Post by Imass » Sat Jul 07, 2018 7:07 pm

Здравейте. Имаме запитване от клиент да интегрираме сайта му да извлича информация от поне 3 различни xml-и на разлини негови партньори.
Сайтовете за които правя ресърч са:
solytron.bg
it4profit.com
mostcomputers.bg

В началото се бях спрял на този екстеншън: https://www.opencart.com/index.php?rout ... l%20import

Но след като се свързах с разработчика и му показах струтурата на xml-ите на тези файлове, той каза че неговия екстеншън няма да ми свърши работа, защото той изисква xml-a да предоставя пълна информация за всеки продукт в структурата си, а xml-ите на тези сайтове са направени с препратки... вместо информацията за продукта има линкнат друг XML който я съдържа.

Та въпроса ми е... някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли подходящ екстеншън, който би ми свършил работа?

За сега само открих екстеншън специално разработен за solytron.bg който би ми свършил работа, но какво бих могъл да направя за другите сайтове?

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2017 10:08 pm

Post by simeon.emanuilov » Sun Aug 05, 2018 3:01 pm

Привет,

Поне от моята практика в подобни ситуации - трябва си custom решение и функционалност.
Един модул работи добре за единия доставчик, но за другия структурата на файла е различна и т.н....


New member

Posts

Joined
Thu Nov 24, 2016 7:58 pm


Post by mupcku » Mon Feb 04, 2019 12:12 am

Аз бих препоръчал няколко модула....като още в началото подчертая, че НАЙ-ГЪВКАВИЯ и мощен модул за такъв тип импорт и експорт е руският Автоматическая обработка прайс листов - https://opencartforum.com/files/file/81 ... ys-listov/
Работата с него не е лесна, администрацията изглежда, като писана за инжинери, но веднъж справите ли се с него - ще си решите много бъдещи проблеми и автоматизации, за които дори не сте предполагали!
Друг компромисен вариант в случая, който аз използвам в един от проектите ми е - https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=27350
Бях и все още съм доста приятно изненадан от леката и адекватната му работа! Зависи от изискванията ви, възможностите и времето ви!

New member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2017 8:12 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests