Post by peach_con » Sun Feb 13, 2011 12:39 am

Why my weight base shipping method does not shown even I already enabled?

When I only enabled weight base shipping method, when I ready to check out my order, system show me the error "there are no shipping method".

Could anyone please help me on this?
Thanks for your help.

Newbie

Posts

Joined
Sun Feb 13, 2011 12:28 am

Post by i2Paq » Sun Feb 13, 2011 7:43 pm

Make sure that your GEO-zones and Shipping-zones are setup correctly.

Also make sure you have entered the weight of the products correctly and that System -> Localization -> Weight Classes are the same as used in the Products.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by oc5 » Sun Feb 13, 2011 11:18 pm

Hi, sorry for hijacking the post here as i'm facing the same problem, i've already add the Geo zone & set the KG as the default weight, but ater i added an product with weight 2kg in the data field. it doest appear anything on the shop or even added to the cart & checked out till confirm order, also never show up.

I disable all the shipping method except "Weight Based Shipping" , when checkout, it written "Error: No Shipping options are available. Please contact us for assistance!"

but i need the product to be calculate in weight base basis.
Need help seriously, Thank in advance.

oc5
New member

Posts

Joined
Fri Jan 07, 2011 7:50 pm

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by oc5 » Mon Feb 14, 2011 1:32 am

Finally i got my GeoZone done & work well :), i'm still wondering how to show the weight & dimension on the product that i had specified " Dimensions (L x W x H): 29.00 22.00 22.00 " & Weight: 2.00

oc5
New member

Posts

Joined
Fri Jan 07, 2011 7:50 pm

Post by dianacdiana » Fri Nov 11, 2011 7:35 pm

I have the same problem. I checked everything already. GeoZone is right USA all zone, Wight Class is in lb, I had a international zone which I had other zone beside the US but deleted it since I didn't know what was causing the problem with the wight based shipping.

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 11, 2011 7:34 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests