Post by IainMac1000 » Fri May 14, 2021 8:52 pm

Hi,
Any help greatly received with my issue detailed below.

1. Under the the product->data tab, I set the Quantity to 0, and set the Out of Stock status to "Made to Order"
2. When then placing an order the item correctly displays availability as "Made to Order".
3. However, when I place the item in the cart and click checkout... It is highlighted in red "Products marked with *** are not available in the desirec quantity or not in stock".

I want customers to be able to order this item as it is a custom, hand made and therefore "made to order"

Regards,
Iain.....

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 16, 2019 4:24 pm

Post by straightlight » Fri May 14, 2021 10:45 pm

OC version.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by IainMac1000 » Fri May 14, 2021 11:35 pm

Hi there,

Thankyou for your reply, but I'm pretty new to OpenCart, so do not understand what you are trying to say.

Regards,
Iain....

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 16, 2019 4:24 pm

Post by OSWorX » Sat May 15, 2021 12:40 am

IainMac1000 wrote:
Fri May 14, 2021 11:35 pm
Thankyou for your reply, but I'm pretty new to OpenCart, so do not understand what you are trying to say.
He means, that you are not following the forum rules: viewtopic.php?f=176&t=200480
One of the most asked questions is .. which OpenCart version are you using?!

Sure you understand now.

Regarding the second "problem": simply define the system setting "Show if product out of stock" (or similiar) to no.

p.s.: the OpenCart version does no really matter here, because these settings exist since 1.3.x

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by OSWorX » Sat May 15, 2021 12:41 am

straightlight wrote:
Fri May 14, 2021 10:45 pm
OC version.
Does no matter, read this: viewtopic.php?f=190&t=223750&p=820959#p820959

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by straightlight » Sat May 15, 2021 12:55 am

OSWorX wrote:
Sat May 15, 2021 12:41 am
straightlight wrote:
Fri May 14, 2021 10:45 pm
OC version.
Does no matter, read this: viewtopic.php?f=190&t=223750&p=820959#p820959
It still does while the question has not yet been answered.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by by mona » Sat May 15, 2021 1:41 am

Hi Iain,
Welcome to Opencart

You will find your OC version at the base of every admin page.
In order to get the best out of this forum it is advisable to always note your OC version as the answers can very often differ depending on the version.

Please see the screenshot to check you have the correct settings in SYSTEM => Settings => Options tab as OSWorX has suggested.
Screen-Shot-2021-05-14-at-18.25.32.jpg

Screen-Shot-2021-05-14-at-18.25.32.jpg (267.56 KiB) Viewed 256 times

It is etiquette on the forum to add [SOLVED] to the title once it is.

If it is not resolved, please assist us by noting your OC version, any extensions / themes that may effect the issue - A link to your site will probably help, as will a list of the steps / settings you have in words or screenshots
Thanks

DISCLAIMER:
You should not modify core files .. if you would like to donate a cup of coffee I will write it in a modification for you.


Spinning Social : Links : Menus : Payments : Socials : Ads : Screen Backgrounds : Galleries : Headers : Banners : Promos


Active Member

Posts

Joined
Mon Jun 10, 2019 9:31 am

Post by OSWorX » Sat May 15, 2021 2:12 am

straightlight wrote:
Sat May 15, 2021 12:55 am
OSWorX wrote:
Sat May 15, 2021 12:41 am
straightlight wrote:
Fri May 14, 2021 10:45 pm
OC version.
Does no matter, read this: viewtopic.php?f=190&t=223750&p=820959#p820959
It still does while the question has not yet been answered.
Guess you need new classes?

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by paulfeakins » Mon May 17, 2021 6:20 pm

OSWorX wrote:
Sat May 15, 2021 2:12 am
Guess you need new classes?
Guess you mean glasses? :crazy:

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by OSWorX » Mon May 17, 2021 8:33 pm

paulfeakins wrote:
Mon May 17, 2021 6:20 pm
OSWorX wrote:
Sat May 15, 2021 2:12 am
Guess you need new classes?
Guess you mean glasses? :crazy:
Yeah .. but finally I think both ..

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by IainMac1000 » Mon May 17, 2021 10:32 pm

Thanks OSWorX .... I set the System Setting -> Option ->"Stock Checkout" to YES and it no works as it should. Most appreciated

For Info: As I posted under the OC 2.x General forum I assumed that my exact version would not be required - it is 2.1.0.2

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 16, 2019 4:24 pm

Post by IainMac1000 » Mon May 17, 2021 10:37 pm

How do I mark post as fixed??

OC 2.1.0.2

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 16, 2019 4:24 pm

Post by by mona » Mon May 17, 2021 11:01 pm

IainMac1000 wrote:
Mon May 17, 2021 10:37 pm
How do I mark post as fixed??
Glad it is fixed
You edit the title of the post and add [SOLVED] - usually at the front

DISCLAIMER:
You should not modify core files .. if you would like to donate a cup of coffee I will write it in a modification for you.


Spinning Social : Links : Menus : Payments : Socials : Ads : Screen Backgrounds : Galleries : Headers : Banners : Promos


Active Member

Posts

Joined
Mon Jun 10, 2019 9:31 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests