Post by davykong » Fri Dec 30, 2016 12:59 am

Hi all ,

I've just setup my opencart 2.3.0.2 on my localhost . when I try to test the paypal standard payment which is original one in opencart , not other add on .

It was success to pay with credit card to my PayPal account , but , after the payment and return to cart , the order dose NOT shown in my members history , even in admin page , the order which pay by paypal standard payment was missing .

I've try to pay with other method like bank transfer , that was no problem , the order can show in members history either admin page .

Anyone have this problem ? Anyone can help me ?

Is that the localhost problem ?

Help ! Help ! Help !

Thank you very much .

New member

Posts

Joined
Thu Dec 29, 2016 10:39 am

Post by ashap » Thu Jan 05, 2017 8:16 pm

order will create after success payment
paypal need a callback url
if you use localhost
callback not going in you site

localhost is you problem

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 14, 2014 2:08 pm

Post by whispers » Fri Jan 06, 2017 4:47 pm

I have this problem too, the orders end up in Missing Orders. I can't find any answers, did you have any luck?

Newbie

Posts

Joined
Mon Dec 19, 2016 1:27 am

Post by kjshier » Sun Jan 08, 2017 8:35 am

Same here,
Fresh clean installation of 2.3.0.2.
All orders are going to missing.
I'm no novice to OpenCart, been with it a few years.
All my admin settings are correctly set up in store Admin settings and within PayPal Pro iframe regarding order status.
I have tried with and without IPN setup just in case that was the cause.
I've tried with and without SEO url's and with and without SSL setup.
Completely exhausted my options.
Can anyone help?

Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 30, 2014 5:29 pm
Location - South Wales UK

Post by davykong » Mon Jan 09, 2017 1:01 pm

to all have same problem , as ashap said ,it seems the localhost is the problem , I've been register for web hosting , and tested paypal standard payment , it's work , the oder(s) are show on members history either admin page .

I think we should aware .....

1. paypal standard payment need callback from paypal after success payments
2. I've been change setting on paypal.com for the callback , after finished payment redirect to my website automatically .

after these setting change , it's work now .

New member

Posts

Joined
Thu Dec 29, 2016 10:39 am

Post by BikeTuna » Thu Jan 19, 2017 5:29 am

I am having the same problem with my site, but I do not understand the posted solution. Is there a guide to what has been said or a link to one?

Thank you

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 17, 2017 6:59 am

Post by kjshier » Wed Jan 25, 2017 6:10 pm

Still have the problem, payments are not being registered on opencart.
Checked the URL for the callback from PayPal and this is all setup correctly both sides.
IPN is fine, checked access, fine.
Checked httacess, fine.
Checked user access, fine,
checked security and ip api, fine

Run out of idea's..........

Can anyone help?
As stated above this is a fresh install of 2.3

Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 30, 2014 5:29 pm
Location - South Wales UK

Post by whispers » Thu Jan 26, 2017 9:54 pm

still same problem here and still no solution found :-( someone somewhere must be able to help!

Newbie

Posts

Joined
Mon Dec 19, 2016 1:27 am

Post by kjshier » Fri Feb 03, 2017 7:59 am

CRACKED IT!
I have SEO turned on for my site.

I setup my IPN URL in Paypal exactly matched to my OpenCart payments extension however every time I checked on PayPal the URL was converted in the transaction to an SEO type URL and ignoring all the PayPal settings I had entered.
I could see this in PayPal's "Instant Payment Notification (IPN) details" for a specific transaction.

I forced it to return to the correct place with an .htaccess redirect and it worked!

This is the line in my root .htaccess file:
Redirect /extension/payment/pp_pro_iframe/notify /index.php?route=extension/payment/pp_pro_iframe/notify

Hope this helps.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 30, 2014 5:29 pm
Location - South Wales UK
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests