Post by persmash » Wed May 11, 2016 6:39 pm

Hi,
I've set OC to use yandex for my emails but I'm getting following error. I don't know whether this is about my hosting. Can anyone please help me to find what the problem is?

Thanks.

Code: Select all

Warning: fsockopen(): unable to connect to ssl://smtp.yandex.com.tr:465 (Connection timed out) in /home/xxx/system/library/mail.php on line 167

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 08, 2013 1:46 am

Post by imdevlper18 » Thu May 12, 2016 10:53 pm

Your settings added for smtp are not correct.
Make sure to add correct settings.

Opencart Extensions | Professional opencart support | Support Ticket | support@cartbinder.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun May 11, 2014 2:04 pm


Post by persmash » Fri May 13, 2016 2:58 am

imdevlper18 wrote:Your settings added for smtp are not correct.
Make sure to add correct settings.
Hi,
Which part is not correct. Can you please give me more details. Or If you have, could you please share correct settings with me?

Thanks.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 08, 2013 1:46 am

Post by imdevlper18 » Fri May 13, 2016 12:28 pm

Try adding this 2 things.
1) Add ssl:// before host name.
So if you host name was smtp.store.com it will change to ssl://smtp.store.com

2) Try to add -f before the username.
So if your username was myusername it will change to -fmyusername

This settings sometimes work.
If both does not work. You must call your host. And tell them why smtp does not work,
They will solve the problem or give you some solution.

Opencart Extensions | Professional opencart support | Support Ticket | support@cartbinder.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun May 11, 2014 2:04 pm


Post by persmash » Fri May 13, 2016 3:39 pm

Hi,
I've done all these settings and asked my hosting. But they are not able to solve this problem. I'm using yandex as my mail host. DKIM is activated. I think this is the problem. There is no setting related to this. I'm not very professional on that. If anyone can solve this issue, I can pay for that. Pleae contact me.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 08, 2013 1:46 am

Post by imdevlper18 » Fri May 13, 2016 3:42 pm

You can send us request at support@cartbinder.com
We shall try with some settings.

Opencart Extensions | Professional opencart support | Support Ticket | support@cartbinder.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun May 11, 2014 2:04 pm


Post by harap » Fri May 13, 2016 10:48 pm

Hello imdevlper18,

I have same SMTP problem. But now Contact Us mailform returns error codes page after installing an extension. (OC v2.2.0 with vqmod.). It seems the module overriding my OC admin folder. Can you help me out?

Thanks in advance!

Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 16, 2015 12:34 am

Post by donaceli » Thu May 19, 2016 10:49 pm

I am using webhostinghub as my hosting provider and pulled all the settings from cpanel email configuration to set up the smtp setting in the opencart 2.2 but emails don't work. can someone shed some light on solving problems with emails. Emails don't work from admin marketing section either. Any help is much appreciated!

New member

Posts

Joined
Thu Jun 11, 2015 5:53 pm

Post by viethemes » Thu May 19, 2016 11:35 pm

Did you you try using SMTP of Gmail?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by harap » Thu May 19, 2016 11:45 pm

I resolved it. For my case, use store email and smtp different mail host solved my problem. Hope this help.

Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 16, 2015 12:34 am

Post by donaceli » Fri May 20, 2016 1:15 am

viethemes wrote:Did you you try using SMTP of Gmail?
No I am using my host's SMTP details that they provide for each email address.

New member

Posts

Joined
Thu Jun 11, 2015 5:53 pm

Post by donaceli » Fri May 20, 2016 1:17 am

harap wrote:I resolved it. For my case, use store email and smtp different mail host solved my problem. Hope this help.
I just tried that, but when I Click On the send button it doesn't do anything at all. No errors to display either.

New member

Posts

Joined
Thu Jun 11, 2015 5:53 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 58 guests