Post by jules_nz » Wed Nov 09, 2016 7:18 am

Hi
I am just trying to upgrade my shop from a 1.5.5.1 to the latest download, which I am having to do because the OMF Mobile site got a bit buggy and when I tried to uninstall it it totally killed my entire site :(


If I put in localhost (which never worked for me) I get an error that I don't have permissions for it and I can't even start the update

Code: Select all

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'XXXXXXX'@'localhost' (using password: YES) in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysql.php on line 7

Notice: Error: Could not make a database link using XXXXXXX@localhost in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysql.php on line 8

And if I put the correct host name in which has always worked it does connect fine and lets me start the upgrade, but then it fails with this errors

Code: Select all

SyntaxError: Unexpected token < in JSON at position 0 OK 
Warning: mysqli::mysqli(): (HY000/2005): Unknown MySQL server host 'mysql5.openhost.net.nz:3306' (1) in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysqli.php on line 7

Warning: DB\MySQLi::__construct(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysqli.php on line 10

Warning: DB\MySQLi::__construct(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysqli.php on line 10

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Error: <br />Error No: ' in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysqli.php:10 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db.php(9): DB\MySQLi->__construct('mysql5.openhost...', 'thesh_cl_shop2', 'XXXXXXX', 'XXXXXXX', '3306') #1 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/install/controller/startup/database.php(19): DB->__construct('mysqli', 'mysql5.openhost...', 'thesh_cl_shop2', 'XXXXXXX', 'XXXXXXX.', '3306') #2 [internal function]: ControllerStartupDatabase->index() #3 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/engine/action.php(51): call_user_func_array(Array, Array) #4 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/engine/front.php(34): Action->execute(Object(Registry)) #5 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/engine/front.php(19): Front->execute(Object(Action)) #6 /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/framework.php(103): Front->dispatch(Object(Actio in /var/www/vhosts/clockworks.co.nz/httpdocs/system/library/db/mysqli.php on line 10
I X'd out the username but I am confident they are correct, otherwise I wouldnt have started the upgrade

Any advice or help with be greatly appreciated

Regards
Julie

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm

Post by EvolveWebHosting » Wed Nov 09, 2016 7:36 am

Make sure you are typing in the credentials instead of copying / pasting which can cause extra spaces. Also, you may need to reset your database username password again. Sometimes the control panel doesn't update (I've seen it with cPanel).

Image
Shared Hosting for $12 for the first year. Use the code $12ANNUAL and choose annual term. Free transfers too!
Detailed guide on how to install Opencart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by jules_nz » Wed Nov 09, 2016 7:53 am

Thanks for your reply
There are definitely no spaces
I don't think the details are incorrect, otherwise it wouldn't even start the upgrade, right?
It gets to about 15% before it fails and gives the error message

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm

Post by jules_nz » Wed Nov 09, 2016 8:04 am

Should the DB_DRIVER be mysql or mysqli?

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm

Post by EvolveWebHosting » Wed Nov 09, 2016 12:54 pm

jules_nz wrote:Should the DB_DRIVER be mysql or mysqli?
mysqli

Image
Shared Hosting for $12 for the first year. Use the code $12ANNUAL and choose annual term. Free transfers too!
Detailed guide on how to install Opencart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by jules_nz » Fri Nov 11, 2016 4:14 am

I ended up solving it, the problem was I had the port in the hostname
I removed that and was able to do the upgrade, but sadly it was filled with errors
So I ended up installing a fresh copy of the new opencart and going through the database importing my data back bit by bit

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests