: Missing Orders
No offence but this suggestion is better ..
by mona wrote:
Sat Dec 14, 2019 4:16 am
viewtopic.php?f=201&t=215168

it is not exactly a solution - but at least you won’t miss them ..

DISCLAIMER:
You should not modify core files .. if you would like to donate a cup of coffee I will write it in a modification for you.


Spinning Social : Links : Menus : Payments : Socials : Ads : Screen Backgrounds : Galleries : Headers : Banners : Promos


Active Member

Posts

Joined
Mon Jun 10, 2019 9:31 am

Post by straightlight » Wed Feb 26, 2020 2:58 am

prosenjeet123 wrote:
Wed Feb 26, 2020 2:28 am
For those of you facing issue with the "missed orders"

Solution:
Goto phpmyadmin> oc_order >
Look for the particular "Missed order" row and edit that table

Change the order_status_id to "1" (without quotes) that's it

it will be moved to the normal orders/dashboard.

Thanks
By using this tactic, you'll also need to modify your oc_order_history that is associated with your order ID of the oc_order table.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests