Post by slavib » Wed Aug 06, 2014 9:40 pm

Здравейте
някой знае ли как се прави когато на един продукт няма цена или цената е 0 да бъде блокиран бутона "поръчай"
т.е. не искам този продукт да може да се поръчва или да пише някъде "обадете ни се" или нищо да не пише
Last edited by slavib on Fri Jan 02, 2015 1:40 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Wed Sep 11, 2013 4:13 am

Post by mostly » Thu Aug 07, 2014 4:06 pm

Във файла catalog/controller/product/product.php

добавяш около ред 279:
$this->data['productQty'] = $product_info['quantity'];

след което във view-то на продукта просто ограничаваш бутона:

if($productQty == 0) {
........

Поздрави :)

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Feb 28, 2013 2:03 am

Post by xseon » Tue Sep 09, 2014 5:11 pm

mostly, дал си вариант за проверка на количеството, не на цената ;)

В случая трябва да се модифицират всички tpl файла на използвания шаблон, в които има бутон "Купи" и показването му да се постави под условие, като в примера по-долу:

файл: catalog\view\theme\default\template\product\product.tpl

Code: Select all

<div class="cart"<?php if ($price==0) { ?> style="display:none"<?php } ?>>
В този пример с продуктовата страница, ако цената на продукта е равна на 0, се скрива цялата секция за поръчване, сравняване или добавяне на продукта в списъка с желани продукти.

Deeper and Better Category Module
Mass Product Price Change
Unlimited hosting with free domain and all extras


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Dec 01, 2011 3:04 pm
Location - Bulgaria

Post by 3fo » Wed Oct 01, 2014 4:52 pm

А бихте ли казали на кой ред да се сложи кода, че не съм много на ясно.

3fo
Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 01, 2014 4:49 pm

Post by slavib » Thu Oct 30, 2014 3:09 am

Браво и на двамата - големи майстори сте - Благодаря
Точното място за product.tpl за текущата V2.000000000 е 316 ред

Code: Select all

<button type="button" id="button-cart" data-loading-text="<?php echo $text_loading; ?>" class="btn btn-primary btn-lg btn-block"><?php echo $button_cart; ?></button>
се заменя с

Code: Select all

 <button type="button" id="button-cart" data-loading-text="<?php echo $text_loading; ?>" class="btn btn-primary btn-lg btn-block" <?php if (filter_var($price, FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT)==0) { ?> style="display:none"  <?php } ?>  ><?php echo $button_cart; ?></button>
по този начин може да скриете които искате елементи при условие цена 0

Направих и този бутон, който при цена 0 пише CALL

Code: Select all

<button type="button" id="button-cart" data-loading-text="<?php echo $text_loading; ?>" class="btn btn-primary btn-lg btn-block"> <?php if (filter_var($price, FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT)==0) { echo "CALL"; }else{ echo $button_cart;} ?>  </button>
Може ли да ми кажете сега как да направя така че когато цената е 0 да ме изпраща на страницата за контакти.
index.php?route=information/contact

същото трябва да направя и на 129 ред на categoy.tpl

Code: Select all

<button type="button" onclick="cart.add('<?php echo $product['product_id']; ?>');"><i class="fa fa-shopping-cart"></i> <span class="hidden-xs hidden-sm hidden-md"><?php echo $button_cart; ?></span></button>
ще се радвам ако ми помогнете

New member

Posts

Joined
Wed Sep 11, 2013 4:13 am

Post by slavib » Fri Jan 02, 2015 1:38 am

Ето го модулът - работи идеално
http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=39

New member

Posts

Joined
Wed Sep 11, 2013 4:13 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests