Post by oc-hastings » Thu Dec 17, 2020 1:18 am

Hi Forum

I've just upgraded from version 1.5 to version 2.3.0.2.
I'm running PHP 7.1.33.

When I go to Home / Stores / Settings the Save icon is disabled.

I have been able to save the User Group > Top Administrator roles successfully.

Would be very grateful for any suggestions to troubleshoot.

Thank you

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by grgr » Thu Dec 17, 2020 10:35 am

It is something to do with the county selection in the Local tab.

-
Image Image Image Image
VIEW ALL EXTENSIONS * EXTENSION SUPPORT * WEBSITE * CUSTOM REQUESTS


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 28, 2011 4:08 pm
Location - UK

Post by oc-hastings » Thu Dec 17, 2020 7:18 pm

Hmm. Perhaps.
I have so many warnings and notices as result of the upgrade / migration to the new server I think I'll focus on clearing some of those down first.
(I went into Home / Stores / Settings in order to turn off the errors and got sidetracked by the fact I couldn't save!)

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by OSWorX » Thu Dec 17, 2020 7:55 pm

I suggest to install a fresh new instance of OpenCart 2.3.0.2 in a subfolder.
Then check the database of the updated store and adjust if required.
After that, copy the tables to the new instance via phpMyAdmin.
If all done and all checks are successful, you can either point the store to that subfolder or backup the original and copy the files to the former original folder (after you have cleared and deleted everything inside).

Doing so will need a few minutes, but will help you to not waste time in searching what goes wrong.

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by oc-hastings » Thu Dec 17, 2020 9:13 pm

Thanks. I think I follow.

I had decided I would create a new subdomain and run a fresh install and compare my config.php and /admin/config.php files.
And Yes as you suggest I can compare databases too.

I think you're suggesting I move the updated site step by step into the fresh install?

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by oc-hastings » Thu Dec 17, 2020 9:23 pm

What's the recommended latest PHP version for OC v.2.0.3.2?

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by OSWorX » Thu Dec 17, 2020 10:05 pm

oc-hastings wrote:
Thu Dec 17, 2020 9:23 pm
What's the recommended latest PHP version for OC v.2.0.3.2?
See: https://www.opencart.com/index.php?rout ... load_id=47
And do not forget to install also the latest patch for this version: https://www.opencart.com/index.php?rout ... load_id=47
(Maybe there is more than this 1 package, I am using a self deployed package for my clients - can send you send that if you contact me).

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by oc-hastings » Thu Dec 17, 2020 10:23 pm

Thats Awesome. Thanks very very much.

https://www.opencart.com/index.php?rout ... load_id=47
Requirements say at least 5.4 so I'll presume 7.4 is fine until I experience otherwise.

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by OSWorX » Thu Dec 17, 2020 11:45 pm

oc-hastings wrote:
Thu Dec 17, 2020 10:23 pm
Requirements say at least 5.4 so I'll presume 7.4 is fine until I experience otherwise.
I would use php 7.3.x rather 7.4.x
But you can try ..

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by oc-hastings » Wed Dec 30, 2020 4:40 am

OSWorX wrote:
Thu Dec 17, 2020 7:55 pm
I suggest to install a fresh new instance of OpenCart 2.3.0.2 in a subfolder.
Then check the database of the updated store and adjust if required.
After that, copy the tables to the new instance via phpMyAdmin.
If all done and all checks are successful, you can either point the store to that subfolder or backup the original and copy the files to the former original folder (after you have cleared and deleted everything inside).

Doing so will need a few minutes, but will help you to not waste time in searching what goes wrong.
Thanks OSWorX.

I followed this advice and it solved my problem.
Thanks for spending the time to help me.

New member

Posts

Joined
Fri Jan 16, 2015 10:58 pm

Post by by mona » Wed Dec 30, 2020 5:37 am

oc-hastings wrote:
Wed Dec 30, 2020 4:40 am
Thanks OSWorX.

I followed this advice and it solved my problem.
Thanks for spending the time to help me.
:ok: Happy holidays to you
Please edit the title with [SOLVED] at the beginning to assist anyone searching for the same in the future
and thank you for taking the time to come back with resolved and to say thanks

DISCLAIMER:
You should not modify core files .. if you would like to donate a cup of coffee I will write it in a modification for you.


Spinning Social : Links : Menus : Payments : Socials : Ads : Screen Backgrounds : Galleries : Headers : Banners : Promos


Active Member

Posts

Joined
Mon Jun 10, 2019 9:31 am

Post by OSWorX » Wed Dec 30, 2020 6:10 am

oc-hastings wrote:
Wed Dec 30, 2020 4:40 am
Thanks OSWorX.

I followed this advice and it solved my problem.
Thanks for spending the time to help me.
Nothing to thank.
Important that it helped you and that it works now.
Stay healthy.

Full Stack Web Developer :: Dedicated OpenCart Development & Support DACH Region
Contact for Custom Work / Fast Support.


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests