Post by sergiubarbu » Thu Oct 15, 2015 11:19 pm

Hi

I have upgraded my OC from 1.5.6.4 to the last version (2.1.0.1)

The url is: http://voucherstore.net

All was ok, but now I see a problem (It is a big problem for me): The order status can't be updated, and I can't add any comment in the order history ...

The button is stuck to "loading" ...

Any ideea what could be?

Attachments

error order update.jpg

error order update.jpg (65.76 KiB) Viewed 3843 times


New member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 3:56 am

Post by yodapt » Fri Oct 16, 2015 12:31 am

Check if you have at least one API user created and check under System > Settings > your store > Options for the API user (near Checkout). If you have all those you have either a loopback issue or a missing cookie.

Opencart Developer - My Extension Showcase
Contact me at aeon.yoda@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jun 17, 2011 6:39 pm


Post by sergiubarbu » Fri Oct 16, 2015 2:08 am

yodapt wrote:Check if you have at least one API user created and check under System > Settings > your store > Options for the API user (near Checkout). If you have all those you have either a loopback issue or a missing cookie.
Thanks

I have an API user created (I made again the settings, generated a new API key)
What IP should be inserted there ? the server IP? my IP?

The result .. still not working..

Update : seems that in related to SSL

When I use "https" in admin I can't edit/update the orders.
If I use "http" I can edit/update the orders.

Any fix for this?

New member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 3:56 am

Post by sergiubarbu » Sat Oct 17, 2015 3:42 pm

Nobody know how to fix this issue?

I need to have SSL on my website , also I must be able to edit the orders...

New member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 3:56 am

Post by straightlight » Sat Oct 17, 2015 10:03 pm

Ensure that your HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER constants are defined from both config.php files, accordingly. HTTP_SERVER should begin with http. HTTPS_SERVER should begin with https.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by straightlight » Sat Oct 17, 2015 10:08 pm

You may also want to view this topic in case the above solution does not resolved the issue: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=190&t=153072

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by sergiubarbu » Tue Oct 20, 2015 9:04 pm

straightlight wrote:Ensure that your HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER constants are defined from both config.php files, accordingly. HTTP_SERVER should begin with http. HTTPS_SERVER should begin with https.

I have the right setting in both config files..
Still have the issue...
I dont understand how they release a version with a major bug (not be able to edit/modify orders is a BIG bug)

New member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 3:56 am

Post by straightlight » Tue Oct 20, 2015 9:39 pm

Have you also visited the topic I pointed above regarding .htaccess possible modifications?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Opencart.com Administrator / Quality Assurance Analyst / Programmer


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by sergiubarbu » Tue Oct 20, 2015 10:56 pm

straightlight wrote:Have you also visited the topic I pointed above regarding .htaccess possible modifications?
Yes.

Here is my htaccess file

Code: Select all

# 1.To use URL Alias you need to be running apache with mod_rewrite enabled. 

# 2. In your opencart directory rename htaccess.txt to .htaccess.

# For any support issues please visit: http://www.opencart.com

Options +FollowSymlinks

# Prevent Directoy listing 
Options -Indexes

# Prevent Direct Access to files
<FilesMatch "(?i)((\.tpl|\.ini|\.log|(?<!robots)\.txt))">
 Order deny,allow
 Deny from all
</FilesMatch>

# SEO URL Settings
RewriteEngine On
# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/ 

RewriteBase /
RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=feed/google_sitemap [L]
RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=feed/google_base [L]
RewriteRule ^system/download/(.*) /index.php?route=error/not_found [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)
RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]

### Additional Settings that may need to be enabled for some servers 
### Uncomment the commands by removing the # sign in front of it.
### If you get an "Internal Server Error 500" after enabling any of the following settings, restore the # as this means your host doesn't allow that.

# 1. If your cart only allows you to add one item at a time, it is possible register_globals is on. This may work to disable it:
# php_flag register_globals off

# 2. If your cart has magic quotes enabled, This may work to disable it:
# php_flag magic_quotes_gpc Off

# 3. Set max upload file size. Most hosts will limit this and not allow it to be overridden but you can try
# php_value upload_max_filesize 999M

# 4. set max post size. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value post_max_size 999M

# 5. set max time script can take. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_execution_time 200

# 6. set max time for input to be recieved. Uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_input_time 200

# 7. disable open_basedir limitations
# php_admin_value open_basedir none

New member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 3:56 am

Post by Gunzanrozes » Wed Nov 11, 2015 10:00 am

I am having the same issue with updating status on orders page. If i use firefox, i get a mixed content warning and a javascript error. If i use chrome, it gets stuck on Loading....(assuming its a javascript error) The Frontend check out works fine with SSL

I am also using v2.1.01 and have ssl enabled. I have .htaccess renamed from .txt

I have both config files set up as follows:

/admin/config.php
-----------------------
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://www.mydomain.com/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://www.survivalistplanet.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.mydomain.com/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'https://www.mydomain.com.com/');



root config.php
---------------------
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://www.survivalistplanet.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.survivalistplanet.com/');


Can anyone please help?



EDIT:


I looked at the chrome developer console and it is trying to grab insecure content. here is what it says

mixed Content: The page at 'https://www.MYDOMAIN.com/admin/index.ph ... order_id=1' was loaded over HTTPS, but requested an insecure XMLHttpRequest endpoint 'http://www.MYDOMAIN.com/index.php?route=api/login'. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.


So should i find where its trying to grab the API login and change it to ssl? I hate modifying core files though.....

Newbie

Posts

Joined
Sat Nov 07, 2015 4:27 am

Post by nickel » Mon Jan 11, 2016 11:10 pm

Did anyone solve this?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2016 11:09 pm

Post by leeman » Tue Jan 12, 2016 5:01 pm

the only way I found was a fresh install, or an upgrade script.

New member

Posts

Joined
Tue May 01, 2012 12:44 am

Post by pprmkr » Tue Jan 12, 2016 6:19 pm

Try solution as described in this topic: viewtopic.php?f=191&t=153203#p597366

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by Randem » Sat Jan 16, 2016 9:12 am

If you problem only happens with SSL then change in your config.php file all references to http to https and that problem should go away. If you are running a multi-store make sure all your store URL's resolve to the same IP Address.

NEVER take serious; anyone who gives negative impact statements with no ABSOLUTE proof!
OpenCart Helpful Information * Upgrade 1.5 to 2.1 * Upgrade 2.1 to 2.2
"Why do people NEVER have enough time to do it right but ALWAYS enough time to do it over?"
DO NOT EVER GIVE SOMEONE YOU DON"T KNOW ADMIN ACCESS TO ANYTHING!
I am NOT affiliated with OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 27, 2014 9:17 am

Post by Randem » Fri Jan 29, 2016 6:14 pm

This might help solve this problem - http://www.randemsystems.com/support/op ... 8/#msg6218

NEVER take serious; anyone who gives negative impact statements with no ABSOLUTE proof!
OpenCart Helpful Information * Upgrade 1.5 to 2.1 * Upgrade 2.1 to 2.2
"Why do people NEVER have enough time to do it right but ALWAYS enough time to do it over?"
DO NOT EVER GIVE SOMEONE YOU DON"T KNOW ADMIN ACCESS TO ANYTHING!
I am NOT affiliated with OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 27, 2014 9:17 am

Post by StitchnBe » Fri Apr 22, 2016 2:46 am

I upgraded my site 1.5.6 to 2.2 but I am having some residual problems in the orders area. When I go to the orders page, I get a popup. (see picture). When I try to "view" customer's order I get the same popup. Also, I cannot alter the status of the order or enter any comments. My IT people have had a look at it and say it's trying to access: www.[mystore]/ocart/admin but this should be accessing: www[mystore]/admin They checked all file references to the phrase "ocart" and the only location that shows up in, is for the database connection. How do we fix this?

They looked at the solutions proposed in this link but nothing worked: viewtopic.php?f=190&t=153025

UPDATE:
I made a discovery this morning (Apr.21/16). I can modify the order status within "new" customer order status - meaning those orders which have come in after we did the upgrade to 2.2. The inability to modify customer status is confined to all the old orders which were resident on 1.5.6 before we did the move. Why are only the older orders impacted by this? What are we overlooking?

Attachments

Order Problem.PNG

Order Problem.PNG (37.83 KiB) Viewed 3143 times


New member

Posts

Joined
Sat May 17, 2014 3:48 am

Post by Randem » Fri Apr 22, 2016 3:58 am

Hi StitchnBe,

It all depends on how you upgraded... As far as the behavior, I have explained why that sort of thing happens in API problems - What you need to know

Don't let the title fool you...

NEVER take serious; anyone who gives negative impact statements with no ABSOLUTE proof!
OpenCart Helpful Information * Upgrade 1.5 to 2.1 * Upgrade 2.1 to 2.2
"Why do people NEVER have enough time to do it right but ALWAYS enough time to do it over?"
DO NOT EVER GIVE SOMEONE YOU DON"T KNOW ADMIN ACCESS TO ANYTHING!
I am NOT affiliated with OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 27, 2014 9:17 am

Post by StitchnBe » Tue May 17, 2016 8:57 am

Thanks Randem,

In my case it ended up being related to where the system was calling for the file. I transferred hosts and then upgraded. The order status was calling for data from the former host's server and not the new one. A simple redirect solved the problem. Yay!
Randem wrote:Hi StitchnBe,

It all depends on how you upgraded... As far as the behavior, I have explained why that sort of thing happens in API problems - What you need to know

Don't let the title fool you...

New member

Posts

Joined
Sat May 17, 2014 3:48 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests