Post by chase1987 » Sat Feb 07, 2015 4:40 am

Hello, I was using opencart 1.5.6.4 and using paypal standard. Everything worked as desired.

Now I'm using opencart 2.0.1.1 and again using paypal standard. I do receive payments through paypal however the shipping address is not populating in paypal. Before(v1.5.6.4) when customer purchased something and I logged into my paypal their shipping info automagically populated the shipping label. All I had to do was click print. Now(v2.0.1.1) paypal says it has "no shipping address on file".

Ive tried all this and writing some of my own php none of it worked.
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 1&start=20
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=20&t=68314
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=20&t=24892
http://docs.opencart.com/home
http://www.opencart60s.com/opencart/-so ... 44682.html
Last edited by chase1987 on Sun Feb 08, 2015 6:26 am, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by chase1987 » Sun Feb 08, 2015 6:10 am

Nobody knows? Is anyone else using paypal standard on opencart 2.0.1.1?

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by badsyntax » Tue Feb 10, 2015 4:21 am

Really? Nothing? No response at all? Nobody has this same problem? Nobody is using paypal standard? Im the only one?

Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 14, 2015 5:06 pm

Post by gahinton » Wed Feb 11, 2015 10:45 pm

I have the same issue, but I don't believe it is Opencart, but rather PayPal. I believe since PayPal has seller protection, they only want to use a verified mailing address. If it isn't a verified address, and you have to manually enter their address, then you are aware that you aren't eligible for seller protection.
It's sort of a pain, but I found that it's a good thing to check, because I accidentally sent something to the address on PayPal, and when I referred back to the invoice, noticed it had a different shipping address. Fortunately their mail forward hadn't expired, so it got to them anyways, but I now no longer trust PayPal's addresses.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 07, 2015 9:31 am

Post by chase1987 » Thu Feb 12, 2015 4:50 am

You're using opencart 2.0.1.1?

I thought it was paypal too because I was not receiving any errors in the opencart error log. But this feature did work in opencart 1.5.6.4. So I'm kinda lost.

I would really like to fix this. Not having seller protection from paypal is kind of a deal breaker.

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by rlclemmons » Thu Feb 12, 2015 10:51 am

I too am having the same issue. No shipping address going to paypal and I have to manually enter address details to print a label. Paypal express is working fine.

My store was updated same as the OP

Newbie

Posts

Joined
Thu Feb 12, 2015 10:47 am

Post by chase1987 » Mon Mar 02, 2015 4:04 pm

I really need a fix to this issue. Has anyone had any luck contacting support or is this forum the only option?

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by michaelsen » Tue Mar 17, 2015 8:09 am

Same problem here with 2.0.1.1 and paypal standard.
There is 0 protection from Paypal without a shipping address. This is a big deal!

Did anyone find a solution?

New member

Posts

Joined
Tue May 03, 2011 3:17 am

Post by chase1987 » Tue Mar 31, 2015 5:37 am

I still don't have a solution. Nobody in the development team seems to care and nobody in the community can come up with anything. This is unfortunate because opencart is really awesome most of the time.

So I guess it's either wait for the next update or move over to magento.

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by chase1987 » Thu May 07, 2015 8:14 am

Has anyone tried updating to 2.0.2.0? Does that fix this issue?

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by Lx. » Sat May 09, 2015 3:56 pm

Hello, I fixed this issue by go catalog\view\theme\default\template\payment
open the file : pp_standard.tpl
edit

Code: Select all

<input type="hidden" name="no_shipping" value="1" />
To

Code: Select all

<input type="hidden" name="no_shipping" value="0" />
Hope it's will help you.

Lx.
Newbie

Posts

Joined
Sat May 09, 2015 3:54 pm

Post by chase1987 » Tue May 12, 2015 12:30 pm

Thanks you very much Lx.

This fix works!

path = catalog\view\theme\default\template\payment
file = pp_standard
line = 40

Thanks to everyone who replied and thanks to Lx. for finding a fix.

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 07, 2015 4:19 am

Post by FirePixel » Wed Jun 03, 2015 1:49 am

Thank you so much for posting this, anyone know why this would be set this way? This prevented my client from receiving seller protection on a couple orders shortly after we updated his OC version ???

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 03, 2015 1:48 am

Post by BOBKIM7080 » Fri Jul 03, 2015 10:52 am

Thank you,
For V1.5.6
catalog\view\theme\default\template\payment\pp_standard.tpl
LINE 39 <input type="hidden" name="no_note" value="1" />
change value to"0"
Sending "shipping address" to Pay Pal

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Aug 26, 2011 12:53 am


Post by DSTAngieB » Fri Jul 03, 2015 10:47 pm

Thank you for posting a fix to this. I just recently noticed that it wasn't populating the shipping address as well which was causing my customers issues when they attempted to check out.

I will try this!
THANKS!

New member

Posts

Joined
Mon Oct 28, 2013 10:07 pm

Post by bhraqnet » Sat Jul 04, 2015 6:16 am

Thanks you very much Lx.

Active Member

Posts

Joined
Thu Dec 26, 2013 11:16 pm

Post by minikits » Mon Jul 13, 2015 2:19 pm

Hi we are using OC2.0.3.1 as cannot fix the problem of the address data transfer to paypal. Its a major problem for us with overseas customers, as Paypal does not know what country they are from so they are not getting charged the correct Paypal fee.

We have tried changing the pp-standard.tpl code to <input type="hidden" name="no_shipping" value="0" /> but it has not worked for us.

New member

Posts

Joined
Tue Nov 06, 2012 2:58 am

Post by minikits » Mon Jul 13, 2015 2:36 pm

Here is some more information that others might find useful for the same problem into the future.

For the Paypal variables codes https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?c ... ut-outside

and for variable for checkout pages https://developer.paypal.com/webapps/de ... 8A6HI0J0VU

New member

Posts

Joined
Tue Nov 06, 2012 2:58 am

Post by bhraqnet » Fri Jul 17, 2015 4:15 am

If you have a site's Theme
Altered value in the theme

public/catalog/view/myTheme/template/payment/pp_standard.tpl
Last edited by bhraqnet on Sat Jul 18, 2015 8:10 pm, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Thu Dec 26, 2013 11:16 pm

Post by minikits » Sat Jul 18, 2015 8:27 am

Yes thanks I only found this after as I had the same template also in my custom theme so deleted one of them to make it work.

New member

Posts

Joined
Tue Nov 06, 2012 2:58 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests