Post by bgdopus@gmail.com » Tue Mar 08, 2016 5:47 pm

Hello,
I am trying to add a language to my store, but I cannot add new language from the admin panel, because I don't have the language code in the drop down menu? even after I placed the folder in catalog/language ?

Could you give me some advises?


Posts

Joined
Mon Mar 07, 2016 11:35 pm

Post by wonderland » Fri Mar 11, 2016 5:15 am

Hello,

I'm having the same problem.

Official documentation states that it is enough to add language files in catalog->language in order for language to appear in front-end. But this doesn't seem to be true anymore in OC 2.2

New member

Posts

Joined
Wed Jun 15, 2011 8:25 pm

Post by moused72 » Sat Mar 12, 2016 11:08 am

There are a few changes in the language settings of version 2.2. You can download my language and found some changed or please send me your language, I"ll check and guide

http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=25785

demo add new language in admin: http://mousedstore.com/demo1/admin/inde ... guage_id=2

user and password: demo

18 extra positions FREE, Unlimit style color for default theme FREE, Vietnamese Language, vietxuangas.com.vn


Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 15, 2016 9:46 am

Post by hendrachristian » Sat Mar 12, 2016 6:13 pm

Same here. Was testing out OC 2.2 from a clean install and it fails on many areas, including this one: language options not available (drop down instead of text box). I tried inserting the code from DB and it does appear in Admin, but it fails on front end.

------------------------------------
Hendra
https://www.primanada.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Mar 23, 2015 4:34 pm
Location - Jakarta, Indonesia

Post by moused72 » Sun Mar 13, 2016 10:27 am

Must change file name:

Catalog/language/your_code_language/default.php to

Catalog/language/your_code_language/your_code_language.php


And

Admin/language/your_code_language/default.php to
Admin/language/your_code_language/your_code_language.php

Copy your_flag.png from image/flags/ to your language folder

That's fine

18 extra positions FREE, Unlimit style color for default theme FREE, Vietnamese Language, vietxuangas.com.vn


Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 15, 2016 9:46 am

Post by hendrachristian » Mon Mar 14, 2016 9:21 pm

moused72 wrote:Must change file name:

Catalog/language/your_code_language/default.php to

Catalog/language/your_code_language/your_code_language.php


And

Admin/language/your_code_language/default.php to
Admin/language/your_code_language/your_code_language.php

Copy your_flag.png from image/flags/ to your language folder

That's fine
Going to try that tomorrow. But I think it should be do-able from the Admin. The old ways of doing it (textbox) seems to be a more straight-forward way just like stated in the docs (http://docs.opencart.com/system/localisation/language/) which is not yet updated to the latest OC version way of doing it.

------------------------------------
Hendra
https://www.primanada.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Mar 23, 2015 4:34 pm
Location - Jakarta, Indonesia

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 15, 2016 9:46 am

Post by Adrien » Fri Mar 18, 2016 12:33 pm

moused72 wrote:Must change file name:

Catalog/language/your_code_language/default.php to

Catalog/language/your_code_language/your_code_language.php


And

Admin/language/your_code_language/default.php to
Admin/language/your_code_language/your_code_language.php

Copy your_flag.png from image/flags/ to your language folder

That's fine
This didn't quite work for me.
Yes, my language (en-us) is available in the drop down just fine. (admin and storefront) But the image does not show, only the alternate text 'English.' (so on the storefront, I have 'English English' and in admin I have a broken image placeholder followed by 'English')

I've checked the us.png and gb.png and the file permissions are the same. I've reloaded both pages several times. Somewhere, there should be a setting (used to be your_locale.php) but I can't seem to find it now. It's also been removed from the languages section on the admin side. You can no longer set all the options you used to be able to set prior to 2.2.0.

edit - FOUND IT!

The flag.png files only have country codes for names.
You need to match the file name to the full language code.

In my case I needed it to be: en-us.png, NOT us.png (as it existed in the flags directory)

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 29, 2015 5:36 am

Post by spemux » Thu Apr 28, 2016 8:00 pm

None of the suggestions above worked for me. Was it really necessary to change the language function? I am having difficulties installing Finnish language.

New member

Posts

Joined
Thu May 10, 2012 8:22 pm
Location - Scandinavia

Post by haiboc » Mon May 23, 2016 11:32 am

Instead of just placing language file to
/admin/language/[xx]/
/catalog/language/[xx]/


you need placing language file to
/admin/language/[xx]/
/catalog/language/[xx]/
/install/language/[xx]/

Newbie

Posts

Joined
Mon May 23, 2016 11:25 am

Post by coldrex » Fri Jul 01, 2016 1:37 am

spemux wrote:None of the suggestions above worked for me. Was it really necessary to change the language function? I am having difficulties installing Finnish language.
Same for me.

I uploaded all files, and noticed, that in the drop-down it shows the code not "Finnish" but "Finni".

So I changed the folde name to finni, and the language started to show.

But - NO LANGUAGE FLAG!

What is the problem with this 2.2. lang stuff? WHy cant change as if was before?

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Jun 07, 2012 10:05 pm

Post by magikcommerce » Tue Jul 05, 2016 5:47 pm

Does your language folder contains language flag image?
e.g catalog/language/en-gb/en-gb.png

Browse large collection of Premium OpenCart Themes


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 09, 2015 5:55 pm
Location - San Jose, CA

Post by haleks_lalekets » Wed Mar 22, 2017 12:05 pm

hello somebody here please help me, i have already instal ducth language pack and it work but in my home menu slide photo not display but in english version is running normaly, please tell me how to fix it, this is my website kaunangimport.com and you can see diference between english language and dutch language display


Posts

Joined
Mon Feb 13, 2017 1:14 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests