Post by shiningstars » Fri Mar 09, 2012 8:04 pm

Hi, I just upgraded my site today but now when I try to view orders in admin it comes up with this:

Notice: Error: Table 'shinings_oc1.oc_order_voucher' doesn't exist
Error No: 1146
SELECT * FROM oc_order_voucher WHERE order_id = '57' in /home2/shinings/public_html/system/database/mysql.php on line 49

I have read this thread and couldn't see the answer anywhere, sorry if I missed it (i'm a novice at all this). Please can someone tell me how to fix it (in simple terms!). Many thanks,
Last edited by i2Paq on Fri Mar 09, 2012 9:15 pm, edited 1 time in total.
Reason: split, renamed and moved

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by shiningstars » Fri Mar 09, 2012 8:07 pm

Also when I check out, I get this:

Notice: Error: Table 'shinings_oc1.oc_tax_rate_to_customer_group' doesn't exist
Error No: 1146
SELECT tr2.tax_rate_id, tr2.name, tr2.rate, tr2.type, tr1.priority FROM oc_tax_rule tr1 LEFT JOIN oc_tax_rate tr2 ON (tr1.tax_rate_id = tr2.tax_rate_id) INNER JOIN oc_tax_rate_to_customer_group tr2cg ON (tr2.tax_rate_id = tr2cg.tax_rate_id) LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr2.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id) LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr2.geo_zone_id = gz.geo_zone_id) WHERE tr1.tax_class_id = '0' AND tr1.based = 'shipping' AND tr2cg.customer_group_id = '8' AND z2gz.country_id = '222' AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '3558') ORDER BY tr1.priority ASC in /home2/shinings/public_html/system/database/mysql.php on line 49

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by shiningstars » Fri Mar 09, 2012 8:34 pm

I decided to go back to previous version but now my website doesn't work at all :( All I get is this:

Error: Unknown column 'tr.tax_class_id' in 'field list'
Error No: 1054
SELECT tr.tax_class_id, tr.rate, tr.description, tr.priority FROM oc_tax_rate tr LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id) LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr.geo_zone_id = gz.geo_zone_id) WHERE (z2gz.country_id = '0' OR z2gz.country_id = '222') AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '3558') ORDER BY tr.priority ASC

Please can someone help

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by AvanOsch » Fri Mar 09, 2012 8:41 pm

shiningstars wrote:I decided to go back to previous version but now my website doesn't work at all
Seems to me, you didn't read the update manual, and messed up miserably...
In the future, make a backup before updating, and don't test your update on a live site!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 03, 2011 9:17 pm

Post by shiningstars » Fri Mar 09, 2012 8:49 pm

Thanks AvanOsch that's really helpful :-X
Actually I did make a back up ::)

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by AvanOsch » Fri Mar 09, 2012 8:52 pm

shiningstars wrote:Thanks AvanOsch that's really helpful :-X
Actually I did make a back up ::)
If you made a proper backup (that is Files AND Database), you should have no troubles at all.
So what's the problem?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 03, 2011 9:17 pm

Post by AvanOsch » Fri Mar 09, 2012 9:09 pm

shiningstars wrote:Notice: Error: Table 'shinings_oc1.oc_tax_rate_to_customer_group' doesn't exist
Error No: 1146.......
What/how did you update?
I'm no expert myself, but I don't see how oc_tax_rate_* could be queried...
The oc_ prefix is only used in the installation/update sql files...

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 03, 2011 9:17 pm

Post by shiningstars » Fri Mar 09, 2012 9:18 pm

I upgraded through My OpenCart Installatron. When I restored I did it through there and it didn't work.

I have now restored the files by going into backups in My OpenCart and that has done the job.

Don't think I will bother trying to upgrade again!!! :D

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by Qphoria » Fri Mar 09, 2012 11:43 pm

From what version ?

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by i2Paq » Fri Mar 09, 2012 11:56 pm

shiningstars wrote:I upgraded through My OpenCart Installatron.
That is not an upgrade but a clean install!

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by JAY6390 » Sat Mar 10, 2012 1:43 am

i2Paq wrote:That is not an upgrade but a clean install!
Upgrades are run through the install folder :)

ImageImageImage

SEO MEGA KIT PLUS - Get your site ranking higher in the search engines
Better Product SEO URL's - Perfectly structured product links
SEO URL's Route Editor PRO - Make ANY url on your site have clean keywords - even third party extensions (remove index.php)


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by Qphoria » Sat Mar 10, 2012 4:21 am

JAY6390 wrote:
i2Paq wrote:That is not an upgrade but a clean install!
Upgrades are run through the install folder :)
He said "installatron" which is like fantastico or scriptaculous and likely overwrites config.php and admin/config.php
Which is why I keep asking daniel to change them to config.new.php so they don't overwrite, but he refuses.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Renato Frota » Sat Mar 10, 2012 6:31 am

Qphoria wrote:
JAY6390 wrote:
i2Paq wrote:That is not an upgrade but a clean install!
Upgrades are run through the install folder :)
He said "installatron" which is like fantastico or scriptaculous and likely overwrites config.php and admin/config.php
Which is why I keep asking daniel to change them to config.new.php so they don't overwrite, but he refuses.
+1 to config.new.php (or config.php.new, I think it's easier to "tab" through SSH)

New member

Posts

Joined
Wed Aug 31, 2011 1:21 pm

Post by shiningstars » Tue Mar 13, 2012 3:25 am

Qphoria wrote:From what version ?
From 1.5.1

I tried to do it by going into CPanel My Opencart. There is a section which says web applications and underneath is an icon which says upgrade opencart. I went through the steps on that to upgrade as it seemed straightforward enough :-[

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 24, 2011 10:03 pm

Post by wendy2009 » Tue Mar 13, 2012 11:08 am

ImageThat is not an upgrade but a clean install!

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 06, 2012 11:36 am

Post by disgruntled » Wed Mar 14, 2012 4:52 am

Has anyone been able to do a complete upgrade from 1.5.1.3 to 1.5.2.1 on a live working shop? We do not think it's even possible. Someone prove me wrong please. We have been testing on a live test site with our original shop files and no matter what approach we take, the end result is destruction. Anyone have any ideas? None of the 1.5.1.3 templates work with 1.5.2?
Last edited by disgruntled on Wed Mar 14, 2012 5:28 am, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 14, 2012 4:31 am

Post by AvanOsch » Wed Mar 14, 2012 5:11 am

disgruntled wrote:Has anyone been able to do a complete upgrade from 1.5.3.1 to 1.5.2.1 on a live working shop?
I don't think so, as 1.5.3.1 is a long way from releasing... :laugh: (You're talking about a downgrade!)

I did an upgrade (from 1.5.1.3 ;) ) on my localhost just fine... (with some tinkering)
Any errors, or specifics you can give us?

[EDIT]
My 1.5.1.3 version was heavily modified. Even in the source, without vQMod...

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 03, 2011 9:17 pm

Post by disgruntled » Wed Mar 14, 2012 5:25 am


Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 14, 2012 4:31 am

Post by AvanOsch » Wed Mar 14, 2012 5:40 am

disgruntled wrote:go to http://xingbot.com/
I see.
Some variable names have changed (among which $text_cart --> $text_shopping_cart)
Also, some stuff in the stylesheet was changed.

Make sure you make the proper adjustments in your template files...
Especially the header.tpl, as you can see.

I always use kDiff3 to merge any changes.
It can compare 3 files (or complete folder structures) at once.
I put the new 1.5.2 next to the original 1.5.1.3, next to my changed 1.5.1.3
This way I can see the changes in the original files, the changes I have made, and thus the changes that have to be made to the new file.
I check every changed file this way (that is, changed between 1.5.2 and 1.5.1), and merge them into the "new merged" version when done.

It takes some running-through (no auto-merging or anything --> bad idea!), but I almost always get the job done...
Just my 2 cents...

[EDIT]
I presume you used the update script, which I believe is made for the default template only.
I don't see how they could take in account any changes to any templates someone might have installed...
The same goes for any installed Extensions...

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 03, 2011 9:17 pm

Post by disgruntled » Wed Mar 14, 2012 5:47 am

AvanOsch wrote:
disgruntled wrote:go to http://xingbot.com/
I see.
Some variable names have changed (among which $text_cart --> $text_shopping_cart)
Also, some stuff in the stylesheet was changed.
Appreciate it. Will give it a try.

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 14, 2012 4:31 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests