Post by DjMG » Sun Jan 04, 2015 6:25 pm

Hello!

Although i did not make any major changes to my webshop (or server), my front end of opencart remains blank.
The admin backend works very well and flawlessly.

What could possibly be wrong?
Is there any debug mode so i can check if there are files missing?
The URL is: http://shop.metallschmiede.at

Thank you for your kind help!
Regards

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by uksitebuilder » Sun Jan 04, 2015 7:10 pm

Please check your error logs in admin - System - Error Logs

Please also upload the default OpenCart index.php file

ImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by DjMG » Mon Jan 05, 2015 6:50 pm

The opencart software currently runs on 1.5.6.1, if that is important for you to know.
The errorlog tells me the following

Code: Select all

2014-01-13 13:39:07 - PHP Notice:  Error: Could not load language module/german! in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/system/library/language.php on line 39
2014-01-13 13:40:54 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 180
2014-01-13 13:40:54 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 181
2014-01-13 13:40:54 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 184
2014-01-13 13:40:54 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 185
2014-01-13 13:40:54 - PHP Notice:  Error: Could not load language ! in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/system/library/language.php on line 39
2014-01-13 13:40:55 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 180
2014-01-13 13:40:55 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 181
2014-01-13 13:40:55 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 184
2014-01-13 13:40:55 - PHP Notice:  Undefined index: en in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 185
2014-01-13 13:40:55 - PHP Notice:  Error: Could not load language ! in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/system/library/language.php on line 39
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250
2014-03-12 13:53:06 - PHP Notice:  Undefined index: bgr_image in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/admin/view/template/module/styler.tpl on line 250

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by DjMG » Wed Jan 07, 2015 3:38 pm

Any ideas?

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by pprmkr » Wed Jan 07, 2015 5:02 pm

Last error recorded 2014-03-12

On System - Settings - tab Server, is Log Errors: Yes ?
Are language files present in catalog/language/english and all other installed languages ?
Tried default theme ?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by Selective555 » Wed Jan 07, 2015 10:46 pm

It looks to me like you added an index file to the root directory, that shouldn't be there.

The only index file that should be in your shop's root directory should be index.php

I created a MOD, take a look at it ---> Latest News/Messages Scroll Across Top Of Shop (MOD)


Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 26, 2014 1:29 pm

Post by Selective555 » Wed Jan 07, 2015 10:52 pm

Well... this subdirectory
http://shop.metallschmiede.at
should be at this location
http://www.metallschmiede.at/shop
but it returns that there is no such folder.

So... either you have the name wrong, or you put it in the wrong place.

I created a MOD, take a look at it ---> Latest News/Messages Scroll Across Top Of Shop (MOD)


Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 26, 2014 1:29 pm

Post by DjMG » Sat Jan 10, 2015 4:11 pm

I just uploaded the standard index.php file + the language folder + german language folder "de_DE"
The error log is switched on. The directory hasn't changed in months, so this won't be the problem @Selective555
Changing to default theme doesn't change anything.

So the current errorlog says:
2015-01-10 8:02:38 - PHP Notice: Undefined index: de in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 181
2015-01-10 8:02:38 - PHP Notice: Undefined index: de in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 184
2015-01-10 8:02:38 - PHP Notice: Undefined index: de in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/index.php on line 185
2015-01-10 8:02:38 - PHP Notice: Error: Could not load language ! in /var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/system/library/language.php on line 39
Seems something is wrong with languages, but i dont know what exactly :(

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by melbagnato » Sat Jan 10, 2015 5:41 pm

Hi DjMG,

it looks like this might be a misconfigured "config.php" file. Can you take a look at the value for the "DIR_LANGUAGE" variable and see if it is correct ?

If it is and you are still having issues, PM me your details and I'll fix it for you.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by DjMG » Sun Jan 11, 2015 8:42 pm

This line says the following:
define('DIR_LANGUAGE', '/var/www/vhosts/metallschmiede.at/shop.metallschmiede.at/catalog/language/');
In this folder there are subfolders called "english" and "de_DE"

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by melbagnato » Sun Jan 11, 2015 9:14 pm

When you added your language, did you use the following values:

Code: Select all

Language Name:  Deutsch
Code:			  de
Locale:			de_DE.UTF-8,de_DE,de-de,german
Image:			 de.png
Directory:		de_DE
Filename:		 de_DE
Status:			Enabled
SortOrder:		1
If you want me to take look PM me some details for me to log in and I'll make sure it's set up right.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by DjMG » Mon Jan 12, 2015 4:22 pm

Yes these are the exact values from the language area in the backend. See the attached screenshot

Attachments

Unbenannt.JPG

Unbenannt.JPG (57.74 KiB) Viewed 2118 times


Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by melbagnato » Mon Jan 12, 2015 7:09 pm

Am happy to log in to take a look. Outside of that it's quite difficult to give many other suggestions.

Can you try the following:

Set your “Output Compression Level” to 0 in the System > Settings > Server tab.
Then open php.ini and add code below:
display_errors = 1;
error_reporting = E_ALL;
log_errors = 1;

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by DjMG » Wed Jan 14, 2015 12:39 am

Mel, i did both of your suggestion but with no positive outcome.

I wrote you a PM but you did not answer.
Could you please contact me via Email: djmg@gmx.net ?

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 04, 2015 6:15 pm

Post by melbagnato » Wed Jan 14, 2015 11:31 am

Hi DjMG,

sorry for not being as fast as you need, but I try to prioritise my work based upon client urgency, free v paid and time/effort to fix, access to systems.

The easiest way for me to ascertain what is causing your issue is to get access to your site. Whilst I understand that this seems risky, if you read through the hundreds of fixes that I have provided people over the years not one has complained.

Can I ask that you PM me some details and I will take a look to find the fix. It's much faster than going backwards and forwards with suggestions for you to try. It will also bump you higher up my urgency list.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by melbagnato » Sun Jan 18, 2015 9:06 pm

Solved. The error log was misleading, as it was for another error.

The issue here was that the host hadn't configured encryption on the server using the same library as what OpenCart needs. I modified the encryption.php file in the system directory with new code that worked.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests