Post by elhichko » Sat Apr 12, 2014 1:32 pm

Привет,миграция от Version 1.5.1.3 към 1.5.6.1

O0 с 2 думи - имам работещ магазин на1.5.1.3, направи нова чиста инсталация на новата версия, КАК да мигрирам най-безболезнено?!? :? :)

Мерси за всякакви предложения, дори и абсурдни и комични да са ;) :drunk:

/\lex


Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 28, 2014 12:45 pm
Location - Sofia

Post by elhichko » Mon Apr 14, 2014 3:53 pm

:drunk: up?

/\lex


Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 28, 2014 12:45 pm
Location - Sofia

Post by mostly » Mon Apr 14, 2014 5:44 pm

1.) Сравняваш базата данни на 1.5.1.3 с тази на 1.5.6.1.
2.) Прилагаш разликите от 1.5.6.1 на 1.5.1.3
3.) Връзваш инсталацията на 1.5.6.1 към вече Upgrade-да на 1.5.3.1

Поздрави.

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Feb 28, 2013 2:03 am

Post by hellsmash » Tue Apr 29, 2014 2:41 pm

Здравей инсталатора на Opencart има update механизъм който прави посочените от mostly промени по базата данни. За целта конфигурираш файловете на системата да сочат към базата данни на стария Opencart, префиксите на базата данни трябва да са същите като на стария ти Opencart (като преде тово направиш резервно копие или използваш тестов сървар). След това отваряш инсталатора и ще видиш опция за обновяване на базата данни. След обновяването ще трябва чрез PHP My Admin да експортираш обновените каталожни таблици към новоинсталиран празен Opencart.

From and To Opencart Data Migration services | XML/CSV/XLS/TXT to Opencart data entry service | Opencart Update | Viste Bulgaria


New member

Posts

Joined
Wed Jan 20, 2010 10:24 pm


Post by elhichko » Tue Apr 29, 2014 3:33 pm

мдам, нещо ми се опъва, май съм по-склонен да си платя, 3а да за да ми го направи някой... ;) МЕРСИ!

/\lex


Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 28, 2014 12:45 pm
Location - Sofia

Post by hellsmash » Tue Apr 29, 2014 6:07 pm

Мда така ще е най добре :) Но ако си упорит може и да успееш :)

From and To Opencart Data Migration services | XML/CSV/XLS/TXT to Opencart data entry service | Opencart Update | Viste Bulgaria


New member

Posts

Joined
Wed Jan 20, 2010 10:24 pm


Post by xseon » Fri May 09, 2014 4:56 pm

Аз не разбрах защо не се ползва стандартния подход за обновяване на системата, а трябва да се импортира в нова чиста инсталация. Принципно, обновяването трябва да мине нормално, но в две стъпки:

1. Обновяване до 1.5.2
2. Обновяване до 1.5.6

На разположение съм и за платения вариант, де. :)

Deeper and Better Category Module
Mass Product Price Change
Unlimited hosting with free domain and all extras


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Dec 01, 2011 3:04 pm
Location - Bulgaria
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests