Post by nuno » Sat Jan 17, 2015 7:09 pm

Hello, guys,

I am getting the following error when trying to update orders:

SyntaxError: JSON Parse error: Unexpected EOF
OK

Would you happen to have an idea on how to solve this issue? I am currently using Opencast 2.0.1.1, any help would be welcome.

Thank you

Newbie

Posts

Joined
Mon Apr 07, 2014 5:15 am

Post by opencarthow.com » Sat Jan 17, 2015 7:48 pm

nuno wrote:Hello, guys,

I am getting the following error when trying to update orders:

SyntaxError: JSON Parse error: Unexpected EOF
OK

Would you happen to have an idea on how to solve this issue? I am currently using Opencast 2.0.1.1, any help would be welcome.

Thank you
Hi,
You can follow this solution to fix it.

Our free extensions:
Advanced Layout System, Display Raw Product Description in Product List, Minimum Order Amount Requirement, Add to Wish List Redirect for Anonymous Customer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 28, 2014 10:41 am


Post by nuno » Sat Jan 17, 2015 11:01 pm

Wow!! Thank you, opencarthow.com, you just saved my day :D

Newbie

Posts

Joined
Mon Apr 07, 2014 5:15 am

Post by opencarthow.com » Sun Jan 18, 2015 1:09 am

nuno wrote:Wow!! Thank you, opencarthow.com, you just saved my day :D
Glad to hear that you figurred out the problem :)

Our free extensions:
Advanced Layout System, Display Raw Product Description in Product List, Minimum Order Amount Requirement, Add to Wish List Redirect for Anonymous Customer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 28, 2014 10:41 am


Post by AlphaAlpha » Thu Feb 05, 2015 6:23 pm

Hello,
excuse me btt the link you suggested is no longer available, could you be so kind to send the new link or publish the solution ?

Thank you very much

Tiziano

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 24, 2014 10:30 pm

Post by viethemes » Thu Feb 05, 2015 9:12 pm

AlphaAlpha wrote:Hello,
excuse me btt the link you suggested is no longer available, could you be so kind to send the new link or publish the solution ?

Thank you very much

Tiziano
Is your site in the Maintenance Mode? If it is, you should disable it and check the problem again.

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by AlphaAlpha » Thu Feb 05, 2015 10:25 pm

No it is not in Maintenace Mode but the problem is that the link suggested is not available, if you try to click on it, you receive a link error.

thanks

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 24, 2014 10:30 pm

Post by viethemes » Thu Feb 05, 2015 11:14 pm

AlphaAlpha wrote:No it is not in Maintenace Mode but the problem is that the link suggested is not available, if you try to click on it, you receive a link error.

thanks
May the problem relates to your server. Could you provide your site url, a admin account and a FTP account via PM, so I can take a look at it closer?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fido-x » Fri Feb 06, 2015 8:50 am

opencarthow.com wrote:
nuno wrote:Hello, guys,

I am getting the following error when trying to update orders:

SyntaxError: JSON Parse error: Unexpected EOF
OK

Would you happen to have an idea on how to solve this issue? I am currently using Opencast 2.0.1.1, any help would be welcome.

Thank you
Hi,
You can follow this solution to fix it.
@ viethemes: The link in the above quote is the one that AlphaAlpha was referring to.

Image
Modules for OpenCart 2.3.0.2
Homepage Module [Free - since OpenCart 0.7.7]
Multistore Extensions
Store Manager Multi-Vendor/Multi-Store management tool

If you're not living on the edge ... you're taking up too much space!


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 28, 2008 1:09 am
Location - Tasmania, Australia

Post by viethemes » Fri Feb 06, 2015 10:16 am

Yes, I see the link is not available. So I'm trying to help him to fix it :)

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fido-x » Fri Feb 06, 2015 4:21 pm

Under the "Options" tab in the store settings, there are three settings for order statuses. They are:
  • Order Status (the default status applied to orders)
    Processing Order Status (multiple selection)
    Complete Order Status (multiple selection)
When you update an order's history, you must use an order status that you have selected, either from the "Processing Order Status" list, or from the "Complete Order Status" list.

If you update to an order status that has not been selected, you will get a JSON error.

Image
Modules for OpenCart 2.3.0.2
Homepage Module [Free - since OpenCart 0.7.7]
Multistore Extensions
Store Manager Multi-Vendor/Multi-Store management tool

If you're not living on the edge ... you're taking up too much space!


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Jun 28, 2008 1:09 am
Location - Tasmania, Australia

Post by AlphaAlpha » Sat Feb 07, 2015 4:43 am

All the three settings are properly set and the result is still the same.

Any possibility that the problem could be the server where I use to test the OC web site before to publish in the right domain ?

I use altervista.org for testing

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 24, 2014 10:30 pm

Post by gbisqit » Wed Mar 11, 2015 10:29 am

New link
http://www.viethemes.com/how-to-fix-err ... pencart-2/

1. Disable the Maintenance Mode in admin > System > Stores > Your store > tab Server.

2. Go to Admin > System > Users > API > Create new API account.

3. Go to Admin > System > Settings > Edit your store > Select tab Option > Checkout section > set API User to the created account.

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 18, 2011 3:41 pm
Location - Encino, CA

Post by conticreative » Wed May 20, 2015 6:34 am

I am having this very error, but at checkout. I used to have the error when managing orders but thanks to a post in this thread I created a new API key and that solved that problem.

However, when I try to checkout right when the account is being created I get this:

Code: Select all

SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data

OK

<b>Notice</b>: Undefined variable: format in <b>/home/livelaughlove/public_html/system/modification/catalog/model/account/customer.php</b> on line <b>124</b>[] 
</snip>
NOTE: the error message goes on and on and looks like a JSON page full of addresses, zip codes, etc. Be happy to publish it if necessary.

What happens then is that the account is created, but the checkout page doesn't respond anymore. If I then login and checkout again, the checkout works fine, but this is clearly too convoluted for a regular customer to go through. The big error popup is going to scare everyone away.

Incidentally, if I checkout as guest, everything works fine.

I hope to find a solution for this. We are about to lunch but we can't until the checkout is fixed.

Newbie

Posts

Joined
Sat Apr 25, 2015 5:23 am

Post by jan499 » Sat Jun 27, 2015 8:16 pm

The solution for me was to edit the etc/hosts file. Just add this:

wget www.yourdomain.com
curl www.yourdomain.com
telnet 0 80

Newbie

Posts

Joined
Sun Aug 18, 2013 4:53 am

Post by nick5000 » Sun Jul 05, 2015 12:53 pm

jan499 wrote:The solution for me was to edit the etc/hosts file. Just add this:

wget http://www.yourdomain.com
curl http://www.yourdomain.com
telnet 0 80
This doesn't look like a correct format for hosts file. What did you write exactly?

New member

Posts

Joined
Fri Apr 13, 2012 2:25 pm

Post by cargogirl » Fri Jul 17, 2015 12:03 pm

gbisqit wrote:New link
http://www.viethemes.com/how-to-fix-err ... pencart-2/

1. Disable the Maintenance Mode in admin > System > Stores > Your store > tab Server.

2. Go to Admin > System > Users > API > Create new API account.

3. Go to Admin > System > Settings > Edit your store > Select tab Option > Checkout section > set API User to the created account.
This Worked for me - THANK YOU

ADG - Design, Development and Hosting in Australia


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Aug 23, 2013 2:11 pm

Post by shedloads » Tue Nov 24, 2015 2:20 pm

gbisqit wrote:
New link
http://www.viethemes.com/how-to-fix-err ... pencart-2/

1. Disable the Maintenance Mode in admin > System > Stores > Your store > tab Server.

2. Go to Admin > System > Users > API > Create new API account.

3. Go to Admin > System > Settings > Edit your store > Select tab Option > Checkout section > set API User to the created account.

This seems to work for ME too..........
Thanks

Bill

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 03, 2014 3:10 am

Post by mmarkoo » Mon Oct 31, 2016 7:39 pm

Thank You gbisqit

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 22, 2015 12:03 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests