Post by fokz8 » Wed Aug 19, 2015 2:20 am

Hello.

Could you give me some tips, how to manage the store, so that when new user registers himself, he receives registration confirmation on his mail, but so does a store owner?

Thank you very much!

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Wed Aug 19, 2015 11:16 pm

You can try to go to admin > System > Settings > edit your store > tab Option > set New Account Alert Mail to Yes.

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Thu Aug 20, 2015 8:51 pm

viethemes wrote:You can try to go to admin > System > Settings > edit your store > tab Option > set New Account Alert Mail to Yes.
i did that, but i get no mails. Do i set my mail at admin>system>settings>edit store>general tab>e-mail ?

I also dont get order confirmation, or a forgotten password. Clearly something wrong with mail but dunno what

Help pls

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 6:52 am

any1 please? im desperate and i need a solution quick

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by IP_CAM » Fri Aug 21, 2015 10:28 am

well, so make a picture of your Mail Admin Settings and show it here,
but dont forget to hide password and smtp Port Number on the image.
Anything else is esotheric numerology only.
Ernie

I am no longer active at the OC Forum, to reach me, contact: jti@jacob.ch
My latest free Opencart LIGHT 1.5.6.5 Source is available on demand: http://www.opencart.li/dark/
900+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up, on the
world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 5:47 pm

Image

It's pretty much empty there. But i've contacted a friend of mine and he also has everything empty in there and his works just fine.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by IP_CAM » Fri Aug 21, 2015 6:58 pm

I assume, this setting exists, to be filled with some data, otherwise, it would not be required.
Ernie
http://docs.opencart.com/system/setting/mail/

I am no longer active at the OC Forum, to reach me, contact: jti@jacob.ch
My latest free Opencart LIGHT 1.5.6.5 Source is available on demand: http://www.opencart.li/dark/
900+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up, on the
world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 7:14 pm

IP_CAM wrote:I assume, this setting exists, to be filled with some data, otherwise, it would not be required.
Ernie
http://docs.opencart.com/system/setting/mail/
Already tried mail or smtp. Nothing works

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Fri Aug 21, 2015 10:39 pm

Could you attached screenshot of settings page again, so we can take a look at it closer?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 12:36 am

Image

aynthing else?

As i've said before. a friend of mine told me and he also gave me login to his store. He doesn't have anything written under "Mailt" Its all blank except for PORT:25 and TIMEOUT:5 and his mails work just fine.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 6:01 pm

anyone?

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Sat Aug 22, 2015 6:24 pm

It depends on your hosting too.
Could you take a screenshot about mail settings like this image http://s4.postimg.org/8gnkiij2l/Capture.jpg?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 6:54 pm

viethemes wrote:It depends on your hosting too.
Could you take a screenshot about mail settings like this image http://s4.postimg.org/8gnkiij2l/Capture.jpg?
well i have already posted this image above an i haven't changed anything about it.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Sat Aug 22, 2015 9:52 pm

You can try to follow this guide to set up SMTP for mail settings http://ihatephp.blogspot.com/2012/07/ho ... il-in.html.

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 10:07 pm

When i try to set up the SMTP like the tutorial you posted, i get the following error..

Code: Select all

Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 168Warning: fsockopen(): unable to connect to :587 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 168Notice: Error: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (0) in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 171
I've literally tried everything. I'm about to give up

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sun Aug 23, 2015 3:39 am

Found this ---> https://github.com/opencart/opencart/issues/2887

Replace'd all hosts with hostname. Still not working.

PLEASE PLEASE PLEASE HELP ME

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sun Aug 23, 2015 5:15 am

MANAGED TO FIX THE REGISTER NOTIFICATION.

If any1 encounters same problem. I'm using STMP mail method, and i copied this ---> https://github.com/opencart/opencart/bl ... y/mail.php code to my system/library/mailphp

BUT STILL DOESN'T WORK ON ORDERS =\

ANY IDEAS?

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests