Post by ChrisMbs » Fri Jan 04, 2019 8:20 pm

Hi,
As per heaps of other OpenCart users I have been reading, I do not see the image manager and comes up with error 'warning directory does not exist'.
Have gone through the config files and they both look fine (root and admin).
I see the images and thumbnails in both the frontend and backend but cannot add new ones or delete old ones as the image manager is throwing the error.
I did disable the error message to show the folder it is trying to find and the folder it is trying to find is correct and present!!!
I have just changed server, cPanel to cPanel.
Worked fine on the old cPanel server.
Both servers running PHP5.6 with the same extensions selected.
Config files (root and admin) image directory are both set to;
define('DIR_IMAGE', '/home/'cpanel-user-name'/public_html/image/');
Yes, cPanel username reference is replaced with the cPanel username and without the ''
'image' folder has the permissions set to 0755
Have been pulling my hair out all day trying to fix this!!!
Thanks in advance to anyone out there who would like to help.

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 04, 2019 8:01 pm

Post by xxvirusxx » Sat Jan 05, 2019 6:29 pm

image folder need to be 777, same as cache and catalog

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed | 2.3.0.2 Custom version


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by OSWorX » Sat Jan 05, 2019 8:29 pm

xxvirusxx wrote:
Sat Jan 05, 2019 6:29 pm
image folder need to be 777, same as cache and catalog
No, for sure NOT!
Stop posting such nonsens!
0755 is enough.

Forum Rules [en]: viewtopic.php?f=176&t=200480
Commercial Request: viewforum.php?f=88
Dedicated Support: https://dedicated.opencart.com/
Marketplace Support: https://www.opencart.com/index.php?rout ... rt/support
Documentation: http://docs.opencart.com/en-gb/extension/theme/

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by xxvirusxx » Sat Jan 05, 2019 8:32 pm

Then is a bug of installer....because install make 777

And I don't think is a security issue to have 777 just for folder image (not subfolders, and files)

My Extensions | OC 3.0.3.1, 3.0.2.0, 2.3.0.2 with bugs fixed | 2.3.0.2 Custom version


Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm

Post by oneandtencoffeecom » Wed Jan 09, 2019 11:39 am

I am having the same problem, definitely not a permissions thing. It worked fine a few months ago, I got away from working on the cart for a while. I returned to it yesterday and none of the images are showing and I can not access the directory though all the files are present on the server under the image directory.

I am using version 3.0.2.0
site is located at oneandtencoffee.com/shop
I am not using any mods or themes

Any help from you guys would be greatly appreciated


Posts

Joined
Sat Feb 17, 2018 11:38 am

Post by oneandtencoffeecom » Sun Jan 20, 2019 1:03 am

I found a guy on Fiverr that fixed it for $20


Posts

Joined
Sat Feb 17, 2018 11:38 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests