Post by codywood » Sat Feb 13, 2016 6:16 am

Opencart 2.1.0.1.

Just visiting the Modifications page causes it to run and run. The circle on the browser tab that indicates whether a page is running does not stop. Eventually is expires but not for a long time.

Click the Refresh button does not seem to help and Im not sure its even active.

Can anyone suggest anything to try or check?

New member

Posts

Joined
Mon Sep 15, 2014 10:42 am

Post by gogoweb » Sat Feb 13, 2016 11:00 am

1 - In your DB run this query (respect table prefix - oc_ in my case)

Code: Select all

UPDATE `oc_modification` SET `status` = '0' WHERE `oc_modification`.`status` =1;
2 - via ftp DELETE folders/files all in system/modification/*.*
3 - Try refreshing the Modifications page in your admin.

All mods | OpenCart Bulk Related Products Ultimate Edition |GeoIP hide Prices / no add to cart by country| CSS override | Direct link to checkout / skip add to cart / buy now link | AUTO pilot - reward & purchase points


New member

Posts

Joined
Sat Oct 18, 2014 6:45 pm


Post by codywood » Wed Feb 17, 2016 7:15 am

Could you explain what this does? I don't understand.

Also, do you mean to delete the modification.xml file in the system folder?? I do not have a folder named modifications within the system folder, only the .xml file with the same name.

New member

Posts

Joined
Mon Sep 15, 2014 10:42 am

Post by yodapt » Wed Feb 17, 2016 7:53 am

The given instructions were quite clear.

First, run that query on phpmyadmin or on your hosting service where you manage your database.
Second, delete everything inside /system/modification folder
Third, try going to modifications in admin again

What is does is disable and reset modifications cache. They are not lost, still installed, just disabled.

Opencart Developer - My Extension Showcase
Contact me at aeon.yoda@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jun 17, 2011 6:39 pm


Post by Randem » Wed Feb 17, 2016 8:12 am

Hi codywood,

Who's MODS do you have installed? v1.5.x MODS will not work properly in v2.1.0.x (if at all) and you may be suffering from this.

Look here for some possible help - http://www.randemsystems.com/support/op ... rt-system/

NEVER take serious; anyone who gives negative impact statements with no ABSOLUTE proof!
OpenCart Helpful Information * Upgrade 1.5 to 2.1 * Upgrade 2.1 to 2.2
"Why do people NEVER have enough time to do it right but ALWAYS enough time to do it over?"
DO NOT EVER GIVE SOMEONE YOU DON"T KNOW ADMIN ACCESS TO ANYTHING!
I am NOT affiliated with OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 27, 2014 9:17 am

Post by giproc » Wed Feb 17, 2016 11:04 pm

Will this work for 2.0.3.1 as well? I'm finding modification refreshing is getting very slow.

To review, So I would...

1. Run the script mentioned in phpMYadmin

2. Delete everything in system/modification

3. Perform modification refresh

And hope that speeds it up?

Cheers

New member

Posts

Joined
Sat Aug 29, 2015 9:24 pm

Post by codywood » Fri Apr 01, 2016 7:18 am

1 - In your DB run this query (respect table prefix - oc_ in my case)

Code: Select all

UPDATE `oc_modification` SET `status` = '0' WHERE `oc_modification`.`status` =1;
2 - via ftp DELETE folders/files all in system/modification/*.*
3 - Try refreshing the Modifications page in your admin.
(and)
First, run that query on phpmyadmin or on your hosting service where you manage your database.
Second, delete everything inside /system/modification folder
Third, try going to modifications in admin again

What is does is disable and reset modifications cache. They are not lost, still installed, just disabled.
There is no folder named "{/system/modification". Please explain, or does anyone else know what we meant? At least not in 2.1.0.1.

Anyone kno2w if this works or have other suggestions on how to fix the modification page. Just landing on the page casues it to run and run. It only stops after timing out. Same with clicking the Refresh button.

New member

Posts

Joined
Mon Sep 15, 2014 10:42 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests